folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk Sağlık Sisteminin İçler Acısı Hali

Türk Sağlık Sisteminin İçler Acısı Hali

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

- Almanyadan tatile gelen kuzenin kolunda alçı vardı sol serçe parmağı kırılmıştı o parmağın içine antalyada ince tel kadar bir parça yerleştirmişler bir kaç hafta sonra bunun çıkarılması gerekiyordu neyse kuzende antalyada tatili bittiği için kütahyaya geldi devlet hastanesine ortopedi doktoruna gittik doktor bizim ameliyathanede bunu çıkarmak için bıçak yok siz saat 18:00 de şu adreste olun (kendi özel muayenesi) orda çıkarırız dedi bizde anladık zaten bıçak parası alacağını neyse tamam dedik çıktık kuzene dedim biz başka doktora gidelim diye başkasıda aynı şeyi yapacak galiba dedi boşver uğraşmayalım diyerekten özel muayenesine gittik 5 dakikada parçayı çıkardı ve 500 TL aldı. Devlet hastanesine de dilekçe verdik evrak kaydını da yaptırdık gel gör ki o evrak hakkında ne gibi işlem yapıldı bilmiyoruz sonra da kuzen pek iplemedi :)

- Mayıs ayı başında benim sağ üst yanak şişti iltihaptan dolayı sanırım. Diş doktoruna gittim baktı iltihap var dedi sana 5 tane iğne yazacam dedi şişlik geçtikten sonra tekrar gelin dedi yok hocam siz tablet yazın dedim (iğne başına acile gidip 2 saat kuyruk beklemek istemediğim için) iğne daha etkili siz iğne alın dedi neyse tamam dedim e-reçete kodunu verdi gittim eczaneye oda ne 25 TL muayene katkı payı (iğne başına 5 TL) + 12,50 TL.de ilaç toplamda 37,50 TL tuttu bende iptal edin almıyorum dedim gittim başka eczaneden tablet şeklinde reçetesiz 8 TL.ye ilaç aldım :) 1 hafta sonra bişey kalmadı. e-devletten bakarsanız muayene katkı ücretleri orda görünüyor sanırım reçeteli ilaç almaya kalkınca tahsil ediyorlar. Zaten muayene olunca ilacın ismini söylemiyorlar görevliler sana sadece kodunu veriyorlar eczanedekiler ilaçların ismini görüyor onlarda söylemiyorlar millet ilaç ismini öğrenipte reçetesiz almasınlar diye mi bilmiyorum.

- Bir hastanede kim olursa olsun başhekime / hastane yöneticisine şikayet edersin dilekçe ya işleme alınmaz yada iplemezler bu yüzden en iyisi bulunduğunuz ildeki genel sekretere yada başbakanlık bimer'e şikayet edin bak nasılda işleme alıyorlar :)

- Bazı arkadaşlar ilaç firmaları doktorları promosyan ağına düşürüp onlara çeşitli hediyeler (tatil v.b.) veriyorlar orası zaten kesin mutlaka yapıyorlar. Hatta bu ortopedi - beyin cerrahi gerektiren ameliyatlarda protez, doku protez, diz protezi, kalça protezi gibi malzemelerde para dönüyor ;) Piyasada çok protez firmaları var kendi malzemelerine göre doktorlara şartname gönderiyorlar tabi doktorlarda ona göre uyarlayıp diğer rakip firmaların önüne geçiyorlar. Doktorlara rekabeti engelleyen şartnameler hazırlamayın denilse de adamlar ben hastamı riske atmam bu firmanın (rakip) malzemesini kullanmam diyenler var sırf promosyon aldığı firmaya para kazandıralım diye.  SUT'ta yer alan ücretleri aşmasada gereksiz ameliyatlar - tahliller yaptırıyorlar sırf dönerden para kazanalım diye.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

Doktorlara fazla yüklenmeyelim :))

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

BENİM İÇİN DEVLET HASTANELERİ LANETLENMİŞTİR. DVLET HASTANALERİ DERHAL KAPATILMALIDIR...

