Türkiye De Bir Şey Satmak Ve Pazarlık Saçmalığı
-
Turkiye de ikinci el mantigi cok farkli. Iki tarafa da hak veriyorum.
Satici : "elimdeki mal ciksin kullanmiyorum ufak bi gelir olur" mantigi ile degil de "bunu en yuksek satip gerekirse kazikliyayip para kazanayim" derdinde
Alici : "satici bunu zaten gözden cikartmis en dusuge nasil alirim" pesinde.
hal böyle olunca satici yuksek fiyat yaziyor, alici indirebildigi kadar indiriyor.
-
h4 uzun kısa xenon far ilanı açtım kutusuyla birlikte adam bu ne işe yarar demiş h4 uzun kısa xenon dedim numarasını verdi ara dedi amk aptalı ne olduğunu bilmiyorsun ne diye bana ara diyorsun
-
2 gündür bu konuya yazıyorum yazıyorum siliyorum nedenini bilmiyorum . bari bunu yazim .
al canlı canlı taze örnek. kuponla kartla vs 0ı daha ucuza gelir aminimyum ya delirteceler beni
bu yine iyi yazmış bazılar 1650 yazıyor

samaccc tarafından 30/Kas/18 12:57 tarihinde düzenlenmiştir -
bende pek ikinci el satma huyu da yok ama bazıları abartıyor misal her ay telefon değiştirenler var bir ay kullanıp aldığı fiyata satıp başka bişey alan falan. şaka gibiler ya.
Bazıları da;

Bok okuyon aq eşşek kadar takas olmaz şu olmaz bu olmaz yazıyorsun inatla gelip ısrar ediyor veya halihazırda yazılı şeyi soruyor.
-

Simdi bu sifir fiyati

Bunlar da sahibinden ilanlar, sifir almak yerine ikinci el almami ve uste 1000 tl fazla vermemi istiyolar
-
Sitelere Göre IQ ortalaması (0= bitkisel hayat kıvamı 10 = dehşet ül vahşet aynştayn+tesla)
ALICI İÇİN :
LetGo -> 0,37
Sahibinden -> 1,8
FaceBook (alım satım grupları)-> 1,2
DHÖlücüleri -> 2 - 7 arası
SATICI İÇİN :
LetGo -> 2,40
Sahibinden -> 6,8
FaceBook (alım satım grupları)-> 1,9
DHÖlücüleri -> 4 - 8 arası
-
HolyOne bunu yazdı
Geçen sene bir arazi aracı için satılık ilanı verdim Toyota Landcruiser için. Sahibinden.com daki ilanlara baktım en düşüğünden 10.000 altına koyarak başladım.
60 tane falan mesaj geldi
Bunların %75 i müşteri çeki teklif etti (İlanda çek kabul etmediğimi belirtmeme rağmen, çünkü büyük ihtimal dolandırıcı bunlar)
Geri kalanların çoğu, koyduğum fiyatın %30 altını teklif etti
Biri de günde 2 kere aramaya başladı abi bu araba benim çocukluk hayalimdi falan diye başladı. 15.000 düşük fiyata pazarlık etti (Ben noel babamıyım amq dicektim).
Ben fakirim durumum yok falan diyorlar, o zaman deposu 600 TL ye dolan hayvan gibi jipi niye alıyosun amq öyle fakir mi olur?
Bir tanesi dedi tamam alıcam geleyim görüşelim dedi. sonra yok koltuğunun şurası yırtık yok çamurlukta çizik var falan diyip fiyatı düşürmeye çalıştı benim de cumartesimi yedi. Arkadaş araba 20 senelik zaten ben yeni araba olarak satmıyorum ki.
Arabanın kilometresi fazlaysa çok kullanılmış, az ise araba çok yatmış diyorlar herzaman bi bahaneleri var. En sonunda uğraşamadım satmaktan vazgeçtim.
Bir de şunu öğrendim ki Türkiyede birşey satıyorsan %30 fazla fiyat çekicen adam pazarlıkla fiyatı indiremediği zaman tatmin olmuyor buradaki kültürün bir parçası bu. Aynı zamanda çok gereksiz vakit tüketiyorlar. Eğer aracı alıp muayeneye fln götürelim ya da şurada buluşalım falan derlerse mutlaka kaparo istemek gerekiyor.
şeyhim bu sana ve tüm pazarlıkçılara gelsin :)
-
bende ekran kartına 1600 demiştim sahibinden öğrenciyim 600 lira veriyim diye mesaj atmıştı garantili karta . muhtemelen burayada üye o arkadaş gülüp silmiştim mesajını.
-
samaccc bunu yazdı
2 gündür bu konuya yazıyorum yazıyorum siliyorum nedenini bilmiyorum . bari bunu yazim .
al canlı canlı taze örnek. kuponla kartla vs 0ı daha ucuza gelir aminimyum ya delirteceler beni
bu yine iyi yazmış bazılar 1650 yazıyor

Ultra af var 56 kadro :)
-
Tok satici her zaman iyidir