Turkcell Numara Taşımada Yeni Dönem

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

    ama bu virüs benim gibi üşengeç insanların çok işini gördü.

    resmen dünyada büyük değişimler oldu.

    neredeyse herşeyi otrduğun yerden yapıyorsun mk.

    . hocam daha elimizdeki teknolojiyi tamamen kullanmıyoruz

    esim teknolojisine tamamen geçtiğinizde ve operatörlere edevletten onay verebildiğimizde dakikalar içinde sim kart değiştirmedem operatör değiştirebileceğiz.

    cep telefonları bazistasyonlarından şarj olacak yani çekiyorsa bir yandan da dolacak

    kargoları kuryeler değil dronlar getirecek.

     

    sanırım dünyada robot teknolojileri yerine dron teknolojileri nin bu kadar gelişebilme sebebi ticarileştirilebiliyor olması şirletler sürekli para kazandığı için arge yatırımını arttırabiliyor 

    şarj olayının yakın zamanda mümkün olacağını düşünmüyorum.

    ama kafama tek yatan şey şu : elektronik cihazların gün geçtikçe elektrik tüketim ihtiyacı azalıyor.

    günlük yoğun kullanımda bile şarjı 20 yıl giden hesap makinaları enerjisini ışıktan alıyor. şu meşhur güneş enerjili masa hesap makinalarından bahsediyorum.

    güneş enerjisi kullanımı daha verimli hale geldikçe ve elektronik cihazların ısı yayılımı azaldıkça enerji sorunuda yavaş yavaş ortadan kalkacak.

    hep hayalimdeki dünyada şu manzara vardı : heryerde petrol ofisleri , güneş ısısı , boş boş duran ev çatıları , hayvan gibi enerji tüketen dev petrol tüketen jeneretörler yerine güneş panalleri olsaydı şu an hiç enerji sorunu olmyacaktı.

    petrol tüketen motorlu araçların üretimine harcanan enerji korkunç derecede. bunlar yerine verimi düşük olsada her tarafımız güneş panelleri ile dolu olsaydı şu an herşey çok daha güzel olabilirdi.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

    türksel sim kart'ın yanında bonnie rotteni(^^D`) hediye gönderse yine kullanmam.

    ama bu virüs benim gibi üşengeç insanların çok işini gördü.

    resmen dünyada büyük değişimler oldu.

    neredeyse herşeyi oturduğun yerden yapıyorsun mk.

    Cidden durumlar tam da tasvir ettiğin gibi ha. 

    yalnız niye bilmiyorum. Akşamları gündüze göre daha çok trafik oluyor. 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    turkcellden yetkili bi abi yok mu bana pm atsa. yoksa bir kaç güne turkcell acayip yolabilir beni

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Numara devri konusunu açıklığa kavuşturayım. BTK evet her sene bir işlem ücreti belirliyor. Bayiler o ücreti alabilir sadece. Ancak devlet hat sahibi değişince ruhsatname ücretini ve o senenin telsiz kullanım ücretini tekrar istiyor. Telekom'un 80 lira istemesi ruhsat ücreti yani. Faturalıya geçirmesi ise götünden sallama olmuş. Aklınca faturalıya geçirip senin üstünden prim alacak. Bride faturalıya geçince o senenin telsiz vergisi faturaya yansıtılıyor orada peşin alınmıyor. Yani sen çok tantana çıkarma diye. :)

    • Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi: 2019 yılında 65 TL olan YTÖİV 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yıllık 79 TL olarak güncellenmiştir. 
    • Telsiz Ruhsat Ücreti: 2019 yılında 27,86 TL olan telsiz ruhsat ücreti, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yıllık 34,15 TL olarak güncellenmiştir. Bu ücret, faturalı hatlarda yeni aboneliklerin ilk yılı için yılın kalan ayına bölünerek faturalandırılır. Faturasız hatlar için hat aktivasyonu sırasında toplu olarak alınır. Bu ücret faturanızda Diğer Vergiler, Harçlar, Fonlar kaleminde yer alır.
    • Telsiz Kullanım Ücreti: 2019 yılında 27,86 TL olan telsiz kullanım ücreti, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yıllık 34,15 TL (aylık 2,85 TL) olarak güncellenmiştir. Bu ücret, kullanımlardan bağımsız olarak her ay faturaya yansır ya da TL bakiyesinden düşer.

    Ancak şöyle bir açık buldum ben. Vodafone sadece faturasız hattı üstüne alınca 39 lira ücret alıyor tüm vergiler dahil. Numarayı faturasız Vodafone taşıyın sonrasında Vodafone'da üstüne al. Ondan sonrasında istediğin yere taşırsın. Faturasızda ruhsatname vergisini Vodafone kendisi karşılıyor.

    https://www.vodafone.com.tr/yardim/tr/soru.php/kurumsal/hat-islemleri/tarife-ve-hizmetler/65/442


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Bilgilendirme için herkese teşekkür ederim.

    Yani imam cemaat ilişkisi burada da gecerliymis. Devlet kendisi üçkağıtçı. Vatandasindan 2. Kez vergi alma derdinde.

    Maalesef bu devlet acınacak bir halde, 3 kuruşa muhtaç ama İngiltere'ye oraya buraya yardım yapmaktan da kalmıyor zenginmis gibi :)


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
Toplam Hit: 1686 Toplam Mesaj: 16
turkcell