folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk Sağlık Sisteminin İçler Acısı Hali

Türk Sağlık Sisteminin İçler Acısı Hali

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek

hep kötü şeyler olacak değil ya gayet yetenekli ve bilgili doktorlarımız var. Ama hocam aç bi gözünü de çevrene bak sistem hiç iyiye gitmiyor. Çalışanlar mutsuz hastalar mutsuz genel olarak

There is no life without struggle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    kazasker1 bunu yazdı
    bukalemun bunu yazdı

6- Niteliksiz sağlık eğitimi. her yere açtıkları üniversitelerle neredeyse doğru düzgün hasta görmeden mezun olan doktorlar var.

Geçtiğimiz Cuma günü bir arkadaşım hastaneye baş ve boyun ağrısı şikayetiyle gitmiş. Doktor Novalgin/Diazem yaparak evine yollamak istemiş. Arkadaşın eşi o ara beni aradı, hastaneye gittim. Arkadaşın şikayetini öğrenince doktordan ileri tetkik istedik, tomografi çekildi ve beyin kanaması çıktı...

Sektörün iyi yönleri hiç olmayacak değil elbette olacak. Ama 2. sayfada yazdığım bu yorum, hastahanelerde bile insan hayatının ne kadar ucuz olduğunun kanıtıdır.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    yol yapiiler.
    sehir hasteneleri vaaaaarrrr.
    saglik mi allaha fitrata emanet.
    o. çocuklar. ..mun hökümeti.
    evet ruhen rahatladım.

RitmFarbRacourci tarafından 27/Haz/14 16:51 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

hacılar hastanede sorun yaşarsanız direk arayın sağlık bakanlığını çözüyorlar hemen. 2 sefer işim düştü 5-10 dakika da dönüş yapıyorlar hemen. en son doktor yarım saat gecikti dye aradım. geri dönüş yapmayacaksanız şikayet kaydı almayan bir iki küfür edeyim rahatlayıp kapatayım dedim, ayak bacak yaptım. olur mu öyle şey beyfendi deyip şikayeti aldılar. 5 dk sonra doktor geldi 10 dk sonrada geri aradılar muayene oldunz mu naptınız diye:D

ama sistem içler acısı -,-

personeller elini kolunu sallayark yakınlarını muayene ettiriyor. hele hemşirelerin t*şşağı doktorlarda yok. hele kılını kıyafetini özensiz görsünler, mazlum zannetsinler gram sklemiyolar.

..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zorbaa
    zorbaa's avatar
    Erkek

hazır konu açılmışken şimdi benim okul bitti 1-2 yıl işsiz olacam benim sigorta durumum nedir?Şimdi hastalansam yada ameliyat olsam nasıl karşılayacam bilgisi olan varmı?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

bu manavgat devlet hastanesinden son 2 yıla kadar çok memnundu herkes.

ama bu 2 yıldır sallamasyon doktorlarla doldu her yer.

geçen bir arkadaşım karnım ağrıyor diye doktora gitmiş birsürü ila.ç yazmış.

1 hafta sonra birdaha birlikte gittik adam kullanmaya devam et dedi.

kız dediki ben hamile olablirmiyim acaba dedi. birdaha  sıra aldık.

hamileyim diye şüpheleniyorum dedi neyse doktor  test yaptı 7 haftalık hamile çıktı. kızla ikimiz şok olduk. :O

o ilaçlardan ya kızın çocuğun birşey olsaydı. nasıl doktorlar koymuşlar lan hastaneye ::S

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek

Doktorlara promosyonu zorla vermiyorlar ilaç firmalarını suçlamaya gerek yok. Bunun rüşvetten farkı yok. buda direk vatandaşı etkiliyor.

Doktorlar ameliyat yapmaktan çekiniyor diyrsun geçen gnün ablamın kolu kırıldı 3 gün boyunca  bir tane doktor kolunda şu var bu var bu nedene ameliyat edeceğiz diye birşey demedi yattı hastanede. Enişteyi götürdük doktor apandist olabilir belki belki olmayada bilir. istiyorsan bi açayım bakıyım dedi. Ama boş çıkarsa üzülürüm  dedi suratımıza.

