Târihten En Sevdiğiniz Komutanlar & Devlet Adamları
-
Liderlik karizması derseniz hitlere ben de katılırım ama askeri deha olarak değil.Hitler askeri olarak bana kalırsa aptaldı,neden aptaldı?
dönemin askeri taktikleri yoğun piyade hücumlarına dayanıyordu ve bunun içinde personele,askere kısacası insana ihtiyaç vardı.ve bildiğiniz üzere insanlar fabrikalarda üretilmiyor,buna rağmen karşısına sovyet rusyayı alma gibi bir gaflette bulundu.Hadi bunu da geçtim,ruslarla karşı karşıya gelip birbirine kırdırıldıktan sonra abdnin müdahale olasılığını göremeyerek devlet adamlık vasfı hakkında da şüpheler yaratıyor.
rusyaya girme kararı belirttiğim gibi tam bir aptallık.ülkede kadınların çalışmaması ekonomik anlamda,üretim alanaında büyük sorunlara yol açtı,savaşlar sadece silahla kazanılmaz arkasında duran maddi güçte önemli . iç problemleriyle aynı anda dışarısıyla da uğraştı.yahudilerin itlafı vs için çok sayıda personelini onlara tahsis etti.
Ayrıca yukarıda da söylediğim gibi fransa,abd,sovyet rusya ve ufak ülkeler,hangi akla hizmet göt kadar nüfusunla bunlara saldırmaya cesaret ettin?tankın topunun olup ooorah:! saldırayım demek yukarıda bir arkadşaın yazdığı gibi generallik ve stratejistlik değildir.
sevgiler saygılar : ) -
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
Liderlik karizması derseniz hitlere ben de katılırım ama askeri deha olarak değil.Hitler askeri olarak bana kalırsa aptaldı,neden aptaldı?
dönemin askeri taktikleri yoğun piyade hücumlarına dayanıyordu ve bunun içinde personele,askere kısacası insana ihtiyaç vardı.ve bildiğiniz üzere insanlar fabrikalarda üretilmiyor,buna rağmen karşısına sovyet rusyayı alma gibi bir gaflette bulundu.Hadi bunu da geçtim,ruslarla karşı karşıya gelip birbirine kırdırıldıktan sonra abdnin müdahale olasılığını göremeyerek devlet adamlık vasfı hakkında da şüpheler yaratıyor.
rusyaya girme kararı belirttiğim gibi tam bir aptallık.ülkede kadınların çalışmaması ekonomik anlamda,üretim alanaında büyük sorunlara yol açtı,savaşlar sadece silahla kazanılmaz arkasında duran maddi güçte önemli . iç problemleriyle aynı anda dışarısıyla da uğraştı.yahudilerin itlafı vs için çok sayıda personelini onlara tahsis etti.
Ayrıca yukarıda da söylediğim gibi fransa,abd,sovyet rusya ve ufak ülkeler,hangi akla hizmet göt kadar nüfusunla bunlara saldırmaya cesaret ettin?tankın topunun olup ooorah:! saldırayım demek yukarıda bir arkadşaın yazdığı gibi generallik ve stratejistlik değildir.
sevgiler saygılar : )
-----------------------------Dönemin saldırı anlayışı piyadeydi fakat Hitler zamanında bu Blitzkrieg , yani Yıldırım Savaşı Doktrini oldu . Burada esas , zırhlı birliklerdi . Rusyaya savaş ilânı bir hata olarak görülebilir ama Hitler yılanın başını küçükken ezmeye çalıştı . Moskova'ya değil de Stalingrad'a dalınca kendi sonunu kendi hazırladı . Zamanında Stalingrad değil de Rusya'ya girseydi , önemli generallerini dinleseydi belki böyle olmazdı .
Zira Wehrmacht ki zamanın en güçlü ordusu olan Fransız Ordusu'nu 5-6 haftada yerlebir etti . Almanların en büyük hatası savaşı o kadar büyük alana yaymak ve yanlış müttefik edinmek oldu çünkü İtalya Almanların Afrika ve Balkanlarda zaman kaybetmesine neden oldu .
Hoş bana sorarsan II.Dünya Savaşı tamamen bir yahudi kumpası da , neyse ...
