Türkiye, ABD Gemilerine İzin Verdi..Son Dakika..
-
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, Türkiye'nin, Gürcistan'a insani yardım malzemeleri taşıyan 2 Amerikan donanma gemisinin Karadeniz'e geçişine onay verdiğini ve bu gemilere bir Amerikan sahil güvenlik gemisinin de eşlik edeceğini bildirdi.
Wood, açıklamasında, “Türkiye, Gürcistan'a insani yardım taşıyacak 3 geminin Karadeniz'den geçişini onayladı. Bu gemiler, 2 Amerikan donanma gemisi ve bir Amerikan sahil güvenlik gemisinden oluşacak” dedi.Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9709000.asp?gid=229&sz=40609
Az önce Haberlerdede Gördüm..
Ben demiştim izin verecekler s.... s..... izin verecekler diye..
Kimisi çıkmıs Tv ye yok anlaşma varmış delinirmiş.. :) Muhaha Türkiyenin Cumhurbaşkanı Bush Başbakanı İSe Rice Olmus..
Piyonlarda Biziz Biziz Diye Hala Bağırıp Duruyor..
Ka
-
o.c. amerika ilerde karşılaşacağı sorunun provasını yapıyo işte.. sanki insani yardım bir tek deniz yoluyla gidiyo a.k
-
Hiç şaşırmadım.Ama dünya artık yeni bir soguk savaşın başladıgını tartışıyor.SCO ile Nato arasında büyük problem çıkıcak bu gürcistan meselesi yüzünden.Zaten son 10 yılda dünyadaki sermayenin %50 si asyaya geçti.Amerika ya rusyayı vurucak yada turkiyeyi rusya karşısında tampon olarak kullanacak.Rusyanın savaştıgı ülkeye yardım gitmesi için boğazları açtık.Siz rusya olsaydınız türkiye için ne düşünürdünüz???
-
Bush un bir sözuyle ıraktan çıkan turkiye nin buna izin vermeyeceğini mi sanıyordunuz??
-
izin 150 bin tonluk gemiler için verilmedi...
çünkü montrö boğazlar anlaşmasına göre geçemez o tonaj'da bir gemi...
gemileri bölecekler...150 bin tonluk yük 3'e bölünecek.
ki bu polemik neden bukadar erken çıkarılıp ortalık karıştı bilmiyorum :S çünkü o gemiler şimdi çıksalar Amerika'dan yola 45 gün sonra burada olurlar...
-
montrö antlaşmasınıda rte ve bush imzaladıydı demi? Konuyu açıp aklınca laf sokan arkadaşa sesleniyorum..
Konu abd nin boğazları kullanma iznini alıp almaması değil. Konu montrö antlaşması biliptemi konuşursunuz anlamıyorumki..
-
iyide bu gemiler savaş gemiside değil
ticaret gemiside değil...
oysa;
montrö boğazlar sözleşmesine göre;
savaş gemileri için
1- tonajı 10bin tonu aşamaz...bir seferde en fazla 9 gemi geçebilir.
2-savaşda T.C'de varsa savaşın taraftarı olan savaş gemileri geçemez.
ticaret gemileri için;
1- tonajı 15bin tonu geçemez.
2- Savaş halindeyken ise T.C savaşın içindeyse Ticaret gemileri yine geçemez
vs. vs. ama bu geçecek olan "İNSANİ YARDIM" gemileri hangi statü'de alınacak???
-
insanı yardım amaclı hastane gemıler 35 gun sonra felan burda olucak 35 gune kadar ortada yaralımı kalır
abd bu gemılerı ustelık rusyanın suan ısgal ettıgı gurcu lımanına demırlıcek
Türkiye açısından bakarsam olaya kahvedeki mehmet amca :
dağalgazın %65 i Rusyadan geliyor
Ülke Truziminin demir başı Ruslar
Turk ınsaat sektorurunun Rusyada buyuk yatırımları ve santıyelerı var
kaldıkı olası bı saldırıda bızı Rusyaya karsı dunyanın öbur ucundakı abd mı korucak rusya burnumuzum dıbınde ıken
bence tarafsız kalmalıydık ama ılla bı taraf secmek gereksede oda Rusya olmalıydı
Tay-yep gemılerle ılgılı yok öle bişi dedıkodu onlar dıor pentagon ise ızın aldık dıor..
-
Montro antlasmasinin normlari belli hacilar , essek kadar amerika donanma gemileri gecemez montronun satirlarindan , abaliya vurmayin sopaliya vurun.
-
bence ruslar türkiyeye ambargo koysunlar + doğalgazı kessinler iranda doğalgazı kessin, montrö geçerliliğini yitirdi bizde boğazlardan gemi geçircez die tuttursunlar + ermenistana nükleer silah konuşlandırsınlar + trde terör oluşumlarını desteklesinler, + 4 metropole topol füzelerinden kilitlesinler +++ ne olcak?? recep amcanın şiirleriyle içinizi ısıtırsınız artık, zerre kadar üzülüyosam adi olayım ne üzülücem be kim başa getirdiyse o üzülsün, belki aklı başına gelir birilerinin.
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------bence ruslar türkiyeye ambargo koysunlar + doğalgazı kessinler iranda doğalgazı kessin, montrö geçerliliğini yitirdi bizde boğazlardan gemi geçircez die tuttursunlar + ermenistana nükleer silah konuşlandırsınlar + trde terör oluşumlarını desteklesinler, + 4 metropole topol füzelerinden kilitlesinler +++ ne olcak?? recep amcanın şiirleriyle içinizi ısıtırsınız artık, zerre kadar üzülüyosam adi olayım ne üzülücem be kim başa getirdiyse o üzülsün, belki aklı başına gelir birilerinin.
-----------------------------
kim başa getirdiyse aklı başına gelmeli,ama başa getirenlerin sorumluluğunu bizde yaşıyoruz.umarım uyanır artık insanlar.ayrıca gürcistan a yardım yapmak için sadece deniz yolumu kullanılmalı,uça die bişi icat oldu a.q