Türkiye De Bir Şey Satmak Ve Pazarlık Saçmalığı
-
Akıl hastaları da üye olabiliyor böle yerlere çok normal durumlar bunlar... Adam atletle takasa kalkışmış aşlkdjsflakjdsfşl Sübhanallah ilk defa görenler beğensin ajkshfdlkahskdjf
-
Valla millet trol hocam :) piyasası 51-52 bin tl olan aracımı satıla koydum 47 bin tl den millet 45 olurmu yazdı... Sonra gittim gıcıklığına 55 bin tl yazdım :) bu seferde 52 bin olurmu dediler. Gelde küfür etme :D o yüzden her zaman bir tık yukarısına yazacaksın ki pazarlıklı fiyatı kafandaki fiyat olsun :D
-
mkyb bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
iyi yine size pazarlık yapmaya geliyorlar.
ya şuna ne demeli?
https://prnt.sc/i5jk57 şu olay aklıma geldi.
bu iyimiş ya :)
-
Sorun genelde alanda değilde satanda.
Onlarca örnek verebilirim,
Girin ilanlara bakın, 2017-2018 model lüks araçlara, 0ından daha pahalıya satmaya çalışan yüzlerce insan var.
Adama diyorum ki, 550.000TL sıfır fiyatı, siz 620.000 istiyorsunuz. Aynı paket, aynı özellikler. Git ordan al diyor.
Onlarca bilgisayar parçası, cep telefonu. Türkiye'de ikinci el kavramında problem var. Amazon'dan sıfır fiyatlar ve ebay'den ikinci el fiyatlara bakarsanız durumu anlayacaksınız.
1yaşında bebeğim var, oyuncak alıyorum imkan buldukça. Dedim milli servet bunlar, temiz bulursam pahalı oyuncaklardan ikinci el alayım.
Yemin ediyorum size mağazada daha ucuzdu gittim mağazadan aldım. En son peluş at aldım, adam aynısını 220liraya 2.el satıyor, gittim birebir aynısını 150liraya aldım.
Bundan dolayıdır ki insanlar pazarlıksız iş yapmıyor artık.
Yüzlerce mal alıp satmışımdır internetten, öğrendiğim şu;
Malı gerçek değerinde koy, pazarlık payını da ekle. Mutlaka satılır. 100liraya satacaksanız 110yazın, psikolojik pay bırakın. Arabayı 140.000'e satacaksanız 142.750 yazın, telefonda sorarlarsa 750'yi almayız deyin. 140a kavga dövüş verirsiniz.
Ulan hiç unutmuyorum, netten ilk alışveriş yapmaya başladığım zamanlar, 13-14yaşında falanım.
Profesyonel dalış paletlerimin bir eşini kaybettim. Netten ikinci eşini arıyorum. O zamanlar benim için büyük para.
Bende bir eşi var, bulduğum adamda ikinci eşi var. İkimiz de birer eşini kaybetmişiz.
Pazarlık yapıyorum, adam diyor ki kardeşim o paraya sen bana ver o paleti :D Hatta benim sattığım paraya sat sendeki teki.
O an bi aydınlanma oldu.
-
Geçen sene bir arazi aracı için satılık ilanı verdim Toyota Landcruiser için. Sahibinden.com daki ilanlara baktım en düşüğünden 10.000 altına koyarak başladım.
60 tane falan mesaj geldi
Bunların %75 i müşteri çeki teklif etti (İlanda çek kabul etmediğimi belirtmeme rağmen, çünkü büyük ihtimal dolandırıcı bunlar)
Geri kalanların çoğu, koyduğum fiyatın %30 altını teklif etti
Biri de günde 2 kere aramaya başladı abi bu araba benim çocukluk hayalimdi falan diye başladı. 15.000 düşük fiyata pazarlık etti (Ben noel babamıyım amq dicektim).
Ben fakirim durumum yok falan diyorlar, o zaman deposu 600 TL ye dolan hayvan gibi jipi niye alıyosun amq öyle fakir mi olur?
Bir tanesi dedi tamam alıcam geleyim görüşelim dedi. sonra yok koltuğunun şurası yırtık yok çamurlukta çizik var falan diyip fiyatı düşürmeye çalıştı benim de cumartesimi yedi. Arkadaş araba 20 senelik zaten ben yeni araba olarak satmıyorum ki.
Arabanın kilometresi fazlaysa çok kullanılmış, az ise araba çok yatmış diyorlar herzaman bi bahaneleri var. En sonunda uğraşamadım satmaktan vazgeçtim.
Bir de şunu öğrendim ki Türkiyede birşey satıyorsan %30 fazla fiyat çekicen adam pazarlıkla fiyatı indiremediği zaman tatmin olmuyor buradaki kültürün bir parçası bu. Aynı zamanda çok gereksiz vakit tüketiyorlar. Eğer aracı alıp muayeneye fln götürelim ya da şurada buluşalım falan derlerse mutlaka kaparo istemek gerekiyor.
