TRT Arapça Yayın Hayatına Başladı
-
fazla tv izleyen biri olmasamda genede dünyada bir çok devlet kanalının farklı dillerde yayın akısı var. ingiliz italyan ispanyol daha fazla özellikle. ama arapcadan önce daha farklı dillerde yayın yapan(ingilizce rusca ispanyolca cince vs )kanal daha iyi olurdu sebep ise daha cok fazla kişiye ulasmak.sonucta arapca dili ile 350 milyon kişiye ulasmayı hedefliyorlar. ama farklı bi dilde daha iyi olurduki. suanlık buna gerek varmıydı bence yoktu :)pek desteklencek bi yanı yok.
-
arkadaşlar arap değilim ama sizin yaklaşım tarzınızdan bir şey anladıysam arap olayım !.
yok vatan elden gidiyor yok şeriat yok yarrrra... bu ne yav vatan trt'nin arapça dil yayınına baslaması ile mi elden gidecek gidin bakın dünya'da ki bir çok devlet kanalı başka dillerde yayın yapıyor hadi bi bok bildiğiniz yok en azından bok atmayın kimseye.
-
Türk demek Türkçe demektir " Ne Mutlu Türk'üm Diyene"
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeğe tenezzül etmeyecek kadar millî şuur ve gurura malik bir Türk'üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülük'dür.
HÜSEYİN NİHAL ATSIZ.
-
Hayırlısı olsun .
-
flybatwin bunu yazdı:
-----------------------------
Biz türkçeyi zor konuşuyoruz, bunlar arapça tv açıyor. Hadi kürtçe tv yi anladık da arpaça tv neyin nesi. başbakanın ilerideki şeriat devleti kurmanın ilk atılımları galiba bunlar.
-----------------------------yuh yuh kuruntuya bak git fikirlerini düzelt önce cidden yaptığın yobazlık fitnecilik bu millet taa Osmanlı dan beri senin gibi kafası bozuk adamlar yüzünden cekti ne cektiyse yok bilmem neyin ilk adımı falan filan..
-
Gereksiz.
-
Free_Mans bunu yazdı:
flybatwin bunu yazdı:
Biz türkçeyi zor konuşuyoruz, bunlar arapça tv açıyor. Hadi kürtçe tv yi anladık da arpaça tv neyin nesi. başbakanın ilerideki şeriat devleti kurmanın ilk atılımları galiba bunlar.
-----------------------------yaw her şeyide şeriata bağlayıp vatan elden gidiyor propogandası yapıyorsunuz ya pes doğrusu yemin ederim pes!!
-----------------------------katılıyorum
-
Açılıp saçılmak adetim değil ona buna taviz vermek geleneğim değil.. İstiklale giden yolda hücmu görev bilmek atadan kalma büyük yârim vatanı sevmek.
Türk , Türk olduğunu bilirse haini elinin tersiyle itiverirse onun bunun çarkına yağ olmak için yarışa girmezse nice dünya bizim dilimizi zaten yayınlamak için can atardı. Sözde anti-emperyalistlerimiz etmeseydi kahbenin maşalığını gerek mi vardı canlar vermeye , topraklarımızı tehlikeye sürüklemeye..
Hoş bu vatandan bir karış toprak almaya kimin gücü yetecek nifak olmadığı sürece.. Nifakla beslenen it ! geberdikten sonra bizim bir sorunumuz kalmaz.
Şimdi buna ılımlı bakan arkadaşlarımız var. Yok topluma hitap edecekmişiz de felan da fistan.. Geçelim bunları da silkelenip Türk'ün gücünü bir gösterelim..
Milli şuurdan uzak durduruldukça , Bir vatan olma bir çatı altında olma ülkümüzü kaybederiz..
Ayrıca orada , burada , şurada şunların kanalı var diyen elemanlar oraların özgürlük yeri olduğunu savunan insanlar ;
Amerikan vatandaşı olmak için edilen yeminden haberiniz var mı ? Veyahut aranızda abdye gitmek için vize almaya giden oldu mu ?
-
AsilKan bunu yazdı:
Açılıp saçılmak adetim değil ona buna taviz vermek geleneğim değil.. İstiklale giden yolda hücmu görev bilmek atadan kalma büyük yârim vatanı sevmek.
Türk , Türk olduğunu bilirse haini elinin tersiyle itiverirse onun bunun çarkına yağ olmak için yarışa girmezse nice dünya bizim dilimizi zaten yayınlamak için can atardı. Sözde anti-emperyalistlerimiz etmeseydi kahbenin maşalığını gerek mi vardı canlar vermeye , topraklarımızı tehlikeye sürüklemeye..
Hoş bu vatandan bir karış toprak almaya kimin gücü yetecek nifak olmadığı sürece.. Nifakla beslenen it ! geberdikten sonra bizim bir sorunumuz kalmaz.
Şimdi buna ılımlı bakan arkadaşlarımız var. Yok topluma hitap edecekmişiz de felan da fistan.. Geçelim bunları da silkelenip Türk'ün gücünü bir gösterelim..
Milli şuurdan uzak durduruldukça , Bir vatan olma bir çatı altında olma ülkümüzü kaybederiz..
Ayrıca orada , burada , şurada şunların kanalı var diyen elemanlar oraların özgürlük yeri olduğunu savunan insanlar ;
Amerikan vatandaşı olmak için edilen yeminden haberiniz var mı ? Veyahut aranızda abdye gitmek için vize almaya giden oldu mu ?
----------------------------
biz vatanı sevmiyormuyuz. veya bir baska milletin dilini kullanarak onların ülkesinde yayın yapıyorsun. bunda taviz veren bizmiyiz ?
bu vatan zamanında haini elinin tersi ile itti. ama kim türkçe için can attı?
burda ne emparyalist ne komünist nede bir baska sacmalıgı savunan biri ile konusuyorsun.
bu vatan hiç bir zaman zaten gardından düşmedi. ama içine düştügü buhran ve psikoloji yokmu onu yiyip bitiricek farkında değil.
herhangibir ülkeye onun dilinde yayın yapınca milli şuurdan uzak olunuyorsa.biz milli suurun yakınından gecmiyoruz artık bunu böle bilesin.
orda burda surda kanalı olan ülkelerin özgürlüğü yönetim sekli sapıklıkları zalimliklerinden vs bahsetmiyorum.
bunu türk insanı gibi saf temiz asilkanı ie güzel dürüst bir sekilde kullanmalı diyorum ben.
bir zamanlar osmanlı impratorlugu içinde insanlar can atıyordu. en uzak diyarlardaki dostlarını ne cabuk unuttunki ( burdan amerika ile osmanlıyı kıyasladıgımı düşündüyorsan fena bir yanılgıya düşüyorsun) benim demek istedigim olay gerek diplomasi gerek ticaret gerek medya vs. bunları cok iyi bir sekilde kendimizden bizi zarara sokmıcak sekilde kullanmaktır. ama görünen o ki arapca yanlıs bir secim bence.
-
Gereksiz