Türk Değilim Türkiyeliyim..
-
ismi yanlış hatırlamıyorsam "Med" olacak.. Bunları araştırırsan gerekli şeylere ulaşırsın kokainman :) Neyse şimdi çıkıyorum,gelince inşallah çok küfür yemiş olmam ...
-
olmayan tarihten mi (:
-
simini bile hatırlayamıyorsunuz (:
OSMANLIYI,selçukluyu,hunları,göktürkleri unutan var mı?
bizi bırakın tüm dünya bilio (: -
ismi yanlış hatırlamıyorsam "Med" olacak.. Bunları araştırırsan gerekli şeylere ulaşırsın kokainman :) Neyse şimdi çıkıyorum,gelince inşallah çok küfür yemiş olmam ...
MED TV mi? MED TVde yazar tabi tarihleri :D
Holywood filmlerinde de ABDnin kaybedilmiş savaşları, çekilen filmlerle kazanılıor.. -
ertan işte şu Kürd konusunda feci saçmalıyorsun diğer konularına diyecek sözüm yok..Nereden uyduruyorsun bunları.Hadi Ahmet Kayayı yaptın halk kahramanı bişey dedik kaçtın beni de terörist yapacaklar falan dedin..Şimdi yine aynı dava.Türküm diyorsun ona rağmen ayrılık mı istiyorsun.sen fazla kurdishinfo okuyorsun galiba onlara benzemeye başlamışsın..Yakında 7 tane devlet kurmuşlar da demeye başlayacaksın..
Aydın kürtler bile Kürtlerin Türk soyundan geldiğini yazar.Kimsenin kimseye bişey dediği yok.Yalnızca her kürt bilmeli yazıldığı veya bildiğiniz gibi tarihte 7 devletiniz kürdistanınız tarihte hiç olmadı ve zaten olmayacak(hayal ürününden de öte).Böyle ince oyunlara gelmeyin.Orta doğuda oynanan oyunları farkedin artık ona göre davranın.Bizleri ayırmak istediklerini de görün! -
ertan iyi birisin, güzel bir insansın ama uydurulmuş şeylere inanma. Bu olayın o tarafı bu tarafı yok. Bu işin tek bir yönü var. O yönü de kabul edin artık. Öyle birşey olsa ben söylerdim. Benim alanım dedim.. Birisi çıkıp adam akıllı bir kaynaktan gösterse senin dediklerini benim itibarım kalmaz. O yüzden objektif olmak zorundayım.. Kürtler tarihin hiçbir sahnesinde günyüzüne çıkmamıştır. Birlik olamayan tek kavimdir. Hiçbir dönemde bir araya gelememiştir. Saçmalıklarda ve yalan dolanlarda mı bir araya geliyorsunuz Allah aşkına ya..
-
saçma saçma konuşmayın kardeşim ne kürdü yok anadoluya ilk gelmişlerde türklerden önce onlar varmış ben şunu merak ediyorum kürt bi ırkmıdır türk ırkı var onu biliyoruzda kürt ırkı varmı bilmiyorum eğer kürt ırksa lazda ırk çerkezde ırk 10 tane adam toplayan bi ırk kuruyo türkiyede zaten eğer ben türk değilim diyosa şerefsizin evladı yemesin benim toprağımın ekmeğini siktirsin ırağa kürtistanda yaşasın gelmesin benim hastaneme başı derde girince yetiş jandarma polis demesin dağa doğru bağırsın ben teröristler beni kurtarın diye eğer türk değilim diyosa götü yiyosa türkiyeden başka yerde yaşasın
TÜRKİYEDE TÜRKTEN BAŞKA IRK TÜRKÇEDEN BAŞKA DİL AY YILDIZDAN BAŞKA BAYRAK YOKTUR -
ertan 1924 Anayası'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkler'e ve Kürtler'e ait olduğundan bahsetmiş, ki doğrudur.
Emin olamadan Med demiş, bu konuda haklı MED devleti bir kürt devletiydi.
Onun bilgileri konusunda emin olmama dışında bir sorunu yok.
Ama bilgisinden emin olan, ama o bilginin yanlışlığını farkedemeyecek durumda olan insanlar görüyorum.
Çok saçma bir ortak noktada bir araya gelmişler, Kürtler'in Türkler'in bir kolu olduğu konusunda.
Böyle bir şey yoktur, mümkün değildir.
Kürt aydınları çıkıp da böyle saçma bir şeyi söylerek kendilerini küçük düşürmezler!
"Yakında Türkler tüm milletlerin atasıdır!" da denir bu gidişle.
-
Kürtler Orta Asya kökenli bir Türk boyudur.Yani Oğuz,Azeri,Kazak,Kırgız vs. gibi...
Tarihte Kürt adı geçen tek yazıt Selenga Irmağı kıyısında bulunmuştur.Yazıt Göktürk alfabesiyle yazılmıştır ve Kürt Beyi Urungu adına dikilmiştir.'Ey Kürt-Türk beyleri işitin! ' gibi seslenişler vardır.Tahminen 6 ya da 7. yüzyılda dikilmiştir.
