Türkiye, ABD Gemilerine İzin Verdi..Son Dakika..
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------@AnaMuhalefet
sözleşmeye göre kargo gemilerinin tonaj sınırlaması 45bin değil 15bin tondur...
Amerikanın göndermek istediği gemiler 150bin ton...
ve yine sözleşmeye göre bir seferde en fazla "9" gemi geçebilir..
Amerika bu ağırlığı 135bin yapacak ve 9 gemiye bölecek..
bide;
o sözleşmeyi imzalayan 36 kişiye küfür etmekdir o gemiyi 150bin ton olarak geçirmek..geçsede geçmesede fark etmez diyemezsin bu bir hakaretdir..Herkes bir yerde haddini bilmeli.
-----------------------------Koyu renkle yazdığın yerler haricini bilerek yazdım zaten, netice itibariyle tonaj sınırlamasına takılıyor gemiler yani sözleşmeye göre olandan daha büyük. Yorumum ise insani yardim söz konusu (özel durumdan kasıt bu oluyor) ise tonaj sınırlamasının dikkate alınmayabileceği idi. Kimseye hakaret falan da ettiğimiz yok, o günün şartlarında imzalanmış bir antlaşma/anlaşma(?); sayılar bugünün koşullarına göre revize edilmemiş, yani orada geçen sayılar bir gün anlamlarını yitirebilirler. Tıpkı günümnüzde mahkemede ağır suç işlemiş birine 50 ytl AĞIR para cezası verilmesi gibi;ya da kaldırımları işgal eden işyerlerine kabahatlar kanuna göre 52 ytl ceza verilmesi gibi(adam milyarı kaldırıyor oradan bir günde mesela). Yani sayılar belirli bir zaman sonra anlamlarını yitiriyorlar. O anlaşmayı bu sayılara göre bugün yapsan bile ben diyorum ki bu bir ÖZEL durumdur, insani yardim içinse izin veririm diyorum. Sen diyebilirsin ki bu anlaşma/antlaşma süs olsun diye mi yapıldı, ama bu durum için ben bu yönden bakmak istemiyorum. Diyeceğin varsa bu görüşe göre cevap ver, yoksa yazdıkların bir anlam ifade etmiyor benim için, zaten bildiğim bir şeyi söylüyorsun...