Ttnet Ve Adil Kullanım Hakkı Uygulaması
-
bende adil kullanım kotası ekranını gördüm dedim aha benim hızıda düşürecekler. önceden 700 750 arası çekerken şimdi 1000 kb ile indiriyorum :D
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------benim max hızım zaten 1 mbit.
bu adil kullanım şöyle oluyor;
ben 50 tl fatura veriyorum ttnet bana 1 mbit verebiliyor, sen 50 tl verip 8 mb alıyorsun.
burada adil kullanım olayı kaçıyor. adamlarda belli bi kotadan sonra herkesi 1mb bağlıyor.
ha uygulama yanlış keşke herkese güzel hizmet verselerde böyle adil kullanım şeyleri olmasa ama yapacak bir şey yok şu şartlarda
-----------------------------8mb snırsız + sabit ip + telefon 140 tl, 50 tl veren 8mb kadar net alıyor hacı yanlış anlaşılmasın direk 8 mb gelmiyor isterse kısar isterse 512 verir kapı gibide sözleşme yapoıyolar azını bile açamıyorusn adamlara
-
Hocam iptal etmeyi düşünüyordum buda tuzu biberi oldu.Aslında eylem veya herkes netini kapatsa böyle bir imkan olsa görürüm onları :)
-
bu konuda konuşacak birşey yok, konuşulacak pek çok şey var.
Şimdi ben her ay düzenli ödüyor muyum, ya da ödemeye çalışıyormuyum ?
- evet
verilen fiyat güncellemesine ık cık ettik mi ?
- hayır yani seve seve ödüyoruz
TTnet A.Ş'lerini zarar ediyorlar diye sattılar mı
- sattılar..
Türkiye Cumhuriyeti'ndeki pasif / aktif 55 milyon internet kullanıcısını fahiş fiyatlarla yiyip, Türkiye Cumhuriyetinin en çok para kazanan gayri resmi kurumlarından birisimisiniz?
- evet
--
Teknik alt yapı çalışmalarınız da görev alan birisi olarak, defalarca kez bulunduğum il ana santralini ziyaret etmeme rağmen ;
altyapılarımızı onaracağınız dediniz, yıl oldu 2012 faturanın yanında gelen bilgilendirme mesajında hergün sizin için daha hızlı bir yenilenme içindeyiz dedidiniz mi.
- evet.
sonuç, ne yapı çalışması var ne başka birşey iki üç santral düzeltelim 5 10 tane fiber çek ordan oraya noldu ttnet yerinde saydı bu 1.
senin verdiğin adil kullanım hizmetini ve fahiş fiyatı ülkenin sosyo ekonomik yapısı göze alındığında, ( harcanan elektirik miktarı hesaplaması vs kıl tüy işler bunlar çok geniş düşünmeniz gerekiyor burada işte. ) önce yurt içi mahkemelere taşıyıp sonra da avrupa insan hakları mahkemesine götürüp bilişim sistemleri ve yer sağlayıcıları hakkında dava açsak, hangi avukatın bu davayı savunabilecek ?
- hiç biri.günde bilmem kaç bin kişinin aradığı online destek hattınızda taş çatlasın 1000 ya da biraz daha üstü çalışanınız teknik bilgiye sahip, peki siz bunları kurumunuza alırken bilgi yönünden test ediyormusunuz ?
- power aç kapa güler yüzle konuşurmuş gibi konuş, fare kullanımına iyi hakim ol vs vs.
şimdi gelelim hoş sohbete. ;
aboneliğimi kapattırıp gecenlerde yeniden açmıştım, bi kaç eleman değiştirmişler onun dışındakilerin hepsi tanıdık.eleman yeni, birazda yavaştı hemen sohbete giriştim ;
abicim dedim, bu kota sınırlamasını ne yapacağız dedim hangi ülkede böyle var dedim ?
burası T.c kardeşim dedi yapacak birşey yok bu da bizim ülkemize mahsus birşey.peki abi dedim, sen çalışanısın ama kalben söylemeni istiyorum dedim ;
bu fiyatlar fahiş değil mi?