Doktorların özel muayenehanesi demişsin; Benim üniversitede hocam vardı özel sektörde 5 katı maaş teklif ediyorlardı kabul etmiyordu. Biz idealist insanlarız para bizde o kadar önemli değil derdi. o kadar proje yapar ödül alır hepsinide asistanlarına dağıtırdı. Bir tane kazandığı proje parasını cebine koyduğu görmedim. Benim doktor arkadaşım döner sermayeden 7 binlira para alıyor maaş harici beğenmiyor burda çok az kazanıyruz para gelmiyor diyor.

kalitesiz sağlık malzemesinde haklısın.

Malpractice cezası da kimse durduk yere ceza uygulamıyor. Adam benm karacğer enzim değerim yüksekken bana normal ilaç veriyorsa bu hatalı tedavidir, ben hastanede yatarken başhekim uyarmıştı doktoru.

Ben bir hastane gittim akciğerim sönmüş nefes alamıyordum göğsüm ağrıyordu. hastaneye gittim adama bana bişey olmaz üşütmüşündür ağrı kesici vereyim dedi. diğer hastaneye gittim acillik işin yok sıra bekle dedi Sıra kalabalık diye beklemeyip  başka hastaneye gittim Direk acilden ameliyata aldılar ciğerin sönmüş sen bu şekil nasıl geziyorsun diğeride sönse ölürsün dediler..

Mesleğin gereği fazla hocam bizim burda doktorun yanına gidiyoruz adam kim gelse hepsine aynısını yazıyor. arkadaşları bile diyor başımızı yakacak bu hepsine aynısını diyor diye.

Hep sen eleştirmişsin birazda ben eleştirdim sizin meslektede çok kusur var hocam inşallah sen idealist olursunda arındırsın bu tarz meslektaşlarını 

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek
    blackmir bunu yazdı

Doktorlara promosyonu zorla vermiyorlar ilaç firmalarını suçlamaya gerek yok. Bunun rüşvetten farkı yok. buda direk vatandaşı etkiliyor.

Doktorlar ameliyat yapmaktan çekiniyor diyrsun geçen gnün ablamın kolu kırıldı 3 gün boyunca  bir tane doktor kolunda şu var bu var bu nedene ameliyat edeceğiz diye birşey demedi yattı hastanede. Enişteyi götürdük doktor apandist olabilir belki belki olmayada bilir. istiyorsan bi açayım bakıyım dedi. Ama boş çıkarsa üzülürüm  dedi suratımıza.

Doktorların özel muayenehanesi demişsin; Benim üniversitede hocam vardı özel sektörde 5 katı maaş teklif ediyorlardı kabul etmiyordu. Biz idealist insanlarız para bizde o kadar önemli değil derdi. o kadar proje yapar ödül alır hepsinide asistanlarına dağıtırdı. Bir tane kazandığı proje parasını cebine koyduğu görmedim. Benim doktor arkadaşım döner sermayeden 7 binlira para alıyor maaş harici beğenmiyor burda çok az kazanıyruz para gelmiyor diyor.

kalitesiz sağlık malzemesinde haklısın.

Malpractice cezası da kimse durduk yere ceza uygulamıyor. Adam benm karacğer enzim değerim yüksekken bana normal ilaç veriyorsa bu hatalı tedavidir, ben hastanede yatarken başhekim uyarmıştı doktoru.

Ben bir hastane gittim akciğerim sönmüş nefes alamıyordum göğsüm ağrıyordu. hastaneye gittim adama bana bişey olmaz üşütmüşündür ağrı kesici vereyim dedi. diğer hastaneye gittim acillik işin yok sıra bekle dedi Sıra kalabalık diye beklemeyip  başka hastaneye gittim Direk acilden ameliyata aldılar ciğerin sönmüş sen bu şekil nasıl geziyorsun diğeride sönse ölürsün dediler..

Mesleğin gereği fazla hocam bizim burda doktorun yanına gidiyoruz adam kim gelse hepsine aynısını yazıyor. arkadaşları bile diyor başımızı yakacak bu hepsine aynısını diyor diye.