HolyOne tarafından 30/Kas/18 11:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu tipler yüzünden artık letgo ya girmiyorum bile.
Ailelere yakın olmak için evi sahibinden e koydum. Evin ortalama fiyatı 650k. Ben ölücülerle uğraşmamak için pazarlık olur diye not düşerek 690k dedim fiyatını.
Geçen ay birisi aradı, abi ben aslında 2+1 arıyorum ama senin evide alabilirim, 250k param var, 100k da kredi çekip verebilirim, olur mu diyor. Sker misin, sabaha mı bırakırsın..
-
EmiRReiS bunu yazdı
Bu tipler yüzünden artık letgo ya girmiyorum bile.
Ailelere yakın olmak için evi sahibinden e koydum. Evin ortalama fiyatı 650k. Ben ölücülerle uğraşmamak için pazarlık olur diye not düşerek 690k dedim fiyatını.
Geçen ay birisi aradı, abi ben aslında 2+1 arıyorum ama senin evide alabilirim, 250k param var, 100k da kredi çekip verebilirim, olur mu diyor. Sker misin, sabaha mı bırakırsın..
sen banlı değil miydin ya;)
-
Abi olay mantık basit aslında. Siz gıcık oluyorsunuz ama pazarlık büyük bir kültür.
Siz bir mala istediğiniz fiyatı verip hayatta düşmüyor olabilirsiniz, ancak kesinlikle pazarlık yok yazıp 1 ay ürünü satamayan adam arkadaşıma playstationu 1300e bıraktı. İçinde 1200 liralık sadece oyun var zaten. Oyunsuz piyasası 2000 falan.
Bunun dışında pazarlama dersinden bildiğim kadarıyla (avrupaya hiç gitmedim) araba ev dışında (telefon da sayılsın hadi) ikinci el piyasası yok gibi bir şey bizde. Bunlarla yeni yeni tanışıyoruz. Hala herkesin içinde ikinci el ihtiyacı olan birine hediye edilir, kullanılmış değersizdir düşüncesi var.
İster inkar edin ister gıcık olun ama bu böyle. Yapmanız gereken pazarlık payı bırakıp pazarlık yapmayacak şekilde direnmek, en son hadi tamam deyip bırakmak. İki taraf da mutlu olacaktır.
Ek not: hiç çevrenizde yok sanırım farklı Türkiye'de yaşıyoruz ama çevremde pazarlık yapmadı diye almayıp dükkandan çıkan, trip atan insanlar dolu.
-
by_Tet bunu yazdı
Abi olay mantık basit aslında. Siz gıcık oluyorsunuz ama pazarlık büyük bir kültür.
Siz bir mala istediğiniz fiyatı verip hayatta düşmüyor olabilirsiniz, ancak kesinlikle pazarlık yok yazıp 1 ay ürünü satamayan adam arkadaşıma playstationu 1300e bıraktı. İçinde 1200 liralık sadece oyun var zaten. Oyunsuz piyasası 2000 falan.
Bunun dışında pazarlama dersinden bildiğim kadarıyla (avrupaya hiç gitmedim) araba ev dışında (telefon da sayılsın hadi) ikinci el piyasası yok gibi bir şey bizde. Bunlarla yeni yeni tanışıyoruz. Hala herkesin içinde ikinci el ihtiyacı olan birine hediye edilir, kullanılmış değersizdir düşüncesi var.
İster inkar edin ister gıcık olun ama bu böyle. Yapmanız gereken pazarlık payı bırakıp pazarlık yapmayacak şekilde direnmek, en son hadi tamam deyip bırakmak. İki taraf da mutlu olacaktır.
Ek not: hiç çevrenizde yok sanırım farklı Türkiye'de yaşıyoruz ama çevremde pazarlık yapmadı diye almayıp dükkandan çıkan, trip atan insanlar dolu.
Aslında belirttiğin gibi bizim insanımızın ikinci el ürünün mantığını pek kavrayamamış olmasındandır.
Letgo türevi uygulamaların avrupada mantığı bildiğim kadarıyla şudur; zaten kullanmıyorum, gereksiz yer kaplıyor, çöpe atacağıma elden çıkarıp iki bira içerim. Bizim ülkemizde adam mağaza fiyatı 50 lira olan dambıl için 40 lira istiyor. Bu durumda ayrıca bir sorundur.
-
niye çünkü herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor. ve yine herkes de bunun bilincinde. pazarlık ve ricayla ucuza telefonumu alan adam 2 gün sonra benden aldığının çok yüksek bi fiyata ilana koyuyor. herkes lüks yaşamak istiyor iyi mal istiyor ama kimse bedelini ödemek istemiyor.