Türkiye De Yada Dünyada Bir Anda "Süresiz İnternet Kesintisi" Olsa Ne Olur? Mümkün Mü? Alternatif İletişim Kaynakları?
-
Bilgisayari kapar kafa dinlerim. Isime gelir.
-
son kullanıcıların birçoğu mağdur olur. ölümler bile olabilir. borsalar altüst olur çünkü okyanusların altından binlerce kilometrelik fiberlerle dünya birbirine bağlı. milisaniye geçikme bile borsalar için ciddi kayıp yaratabiliyor.

resimde denizler ve okyanuslar altından geçen fiber kabloları görüyoruz.
ha dersenki tamamen internet gitti son kullanıcıda mağdur oldu dünya karıştı ölümler bile oldu iletişim aslında devam eder.
bu sitede amatör telsizcilerin kanal kodları var. hepsinin çatısında küçük antenler var hobi amaçlı kullanıyorlar belirli günlerde düzenli zayıf sinyal yayını yapıp iletişim kuruyorlar. tamamen internetten bağımsız evden eve telsiz iletişimi.
doğru frekansla doğru zamanda yanın yaparsan uluslar arası uzay istasyonu ile ilteşim bile kurabiliyorsun. iss te aktif olarak çalışan klasik kara düzen radyo alıcısı vericisi var sürekli açık tutuyorlar bazı amatör telsizciler orayla iletişim kuruyor iletişim kurduklarını doğrulamak içinde nasa websitesinde sinyal aldığı telsiz frekanısını ekliyor sürekli.
bunların yanında herşey çok basitleşti artık. wifi cihazların birçoğunda mesh teknolojisi var. kablosuz olarak birbirlerine bağlanıp ağ oluşturabiliyorlar.
eğer olağanüstü bir durum olursa kısa sürede insanlar kendi ağlarını oluşturabilirler.
ellam bildiklerim bukadar .
-
Yazmasam olmayacaktı, Tiktok'un kapanmasına vesile olan herşeyi destekler ve isterim.
-
ip'lerle gezinmeye başlarız sitelerde. sonra bi dns server, yerli tld'ler falan aheyy uzun iş.
-
Kafa radyo
-
EnableTurk bunu yazdı
ip'lerle gezinmeye başlarız sitelerde. sonra bi dns server, yerli tld'ler falan aheyy uzun iş.
abi dns server giderse değil, internet giderse diyor :D
-
futurist bunu yazdı
bir süredir düşündüğüm konulardan biride bu.
internet ağı meselesine pek vakıf değilim. hatta bayağı cahilim bu konuda diyebiliriz de
diyelim ki senaryo bu ya . dünyada ülkeler arası bir sorun çıktı ve ABD dediki bütün ülkelerin alayının internetini kesiyorum dedi diyelim. ve gitti şalteri indirdi :)
ne olur?
1- yani yapabilirmi. kendi ülkemiz içinde kendimize ait bir ağımız varmı. yada başka ülkelerin.
2- diyelimki kesebildiler ve uyandık bir perşembe sabahı internet yok.
gelir dedik gelmedi ve gelmeyecek diyelim. telefon harici kişisel olarak nasıl bir haberleşme yapılabilir. hem hayalim olan telsiz kullanımını düşündüm
birde bir belgeselde izlemiştim naziler sadece belirli bölgenin dinleyeceği radyolar yayınlıyormuş ve dışarıdan başka radyo yayınına izin vermiyormuş. bu tip nokta atışı şifreli bir radyo yayını gibi birşey yapılabilir mi.
biliyorum çok karıştı. zaten benimde kafam karışık :)
ha bu arada dün dünya geneli internet kesintisi olmuş haberim yoktu şunu izlerken konuda sorayım dedim
İNTERNETSİZ BİR DÜNYA MÜMKÜN MÜ? - YouTube
Düşünmesi bile sıkıntı ^^