Hep sen eleştirmişsin birazda ben eleştirdim sizin meslektede çok kusur var hocam inşallah sen idealist olursunda arındırsın bu tarz meslektaşlarını 

orda suç ilaç firmalarıyla birlikte doktorların. Hocam rüşvette bile alan kadar veren de suçludur.

Ameliyat olayındaysa hocam artık cerrahi braşların tus puanı diplere vurdu kimse cerrah olup ameliyat yapayım kafasında değil artık.

Malpractice konusunda ben de ceza olması gerektiğini düşünüyorum sonuçta bir insanın sağlığı her şeyden önemli. Ama verilen cezalar 1 milyon tl gibi uçuk rakamlar bu da olmamalı bence.

Evet her meslek grubunda şerefsiz insanlar var, bu sağlık alanında olunca daha önemli ve daha göze çarpar nitelikte oluyor.

İnşallah şu andaki idealizmim mesleeğe tam anlamıyla başlayıp bunlarla karşılaşttığımda da devam eder

There is no life without struggle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek

İstanbulda işini adam gibi yapan bi devlet hastanesi varsa o da emin olun Haseki'dir. Ben avukatın yanında çalışıyodum, işten çıktım hasta kayıt işine binbir torpille girdim haseki değil başka bi hastane ismi mühim değil. Şu amına koduğum hasta kayıt gibi bi pozisyon için binbir torpil sokuldu araya, Türkiye bu hale gelmiş zaten bu ayrı bambaşka bi tez konusu.

Daha işe gireli 2 gün oldu ama, yemin ederim vatandaş eziyet çekiyor görüyorum. Saatlerce bekliyolar, kadının biri 4 e randevu almış geliyo merkeze diyo randevum vardı tüm doktorlar çıkmış. Kadın bize hesap soruyo, e ne diyceksin ki kadına? Kadın haklı birader..

Adam randevu almış saatlerce bekliyor, o ağrıyla sızıyla. Doktor 5 dakika bakıyor film çektir gel diyor.. Bazı bölümlerde film sonucunu göstermek için belirli saatler var işte mesela 9 ile 10 arası bi de öğleden sonra misalen diyorum 13-14 arası. Bu saatler harici gelip sonuç göstermek isterseniz işiniz yarına kalıyor böyle de boktan bi sistemi var.

Sen başka hastanın kaydını alırken, hastane personeli geliyor. Bu personel temizlikçi de olsa aynı doktor da olsa aynı.  Vezneye yandan giriyor kimlik veriyo, şu hastaya şurda bi kayıt yap diyor. E adama yok diyemiyosun yapmak zorunda kalıyosun. 

Valla şu hastane sistemini bana kimse savunmasın, o hastaları gördükçe içim acıyor. Allah yardımcıları olsun, ben hasta olsam yine Hasekiye giderim az uz beklerim ama işim yapılır.

Haseki hariç tüm devlet hastaneleri böyle rezalet, sefalet içinde.

Allah halkımıza yardım etsin..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Ya siz her olaya en rezil tarafından bakıyorsunuz, ya ben çok optimistim ( öyle olmadığımı da biliyorum ).

Şakaya gelmez diye ne olursa hastaneye giderim, öyle baştan savma iş yapan doktora 1 kere denk geldim. Hepsi çok güzel ilgilendi. Geçen rene de konu açmıştı zaten, özele gitsem bir şey yok deyip yollarlardı, devlette tüm tahlilleri yaptırdılar diye yazmıştı. Benim durumum da hep öyle oldu. Hatta Türkiye'de en düzgün işleyen kurumlardan biridir diye düşünüyorum hastaneleri. Biraz şans meselesi heralde bu. Metro Turizm'e de çok laf edilir, daha seven kimseyi görmedim, ama ben onlarca kere Metro ile gidip gelmişimdir, hiç sıkıntı yaşamadım. Dediğim gibi, şans meselesi heralde.

Ama milletin tıp ilmine karşı bakışı da bi acayip, yukarıda müridler de yazmışlar zaten, heralde burada sövenler ya ne kadar alet varsa hepsiyle muayene olmak istiyor, ya da 2 dk bakıp ilacımı yazıp göndersinler istiyorlar.

pcdoktor636 tarafından 27/Haz/14 23:48 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 6247 Toplam Mesaj: 68