folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Türkiye De Bir Şey Satmak Ve Pazarlık Saçmalığı

Türkiye De Bir Şey Satmak Ve Pazarlık Saçmalığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Bende şuna sinir oluyorum. Letgo da, facebookun yeni satış platformunda bedava diye işaretlenmiş ama mesajda para istiyor. O zaman neden bedava yazıyorsun . Şikayet ediyorum ilanı hemen

ayar oluyorum onlara

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

Abi olay mantık basit aslında. Siz gıcık oluyorsunuz ama pazarlık büyük bir kültür.

Siz bir mala istediğiniz fiyatı verip hayatta düşmüyor olabilirsiniz, ancak kesinlikle pazarlık yok yazıp 1 ay ürünü satamayan adam arkadaşıma playstationu 1300e bıraktı. İçinde 1200 liralık sadece oyun var zaten. Oyunsuz piyasası 2000 falan.

Bunun dışında pazarlama dersinden bildiğim kadarıyla (avrupaya hiç gitmedim) araba ev dışında (telefon da sayılsın hadi) ikinci el piyasası yok gibi bir şey bizde. Bunlarla yeni yeni tanışıyoruz. Hala herkesin içinde ikinci el ihtiyacı olan birine hediye edilir, kullanılmış değersizdir düşüncesi var.

İster inkar edin ister gıcık olun ama bu böyle. Yapmanız gereken pazarlık payı bırakıp pazarlık yapmayacak şekilde direnmek, en son hadi tamam deyip bırakmak. İki taraf da mutlu olacaktır.

Ek not: hiç çevrenizde yok sanırım farklı Türkiye'de yaşıyoruz ama çevremde pazarlık yapmadı diye almayıp dükkandan çıkan, trip atan insanlar dolu. 

Aslında belirttiğin gibi bizim insanımızın ikinci el ürünün mantığını pek kavrayamamış olmasındandır.

Letgo türevi uygulamaların avrupada mantığı bildiğim kadarıyla şudur; zaten kullanmıyorum, gereksiz yer kaplıyor, çöpe atacağıma elden çıkarıp iki bira içerim. Bizim ülkemizde adam mağaza fiyatı 50 lira olan dambıl için 40 lira istiyor. Bu durumda ayrıca bir sorundur.

adam orda aç kalmıyor ki 10 liraya satsa 10 tane bira alabiliyor. burda durum farklı :(

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ombra
    ombra's avatar
    Erkek

Letgo'nun reklamlarında zaten pazarlık var. Millet onu gördüğü için yapıştırıyor pazarlığı. Bende birkaç kere ürün sattım. Hatta birkaç ürün sattım. Hatta adam hergün yazdı param yok para biriktiriyorum. Abi şu kadar param var, acındırıyor kendini. Hatta hergün yazınca neredeyse kanka olduk. Sonra kurtulmak için satılmadığı halde satıldı dedim.

Pederin evi satıyordum.  Bir aile geldi, evi beğendiler. Abi bişeyler yap çok ihtiyacımız var. Tamam orta yolu buluruz. Sizde ne kadar var. Ben istemişim 350k adam diyor. Zorlasak 250k çıkar. Yok dedim hayatta olmaz. Abi arabamı sattım. Son param bu. Sonra yalvar yakar 300k olur mu abi. Hatta adamla kadının ailesi geldi. 2-3 sefer hep dedikleri bunların çok ihtiyacı var. Başka bir yerde arabayı parkederken elemana denk geldim. Bende 2006 Hundai Getz var. Adamda 2017 model WW tiguan var. Adam o günden sonra bir daha aramadı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TiThousand
    TiThousand's avatar
    Erkek

Birisi şu ürünün 2. el fiyatı ne kadar tarzı bir site yapsa hem çok mantıklı bir ticari hamle olur hem bizi de bir yükten kurtarır. 

Boşta: nekadardir.com

TiThousand tarafından 01/Ara/18 01:05 tarihinde düzenlenmiştir

‎‎‎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=8ROuWyM2EGw

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Yahu konu evlere şenlik, baya başından geçen deneyim komikmiş ha. :))

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocam türkiye de pazarlıksız satış olmaz , oto galeriden bile araç alırken pazarlık yapan 98 e alıyorsa pazarlıksız 110 a alabiliyorsunuz.

çünkü herkesde nasıl sikerim kafası oldugundan , normal fiyata da artık insanlar pazarlık yapmaya çalışıyor bu sebeple.

bir malı eğer ederine satacaksanız diyelim 110 bin tl ederi 115 e koyacaksınız 110 a düşeceksiniz. oda kademeli olarak.

yoksa mal 110 bin acil satılık 70 bin bile yazsanız 60 olmaz mı derler , jant vereyim derler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snncr
    snncr's avatar
    Banlanmış Üye
    Dişi

Olmaz demek bu kadar zor bir şey mi? Yapmak zorunda değilsiniz. 190 diyip geçebilirsiniz. Alırsa alır almazsa almaz. Neyin kafasını yaşıyorsun :D 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

bence insalar verdiğiniz fiyatı beğenmiyor, kendi aklından geçen fiyatı söylemenin bir yolu olarak görüyor, bu kadar uzatmamak lazım, yok deyip geçersin, söylediği şeyi beğenmiyorsan..

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    snncr bunu yazdı

Olmaz demek bu kadar zor bir şey mi? Yapmak zorunda değilsiniz. 190 diyip geçebilirsiniz. Alırsa alır almazsa almaz. Neyin kafasını yaşıyorsun :D 

Benim zamanım da bir maliyet, sen gidip migros ta pazarlik yapiyormusun ? Bende de yapma. Sana olmaz diyerek ben 10 sn kaybetmek zorunda değilim. telefonumun bildirimini cartimi curtumu takip ediyorum gereksiz bir kirlilik yaratiyorsun yaratma, bu sekilde ki insanlara bakmamak icin ciddi alici olacak urun hakkinda bilgi edinmek isteyen kişilerin de mesajlarına bakmiyorsun.

Yada olayın tersi, aliexpress gibi yerlerde ürün aliyorsun o satici senin bilgilerini aliyor ve olur olmaz mesaj yollamaya spam yapmaya başlıyor. hemen platformdan şikayet ediyorum. 

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
Toplam Hit: 5297 Toplam Mesaj: 41
ticaret pazarlık