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
sevgiler saygılar : )
-----------------------------Dönemin saldırı anlayışı piyadeydi fakat Hitler zamanında bu Blitzkrieg , yani Yıldırım Savaşı Doktrini oldu . Burada esas , zırhlı birliklerdi . Rusyaya savaş ilânı bir hata olarak görülebilir ama Hitler yılanın başını küçükken ezmeye çalıştı . Moskova'ya değil de Stalingrad'a dalınca kendi sonunu kendi hazırladı . Zamanında Stalingrad değil de Rusya'ya girseydi , önemli generallerini dinleseydi belki böyle olmazdı .
Zira Wehrmacht ki zamanın en güçlü ordusu olan Fransız Ordusu'nu 5-6 haftada yerlebir etti . Almanların en büyük hatası savaşı o kadar büyük alana yaymak ve yanlış müttefik edinmek oldu çünkü İtalya Almanların Afrika ve Balkanlarda zaman kaybetmesine neden oldu .
Hoş bana sorarsan II.Dünya Savaşı tamamen bir yahudi kumpası da , neyse ...
fransa bana kalırsa hiç bir zaman doğru düzgün bir ulusal savunma ordusu olmamıştır.parise,bazı şehirlere zarar gelmesin diye ülkenin yarısından tek mermi atmadan çekilen bir ordudan bahsediyoruz .
yıldırım savaş doktrinini kullansa da piyadeye ihtiyacı oldu,zırhlı birliği her yerde kullanamazsın ama piyade öyle değil,neyse.
bana kalırsa moskova veya stalingard ikisinin bir farkı olmayacaktı,tabi senin görüşünde bu birşey diyemem.
müttefik olayında tamamen katılıyorum,italya gibi savaşmayı bilmeyen bir ülke,italyanlar gibi savaşmayı bilmeyen bir millet seçtiler ki italyanlar da almanyadan çok sayıda silah vs temin etti ama bunları adam akıllı kullanamadı.
-
chingis liderlik için dedim gobbelsde aynı şekilde çok iyi bir liderdi yukarda karl marx vardı ne lideri o ya ahahaha yahudi liderimi
-
DeFactorx bunu yazdı:
-----------------------------Komutan: Mustafa Kemal Atatürk
Devlet Adamı: Mustafa Kemal Atatürk
Öğretmen: Mustafa Kemal Atatürk
Düşünür: Mustafa Kemal Atatürk
Önder : Mustafa Kemal Atatürk
-----------------------------örnek insan
barış adamı
iyi karakterli bir insan
.....
bilmiyorumda zaman biter ben Atatürk için iddaya girerim bi milyon tane örnek verebilirim
-
atatürk
kur_sad
kanuni
fatih sultan mehmet
tiryaki hasan paşa
abdulhamid han
attila
timurhan
şahin bey -
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
DkN bunu yazdı:
malesef hocam, bilgim yok. her ne kadar mubarek bir devre denk geliyor ve bu sebeple bilmem gerekiyor olsada arap tarihine zerre ilgim yok keza bilgimde (Türk tarihi ile cakısmadıgı surece). gereksiz bir ayrıntıya deginmem gerek, salahud-dini eyyubi değilde, Salāh ad-Dīn Yūsuf ibn Ayyūb seklinde yazılır.
-----------------------------o kadar ayrıntılı ismini bilmiyordumda . salahuddin onun sıfatıydı . yazdığın gibi gerçek ismi yusuftur.
amr ı bulamadıysan imad ad-din zangi de olabilir :D . internetten sınırlı bilgi bulunuyor malesef
-
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Müritler ne yaptınız yahu ?
Deniz Gezmiş'le komutanın , devlet adamının ne alakası var ? Yapmayın arkadaşlar , lütfen ! Sonra konu sapacak , boş yere kalp kıracağız !
Ayrıca Heinrich Himmler ve Hermann Goering'in askeri deha değil , askeri aptallık abidesi sanırım . Bu benim fikrim , fakat târihî bilgiler de bu yönde . Heinrich Himmler'in bir demir haçı bile yok . Sırf bir demir haç için 1944'lere doğru kuzey cephesini üstlendi ama nafile .
Stalingrad İkmal sahası ve Britanya Savaşı'nda Goering'in neler yaptığını da biliyoruz :)
-----------------------------hakketen devlet adamı ve general yazılıyor siz gidip deniz gezmiş heinrich himmler yazıyorsunuz. bunlar ne devlet adamı değil ki . heinrich himmler ise farklı bir konumda tam olarak general denemez ama gestapo denen subaylar birliğinin en üst makamındaydı ve savaşlarda ahım şahım bir başarısı yokturda. deniz gezmişe gelmeye gerek yok ....
hiç değilse bi araştırıpta yazmakta fayda var .