Türkçe Konuşalım!!!
-
Arkadaşlar forumlarda, msn'de, chat ortamlarında konuşulan dil Türkçe değil. Bence Tahribat olarak biz forumumuzdaki yazılarda elimizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına uymaya gayret edelim, yabancı sözcüklerden uzak duralım. Bu konuda sizler ne dersiniz?
Saygılar.
-
Geçicen o işi :) Herkes nasıl rahat ediyorsa öyle olsun... Rektörlüğe dilekçe vermiyoruz...
-
Daha önce, milyon kere bu konuları tartıştık güzel kardeşim.
Arama butonunu kullanıp önceden tartışılmış mı diye bakman dileğiyle.
-
eyw deca :))) krktum bir an klavyede bakarak yazmayalı baya zaman oldu bazı harflerin yerini unuttum nassını satem kullanmaya kullanmaya. türkçe kurallarına uyarak yazarsak simdi valla hersey karısacak die dusunerek konuyu actım sora bi baktım sen :D eyw :)
-
tükçede yabancı dillerin etkisinden kurtarıp arı bir dil yapmak istersen 200-300 kelime kalıyo yani senin dediğin şey imkansız gibi bişey türkçe konusalım adı altında actıgın konuda bile arı bir türkçe kullamamıssın.
-
abicim herşey gerekli olduğundan dolayı çıkar.Türkçe de var eksiklik demek ki halk bunu kapatmaya çalışıyor.Türkieyi doğru kullanalım deseydi herkez şu an alma derdik elma mı yoksa alma ayır olmaz anlamındaki mi hangisi bu Türkçe de gelişecektir bunun için yen şeyler bulunuyor.Böyle Türkçe yi düzgün konuşalım diyerek ereye kadar?Mrb slm demek var ihtriyaçtan dolayı zaman şu bu...
Yani Türkçe eğer böyle halk dilinde değiştirilmeseydi şu anki duruma gelmezdi.Şu andan sonrada düzgün basit bir Türkçe durumuna gidemez anlatabildim mi?
-
Bazen İnsan Kendine Hakim oLamıor, eL aLışkanLığı İşte
-
Aslında arkadaş çok farklı bişe demeye çalıştı sanırım ve herkes bi başka anladı arkadaş herhalde şu günümüzde modalanan klasik net konuşmasına değindi hani şu eski avrupa yakası'nın aptal kızı kaşar kızların idol'ü selinle başlayan konuşma stili janım jijim vs. , şahsen bende nefret ediorm böyle konuşanlardan kız olsun erkek olsun msn'imden engelleme sebebi teşkil eder..
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------
tükçede yabancı dillerin etkisinden kurtarıp arı bir dil yapmak istersen 200-300 kelime kalıyo yani senin dediğin şey imkansız gibi bişey türkçe konusalım adı altında actıgın konuda bile arı bir türkçe kullamamıssın.
Efendim anlamadım? Türkçeden bahsediyoruz değil mi? İngilizceden değil yani. Birazcık dilinin tarihi, bırak tarihini ne olduğunu öğrenmen gerek sanırım. Gelelim Türkçeyi doğru kullanma meselesine. Bence olması gereken bokunu çıkarmadığınız müddetçe rahat konuşmanızdır. -
Kreston bunu yazdı:
Efendim anlamadım? Türkçeden bahsediyoruz değil mi? İngilizceden değil yani. Birazcık dilinin tarihi, bırak tarihini ne olduğunu öğrenmen gerek sanırım. Gelelim Türkçeyi doğru kullanma meselesine. Bence olması gereken bokunu çıkarmadığınız müddetçe rahat konuşmanızdır.
eee ne yani seni yazımda dürten neydide böyle konusuyosun?Dil tarihimi pek bilmiyorum o dedigini Edebiyat öğretmenimiz söylemişte konu ile alakalı olacagını düşünüp söledim... Ben ayrıyetten tarihimide kendime yetecek kendimi gösterecek ve bilgilendirecek sekilde iyi biliyorum diyebilirim.Dedigin gibi bokunu cıkarmadan konusalım. -
ya bırakın bu herşey ihtiyaçtan çıkar muhabbetini. onun demek istediğini anladım ben. tikky olmayalım yeter. yani : eed [evet] qel [gel] telefonuma çarı attı [çağrı attı] yapıoorum [yapıyorum] vb... bunları yapmazsak yeter.