DOKTOR DENİLEN KLİŞE YARATIKLAR 5 KURUŞ DEĞERSİZLERDİR.

DOKTOR GÖRÜNCE SURATINA TÜKÜRESİM VAR..

HEPSİNİN ALDIĞI MAAŞIN TAAAAAAAAAAAAA

O KADAR AĞIR KÜFÜRLER EDERDİM DE İÇİME ATIYORUM ŞİMDİLİK.

6 AY SONRA DEMOKRATİK OLARAK HESAP SORACAĞIM...

A.KOYİM GEÇEN AKŞAM KARTALA GİTTİM GÖZÜME TORNAVİDA BATTI SALLAMASYON KIZI DOKTOR DİYE KOYMUŞLAR İKİ CAMDAN GÖZE BAKIP İLAÇ YAZIYOR...HASSTİR ORDAN

BİRDE OTURDUĞUMDA GÖZ DAMLASINI HEMŞİRE DEĞİL TEMİZLİKÇİ GÖREVLİSİ DAMLATIRKEN HOP AMCA SEN TEMİZLİKÇİSİN SENİN GÖREVİN DEĞİL ŞİKAYET EDERİM SENİ DEYİNCE ODADAN ÇIKTI.

LANETLİYORUM DEVLET HASTANELERİN HEPSİNİ...

kaygusuz tarafından 26/Haz/14 01:18 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

BENİM İÇİN DEVLET HASTANELERİ LANETLENMİŞTİR. DVLET HASTANALERİ DERHAL KAPATILMALIDIR...

A.KOYİM GEÇEN AKŞAM KARTALA GİTTİM GÖZÜME TORNAVİDA BATTI SALLAMASYON KIZI DOKTOR DİYE KOYMUŞLAR İKİ CAMDAN GÖZE BAKIP İLAÇ YAZIYOR...HASSTİR ORDAN

BİRDE OTURDUĞUMDA GÖZ DAMLASINI HEMŞİRE DEĞİL TEMİZLİKÇİ GÖREVLİSİ DAMLATIRKEN HOP AMCA SEN TEMİZLİKÇİSİN SENİN GÖREVİN DEĞİL ŞİKAYET EDERİM SENİ DEYİNCE ODADAN ÇIKTI.

hocam adamın aldığı minimum 10 yıllık eğitimle yaptığı şeye karşı atıp tutma hakkını sen nasıl kendinde buluyosun. Göz doktoru biomikroskopla bakmış ve ilaç yazmış daha ne yapacaktı. Bu kadar rahatsızlık duyman ilginç ama cidden

There is no life without struggle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek

devlet hastanesine gittim normal asansör calismiyo ameliyathane asansörü calisiyo o da ya ameliyathaneden cagrilcak yada asansörün icinden o kata basılcak tekerlekli sandalyeli babannem ile 45 dk bekledim rezalet ötesi en kötsüde 1 ay sonra tekrar gittik gene aynı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Devlet hastanelerinde sürünerek ölmektense evde sessiz sessiz ölmeyi beklemek daha mantıklı.

Amk doktoru sabah ilk ameliyat senin 8'de burda ol dedi akşam 5'de aldı ameliyata ulan hala aklıma geldikçe sövüyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Sserkan bunu yazdı

Devlet hastanelerinde sürünerek ölmektense evde sessiz sessiz ölmeyi beklemek daha mantıklı.

Amk doktoru sabah ilk ameliyat senin 8'de burda ol dedi akşam 5'de aldı ameliyata ulan hala aklıma geldikçe sövüyorum.

Senin gene iyimiş Ankara Gazi Hastanesi nde ultrason için 7 ay sonrasına sıra verdi. Yil 2010. Önündeki defteri utanmasa daha çevirecek.  Hep boş sayfa. Tanıdıklar torpilliler araları dolduracak.