Türklerin İslam'a girişiyle Anadolu ve Mezopotamya'ya doğru başlayan göçte onlarda biz Oğuzlarla beraber bölgeye gelmişlerdir.Büyük bir kısımları Fars,Arap ve Ermeni etkisiyle asimile olmuştur.Bu asimilasyonun etkisiyle Kürt Türkçesi(Kürtçe bir lehçedir) Oğuz Türkçesi'nden bir hayli uzaklaşmıştır.17-18. yüzyıllarda bölgeye gelen İngilizler tarafından Kürtler kışkırtılmaya ve ayrı bir millet oldukları düşüncesine inandırılmaya başlamıştır.Sonuç olarak zamanlar bugüne kadar gelinmiştir.
Ayrıca bugün Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da kendini Kürt sanan birçok Türkmen aşireti vardır.Bugün Türkiye'deki gerçek Kürtlerin sayısı taş çatlasa 1 milyondur.Gerçek Kürtler yoğunlukla Irak'ta kalanlar da Suriye ve İran'dadır.
PKK ve Abdullah Öcalan'a gelirsek.Apo aslen Ermeni'dir.Devlet tarafından kullanılmış ama sonradan yoldan çıkmıştır.Nitekim Güneydoğu'da olaylar başladığı sıralarda Apo halen A.Ü. S.B.F.'nin kayıtlı öğrencisiydi.Olaylar başlamadan kısa bir süre önce Apo Komunist bir mitingde gözaltına alınmış ama derinlerden gelen bir emirle serbest bırakılmıştır.(Bu konu Soner Yalçın'ın kitaplarında da geçer)
Apo'nun geçmişine bakarsak ilk önce Ülkü Ocakları'nda kendine yer aradığını ancak buradan kovulduğunu görürüz.Daha sonra birçok yere yamanmaya çalışmış ama sonuç hep aynı olmuştur.
PKK'yı kurduktan sonra ise cani ruhu ortaya çıkmış ve bebek katili sıfatını almıştır.Yakalanınca ise 'Ben bu ülkeyi severim,benim anam da Türk,her tür hizmete hazırım' gibi yalakalıkları uçağın içinde yapmıştır.Bu görüntüler tüm tv kanallarında yayınlandı.
İşte ne yazık ki bugün Kürtlerin büyük bölümü bu adamı kendilerinin lideri olarak görüyor.Acıyorum onlara.Çok sevdiğim bir söz var:
'Ekmeğini yediği ülkeye ihanet eden bir gün o ekmeği yediği yerden kurşunu yer! '
Benim çok Kürt arkadaşım var:hepsi de bu vatan için ölmeye hazır.Ben de onlar için ölmeye hazırım.Allah diğer Kürtlerin de gözünü açar İnşaallah.Vatanını sevdiği sürece tüm Kürtler kardeşimdir.
Konuyla ilgili araştırma yapmak isteyenler için:
Taneri, Aydın; Türkistanlı Bir Türk Boyu: Kürtler; Kürtlerin Kökeni, Siyasî, Sosyal ve Kültürel Hayatları, Ankara 1983.
Başbuğ, Hayri; Kürt Türkleri ve Fanatik Ermeni Faaliyetleri, Ankara 1984.
Eröz, Mehmet; Kürtlerin Menşei ve Türkmenlerin Kürtleşmesi, Türkiye Harsî ve İçtimaî Araştırmalar Derneği, İstanbul 1966.
Parmaksızoğlu, İsmet; Tarih Boyunca Türkkürtleri ve Türkmenler,Ankara 1983.
Seferoğlu, Ş., Kaya ve H. Kemal Türközü; 101 Soruda Türklerin Kürt boyu, Ankara 1982. (08.04.2006 23:47)
-----------------------------------------------------------------------------
Criminal senin bu konuda bir derdin var belli.Her konuya bu şekil atlama..Kim kimi küçük düşürmüş.Sana göre yanlış olabilir.Sana bir sürü kaynak gösteririm.Sen yeterki gerçeği öğrenmek istiyorum de..Kürtler dedikleriniz onlarda bizden bir başkası değil beraber yaşamışız sadece Osm. zamanı da değil.Ne anlatıyorsun bana bunu söyleyecek Kürt yok diye..Bak şimdi Siyaset meydanının bir programında(Türk milliyetçiliği uyanıyor mu) Orada ki kürt yazdıklrımın aynısını anlatmıştı.Tipine bakarak söylemiyorum bunu kendisi anlattı.Sen illaki bir Kürtten duymak isterim diyeceğin için yazdım..Ha sen kaynak isterim dersen bulurum. -
Criminal herhalde Türk olmaktan utanıyosun.
ha diosan ki ben Türk deilim onu bilemem (:
Toplam Hit: 4926 Toplam Mesaj: 39