Türkiye, ABD Gemilerine İzin Verdi..Son Dakika..
-
Her şeyi kurallarda aramamak lazım.Geçsin gitsin ya ne fark eder.
İçindekinin insani yardim malzemesi olup olmadigini kontrol etsinler geçsin. Yok tonajı şu kadarmış vs..Özel bir durum söz konusu
zaten, savaş durumu için insani yardım gönderimi.
Sanki Rusya'yla her şeyi ortak yapıyoruz da Rusya bozulacak, Rusya'yla süper bir ilişkimiz yok ki zaten, bu olayın da hiç bir etkisi olmaz,çünkü savaş durdu zaten,anlaşma yapılacak. Adamlar zaten pek hoş bakmıyorlar bu tarafa,Türkiye izin vermezse havai fişek atıp kutlayacak halleri yok. Aksine Abd ile papaz olunabilir durduk yere, kıl kapacak yer arıyorlar zaten.
------------
Sonuç: Geçse de geçmese de fark koymaz...
-
Bir de çözümü çok basit gibi görünen,size garip gelen şeyleri yorumlarken biraz düşünün: (Niye deniz yolu açıklaması,5 dakka önceye kadar ben de bu kadar net bilmiyordum)
Gürcistan'a 70 BİN tonluk iki askeri hastane gemisi göndermek
isteyen Washington yönetimi, 45 bin tonluk tonaj sınırlamasına
takılan hastane gemileri yerine daha düşük tonajlı gemileri göndermek
için çalışma başlatmıştı. Türkiye'nin kara, demir ve havayolu önerileri
de Tiflis'e havayolundan yaklaşık 20 uçak gönderen ABD tarafından
"Önceliğimiz deniz yolu" denilerek geri çevrilmişti.
AN-124-100 Uçağı dünyanın en büyük kapasiteli Kargo Uçağı olup ağır ve büyük hacimli yükler için kullanılır
Azami Yük Kapasitesi 140.000 KG=140 ton Azami Ağırlık (uçak): 390 ton
Edit:Daha büyükleri de var ama sınırı belli işte.
-
rusya savaşmak istiyo.ve bencede bi savaş cok gerekli dengelerin oturması icin.bu dengelerin oturması sürecinde gürcistan gibi birkaç gerizekalı cıkıp ortalığı karıştırabilir ama bu tür gerizekalılar ortalığı karıştırmazsa bence dengeler savaşsız oturur.Türkiye Cumhuriyeti ilk kurulduğu yıllardan beri hep barış yanlısı olmuştur biz gürcistanla savaş halinde olsak bile oraya insani yardım gitmesine müsaade edileceğini düşünüyorum ve bencede edilmeli.Kurtuluş savaşında savaşan atalarımızdan ulu önder Mustafa Kemal den bunu öğrendik biz.
-
PAŞAM VE ATAM İZİNDEYİZ.
-
@AnaMuhalefet
sözleşmeye göre kargo gemilerinin tonaj sınırlaması 45bin değil 15bin tondur...
Amerikanın göndermek istediği gemiler 150bin ton...
ve yine sözleşmeye göre bir seferde en fazla "9" gemi geçebilir..
Amerika bu ağırlığı 135bin yapacak ve 9 gemiye bölecek..
bide;
o sözleşmeyi imzalayan 36 kişiye küfür etmekdir o gemiyi 150bin ton olarak geçirmek..geçsede geçmesede fark etmez diyemezsin bu bir hakaretdir..Herkes bir yerde haddini bilmeli.
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------bence ruslar türkiyeye ambargo koysunlar + doğalgazı kessinler iranda doğalgazı kessin, montrö geçerliliğini yitirdi bizde boğazlardan gemi geçircez die tuttursunlar + ermenistana nükleer silah konuşlandırsınlar + trde terör oluşumlarını desteklesinler, + 4 metropole topol füzelerinden kilitlesinler +++ ne olcak?? recep amcanın şiirleriyle içinizi ısıtırsınız artık, zerre kadar üzülüyosam adi olayım ne üzülücem be kim başa getirdiyse o üzülsün, belki aklı başına gelir birilerinin.
-----------------------------Tayyip Bey(!)
Şiirleriyle indirir nükleer bombaları.
Camiler onun kışlaları,
Minareler süngüsü.
Çaktırmadığı ise,
Amerika'ya duyduğu göt korkusu.
Bak bende şiir yazdım :|
Beni de başbakan yapın plz!
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------bence ruslar türkiyeye ambargo koysunlar + doğalgazı kessinler iranda doğalgazı kessin, montrö geçerliliğini yitirdi bizde boğazlardan gemi geçircez die tuttursunlar + ermenistana nükleer silah konuşlandırsınlar + trde terör oluşumlarını desteklesinler, + 4 metropole topol füzelerinden kilitlesinler +++ ne olcak?? recep amcanın şiirleriyle içinizi ısıtırsınız artık, zerre kadar üzülüyosam adi olayım ne üzülücem be kim başa getirdiyse o üzülsün, belki aklı başına gelir birilerinin.
-----------------------------
onu başa getirenler kadar bizimde vatanımız en az onu başa getirenler kadar üzülmeliyiz -
68 kuşağı geldi birden aklıma her ne kadar o günleri yaşamasam da. Kıblesi Vaşington olanlar, bugün iktidarlar. Değişen nedir, hiç bir şey. ABD'ye karşı çıkanlar ölümsüzlüğe uğurlandı diğerleri ise koltuğunu sağlama aldı. Montrö Sözleşmesini sallayan kim, ne günlere kaldık.
-
boğazdan o gemiler geçerken karşılaşacakları protesto gösterilerini merak ediyorum..
konaklamak için illaki duracaklar...
-
"Trabzon Limanı"
kisa sure sonra "Trabzon Limanı..." diye basliklar acilacak :D