Bende devlet Hastanesine gittim git ultrason çeksinler dedi. Şaşırma cümlesi ile hemen mi şimdi mi dedim. Doktor da şaşırdı durumu anlattım meslektaşına küfretti. Diğer raporları gösterdim senin bir seyin yok dedi 6 ayda bir çağırıyorlardı. Muayene parası alacak ya. Rapor sonuçları için dediklerine inanmadım gittim başka doktora. Senin bir şeyin yok deyince artık inandım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Sonuçta bir 3. dünya ülkesinde yaşadığımızı unutmayalım. Yüksek nüfus artışı, dünya rekoru sayılabilecek yüzdeler de kent'e göç, fukaralık ve cahillikten sağlığımızı koruyamama, kaynak yetersizliği ve israfı, yolsuzluk ... Velhasıl Türkiye sağlık ve eğitim gibi sorunlarını en az 50 yıl daha çözemez.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Yav hala sağlık sistemini savunanlar, doktorları savunanlar, sağlık personeline şiddet varmış diye şikayet edenler, 10 yıl öncesine göre daha iyi diyenler, dizi kaymış bir vatandaşın 3 aydır her gün hastanelere gidiyor olmasına rağmen dizine daha baktıramadığını biliyordamı bunları söylüyor?, bir deneyimleri varda mı tespitte mi bulunuyor?, yoksa bir tür sağlık kuruluşunda çalıştığı için içeriden bakarak ( tok açın halinden anlamaz misali) durum tespitimi yapıyor? ciddi ciddi merak ediyorum.

Elin Suriyeli' si ülkemde sıramı gasp ederek ücretsiz muayene olurken, ilaca 5 kuruş para ödemezken, ben 3 ay sıra bulamıyorsam( 4 ayrı hastanede birden), nadiren bulduğum sırada yüzüme bile doğru dürüst bakmayan doktor ( sözde onlarca yıl okumuş ama adam olamamış) daha hastalığımın ne olduğunu bile söylemiyorken yazdığı ilaca para ve muayene ücreti bayılan bensem, söke söke GSS almaya çalıştıkları, alamazsa borçlandırdıkları bensem.

Yahu arkadaşlar hiç kusura bakmayın bizim genel sorunumuz, dünyadan bihaber yaşıyor oluşumuz. Gözlerimize perde inmiş bizim. Öylesine bunalttılar, öylesine sıktılar ki önümüze atılan küçücük bir parça ekmeği bile iyileştirme filan sayıyoruz. İnsaf diyorum size. O doktorların ( bir arkadaşın deyimiyle on yıllar boyu eğitim almış) yatacak yerleri yok yerleri.. Bu şiddet olayları kendiliğinden çıkıyor sanki, birde haklıymış gibi ortalığı velveleye veriyorlar. Gerçi doğru bağıran, lobisi olan güçlü.

Arkadaşın dediği gibi o Devlet hastanelerine gitmektense, GSS vermektense acımdan öleceğim bende, ancak iş bununla bitmiyor, sevdiğiniz biri hastalandığında, çoluğunuz, çocuğunuz hastalandığında gidin devlet hastanelerine de göreyim bu söylediklerinizi o zaman. Atalar haklı ateş düştüğü yeri yakıyor, bizde bu ülke adam olur belki diye ümid ediyoruz. Siz hala sağlık sistemimiz diyin bakalım....

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

Üfürükçüye git seni ancak o keser gibi duruyor. Türkiye'de sadece bir doktor bir hastane var öyle değil mi? Birisi kötü oldu mu hepsi rezalet deyip boykot edelim komple müesseseyi kapatalım. Sonra da çocuğumuza, annemize, kendimize bir şey oldu mu hastanede aman doktor deyip peşlerinden koşalım. Camdan baktı ilaç damlattı gönderdi diyorsun. Ne yapmasını bekliyordun ki? Ele avuca gelen bir organ mı ki elle muayene etsin. Demek ki abarttığın kadar büyük bir problem yoktu da o beğenmediğin "camdan" bakıp damlayla gönderdi.

Toplam Hit: 6251 Toplam Mesaj: 68