- öyle yapacak birşey yok.
yapacak birşey yok, yapılacak pek çok şey varama işin şu yanından bakın ; benzinin 5 liraya oynadığı ülkede biz yinede iyi internet hizmeti alıyoruz. sıkıntı yok yani
eskiden 40 liraya depo dolardı şimdi 40 liraya ibre oynamıyor lan ibre..
yakışır mı bize bu ; tabiki yakışııır :)
ek olarak hayatımda ilk defa netimi böyle gördüm ;

edit.. bundanda bi pay çıkarırlar kendilerine.
-
DeTr bunu yazdı:
-----------------------------SharpShooter bunu yazdı:
ben 50 tl fatura veriyorum ttnet bana 1 mbit verebiliyor, sen 50 tl verip 8 mb alıyorsun.
burada adil kullanım olayı kaçıyor. adamlarda belli bi kotadan sonra herkesi 1mb bağlıyor.
ha uygulama yanlış keşke herkese güzel hizmet verselerde böyle adil kullanım şeyleri olmasa ama yapacak bir şey yok şu şartlarda
-----------------------------8mb snırsız + sabit ip + telefon 140 tl, 50 tl veren 8mb kadar net alıyor hacı yanlış anlaşılmasın direk 8 mb gelmiyor isterse kısar isterse 512 verir kapı gibide sözleşme yapoıyolar azını bile açamıyorusn adamlara
-----------------------------zaten ondan başımıza bunlar geliyor.
benim ne suçum var hocam 50 tl verip maksimum görebildiğim hız 1 mbit? senin ne artın var?
burada adil kullanım devreye giriyor. her ne kadar siz kızsanızda adalet oluyor. ha s.... böyle adaletede.
bana desin gel hocam sana 1 mbit verebiliyorum normalde 50 vermen lazım sen 25 ver kalksın adil kullanımda.
sen 1 den 8 e kadar diyip paket satarsan tabiki btk hop dur kardeşim diyecek
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------DeTr bunu yazdı:
benim ne suçum var hocam 50 tl verip maksimum görebildiğim hız 1 mbit? senin ne artın var?
burada adil kullanım devreye giriyor. her ne kadar siz kızsanızda adalet oluyor. ha s.... böyle adaletede.
bana desin gel hocam sana 1 mbit verebiliyorum normalde 50 vermen lazım sen 25 ver kalksın adil kullanımda.
-----------------------------bizim suçumuzmu şimdi alt yapısı olan bi yerde oturmak bizim suçumuzmu zamanında yapılan kanpanyaya abone olmak
Bizim suçumuzmu aq
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------bizim suçumuzmu şimdi alt yapısı olan bi yerde oturmak bizim suçumuzmu zamanında yapılan kanpanyaya abone olmak
Bizim suçumuzmu aq
-----------------------------ne diyorsun hacım? ben uygulamanın saçmalığından bahsediyorum sen benim suçum mu diyorsun.
zaten sen bu interneti alırken kabul ettin adil kullanım olayını. keşke işlemese adil kullanım olayı, şahsen herkes 8mbit kullanırken ben gocunmuyordum 1 mbit kullanmaya. ama ortada bir adaletsizlik söz konusu. başlalarının penceresinden bakmak lazım
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------öyle bir kota olduğu söyleniyor ama ben bu güne kadar hiç düşme görmedim hızımda hep aynıydı kotayı kimbilir kaç kere aşmışımdır bi fark görmed,im sadece hattı ilk aldığım ay farkettim böyle bir şeyi sonra hiç olmadı hiç düşmedi
-----------------------------abi benimde öyleydi, nolduysa bugün oldu :|
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------PyramiD bunu yazdı:
-----------------------hocam çıkaramadıkları hızı düşürmeyi tercih ediyorlar isyanım sana değil yanlış anlama.
-
neyse edit.. kıçı kırık kurumları yöneten insanlar yüzünden bide tbtden banlanıp uzaklaşmayayım..