folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkçe Konuşalım!!!

Türkçe Konuşalım!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Arkadaşlar forumlarda, msn'de, chat ortamlarında konuşulan dil Türkçe değil. Bence Tahribat olarak biz forumumuzdaki yazılarda elimizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına uymaya gayret edelim, yabancı sözcüklerden uzak duralım. Bu konuda sizler ne dersiniz?

Saygılar.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Geçicen o işi :) Herkes nasıl rahat ediyorsa öyle olsun... Rektörlüğe dilekçe vermiyoruz...

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

Daha önce, milyon kere bu konuları tartıştık güzel kardeşim.

Arama butonunu kullanıp önceden tartışılmış mı diye bakman dileğiyle. 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek
    eyw deca :))) krktum bir an klavyede bakarak yazmayalı baya zaman oldu bazı harflerin yerini unuttum nassını satem kullanmaya kullanmaya. türkçe kurallarına uyarak yazarsak simdi valla hersey karısacak die dusunerek konuyu actım sora bi baktım sen :D eyw :)

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    tükçede yabancı dillerin etkisinden kurtarıp arı bir dil yapmak istersen 200-300 kelime kalıyo  yani senin dediğin şey imkansız gibi bişey türkçe konusalım adı altında actıgın konuda bile   arı bir türkçe kullamamıssın.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abicim herşey gerekli olduğundan dolayı çıkar.Türkçe de var eksiklik demek ki halk bunu kapatmaya çalışıyor.Türkieyi doğru kullanalım deseydi herkez şu an alma derdik elma mı yoksa alma ayır olmaz anlamındaki mi hangisi bu Türkçe de gelişecektir bunun için yen şeyler bulunuyor.Böyle Türkçe yi düzgün konuşalım diyerek ereye kadar?Mrb slm demek var ihtriyaçtan dolayı zaman şu bu...

Yani Türkçe eğer böyle halk dilinde değiştirilmeseydi şu anki duruma gelmezdi.Şu andan sonrada düzgün basit bir Türkçe durumuna gidemez anlatabildim mi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    Bazen İnsan Kendine Hakim oLamıor, eL aLışkanLığı İşte

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Aslında arkadaş çok farklı bişe demeye çalıştı sanırım ve herkes bi başka anladı arkadaş herhalde şu günümüzde modalanan klasik net konuşmasına değindi hani şu eski avrupa yakası'nın aptal kızı kaşar kızların idol'ü selinle başlayan konuşma stili janım jijim vs. , şahsen bende nefret ediorm böyle konuşanlardan kız olsun erkek olsun msn'imden engelleme sebebi teşkil eder..

dont think twice its all right
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

TorNaVida bunu yazdı:
    -----------------------------
    tükçede yabancı dillerin etkisinden kurtarıp arı bir dil yapmak istersen 200-300 kelime kalıyo  yani senin dediğin şey imkansız gibi bişey türkçe konusalım adı altında actıgın konuda bile   arı bir türkçe kullamamıssın.

Efendim anlamadım? Türkçeden bahsediyoruz değil mi? İngilizceden değil yani. Birazcık dilinin tarihi, bırak tarihini ne olduğunu öğrenmen gerek sanırım. Gelelim Türkçeyi doğru kullanma meselesine. Bence olması gereken bokunu çıkarmadığınız müddetçe rahat konuşmanızdır.

Zimbabwe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    Kreston bunu yazdı:

Efendim anlamadım? Türkçeden bahsediyoruz değil mi? İngilizceden değil yani. Birazcık dilinin tarihi, bırak tarihini ne olduğunu öğrenmen gerek sanırım. Gelelim Türkçeyi doğru kullanma meselesine. Bence olması gereken bokunu çıkarmadığınız müddetçe rahat konuşmanızdır.

eee ne yani seni yazımda dürten neydide böyle konusuyosun?Dil tarihimi pek bilmiyorum o dedigini Edebiyat öğretmenimiz söylemişte konu ile alakalı olacagını düşünüp söledim... Ben ayrıyetten tarihimide kendime yetecek kendimi gösterecek ve bilgilendirecek sekilde iyi biliyorum diyebilirim.Dedigin gibi bokunu cıkarmadan konusalım.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    ya bırakın bu herşey ihtiyaçtan çıkar muhabbetini. onun demek istediğini anladım ben. tikky olmayalım yeter. yani : eed [evet] qel [gel] telefonuma çarı attı [çağrı attı] yapıoorum [yapıyorum] vb... bunları yapmazsak yeter.

sanılanın aksine...
Toplam Hit: 3484 Toplam Mesaj: 23