folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Türkiye De Yada Dünyada Bir Anda "Süresiz İnternet Kesintisi" Olsa Ne Olur? Mümkün Mü? Alternatif İletişim Kaynakları?



Türkiye De Yada Dünyada Bir Anda "Süresiz İnternet Kesintisi" Olsa Ne Olur? Mümkün Mü? Alternatif İletişim Kaynakları?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samast
    samast's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2013
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    Darkparadise bunu yazdı
    samast bunu yazdı

    Olmasın hocam önceden dumanla bile haberleşen insanoğlu bulur bir yolunu yine veya belki insanlık için daha iyi olur sosyolojik ve psikolojik açıdan bilemeyiz.

    Islıkla anlaşan Türkiye'de bi Köy geldi aklıma. Haberlere çıkmışlardı. Adamlar baya baya ıslıkla anlaşıyorlardı yaaa. Çok ilginç gelmişti 🤣🤣

    hatırladığın kadarıyla,Köy coğrafi bölge olarak, doğu karadeniz'de miydi İçAnadolu'da mıydı, yada başka bir coğrafi bölge'de miydi?

     

    Aynen hocam doğu karadeniz de bazı köylerde var.İnan ıslık falan tuhaf geliyor ama bazı konuşulan diller var bizim buralarda bildiğin ses çıkması yeter karşıntaraf anlıyor hemen ıslık bile gelişmiş kalıyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    samast bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    Darkparadise bunu yazdı
    samast bunu yazdı

    Olmasın hocam önceden dumanla bile haberleşen insanoğlu bulur bir yolunu yine veya belki insanlık için daha iyi olur, sosyolojik ve psikolojik açıdan bilemeyiz.

    Islıkla anlaşan Türkiye'de bi Köy geldi aklıma. Haberlere çıkmışlardı. Adamlar baya baya ıslıkla anlaşıyorlardı yaaa. Çok ilginç gelmişti 🤣🤣

    hatırladığın kadarıyla,Köy coğrafi bölge olarak, doğu karadeniz'de miydi İçAnadolu'da mıydı, yada başka bir coğrafi bölge'de miydi?

     

    Aynen hocam doğu karadeniz'de bazı köylerde var.İnan ıslık falan tuhaf geliyor ama bazı konuşulan diller var bizim buralarda, bildiğin ses çıkması yeter karşı taraf anlıyor hemen, ıslık bile gelişmiş kalıyor..

    takdîr edilesi bir durum. 

    aynı dili,kelimeleri konuşuyoruz da birbirimizi anlamıyoruz. o.O,    gerçi, oturup bu iletişim tarzıyla soyut konuları tartışacak halleri yok da, yine de gündelik olayları kısa yoldan bu şekilde halletmek yada halletmeleri güzel birşey bence de. ``, 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 11/Haz/21 14:39 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Erkek

    senin senaryonun daha kapsamlısı, dünyada elektrik kesintisi yani büyük sıfırlama, küresel ekonominin sil baştan yazılması. israfilin sura üflemesi gibi.

    bütün paraların kripto olduğunu düşünsene elektrik yok, net yok, tüm paralar çöp, tertemiz kağıt yaz baştan.


    hayat boş pompala çoşşş :):)...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2003
    Erkek

    Teknolojiye bagimli olan sistemlerin tamami gocer hatta bir filmde vardi sanirim bruce willis in die hard 4 olmasi lazim.

    Ama iletisim de olmaz mesela tsk nin kendi altyapisi var sadece birlikteki PC lerin bagli oldugu atama yazılarilarinin iste mesela kid.kd.bcvs rutbesine sahipsin astsubaylar arasinda turkiyede kacinci sirada oldugunu gorebiliyorsun. Tayin doneminde nerelere gitmek istedigini tercih ettigin tercih sistemi vs gibi bir suru seyi var. Disariya kapali bir sistemdir. Hatta soyle diyeyim bu sisteme bagli pc lerin icinde pci dan bir kart takilidir ve usb harici disk vs gibi PC ye disaridan baglanabilecek tum seyleri engeller. O karti cikartmadan pc den disari veri cikartamazsin. 

    Benzer sistem icislerine bagli tum birimlerde muhakak vardir


    ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek
    pompaci bunu yazdı

    senin senaryonun daha kapsamlısı, dünyada elektrik kesintisi yani büyük sıfırlama, küresel ekonominin sil baştan yazılması. israfilin sura üflemesi gibi.

    bütün paraların kripto olduğunu düşünsene elektrik yok, net yok, tüm paralar çöp, tertemiz kağıt yaz baştan.

    bunun dizisi vardı çok güzel ilerliyordu. nano elektrik parçaları ile dünyada elektrik yok oluyordu, elektrik ile çalışan herşey sönüyordu

    revolution


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    Bu konu nasıl anasayfadan düştü gitti la.Uzunca tartışılabilirdi.Yeni gördüm,biraz geriden almak isterim.

    Evet,dünya geneli bir internet kesintisi yakın olabilir.Dünya Ekonmi Forumu(WEF)'nu ele alalım.

    2020 başında bir toplantı düzenlendi.Ve 'Great Reset' diye bir kavram açıklandı.Virüsten ötürü 1929 ekonomik buhranının yeniden yaşanabileceği konuşuldu.Ve bunun tekrar olmaması için 'Great Reset' e ihtiyaç olduğu duyuruldu.Başkan Schwab ; ''Virüs dünyamızı sıfırlamak için bir fırsattır'' dedi.Bu sebeplerden ötürü virüsü Wef'in çıkardığını bile söyleyenler oldu.

    Peki bu resetleme nasıl olacak ? İşte bunun nasıl olacağı açıklanmadı.Şu iki yere bakabilirsiniz ;

    https://www.weforum.org/great-reset/

    https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

    Geçen ay toplantı vardı.Önümüzdeki aya ertelendi.Belki resetlemenin nasıl yapılacağı bu toplantıda bahsedilebilir.Şu tabloya bakalım ;

    https://i.hizliresim.com/1yy1e09.jpg

    Öyle bir yöntem düşünün ki,bu tablodaki sorunların alayı çözülsün.Mesela nasıl bir yöntem,dünyadaki gelir dağılımındaki eşitlizliği çözebilir? İşte bu noktada global internet veya elektrik kesintisi mantıklı geliyor.

    Şimdi konuya yazılanlardan anladığım; global internet kesintisi pek yapılabilir değil.Elektriğe gelirsek,bu da öyle ikinci linkteki power butonu ile global çapta kapatılabilicek değil.Ancak şu var ;

    Eğer şiddetli bir güneş patlaması/parlaması yaşanırsa dünyada elektrik uzun bir süreliğine kesilebilir.Haliyle internette gidecektir.Böyle bir jeomanyetik fırtına bildiğim kadarıyla sadece güneşten gelebilir.İnsan eliyle bu yapılabilir mi,bilmiyorum.Bunu belki @wert reiz izah edebilir.

    Belli döngülerle X sınıfı güneş patlamaları gözlenir.2014 senesinde devasa bir patlama yaşandı.Bu dünyayı karanlığa gömebilirdi.Neyse ki dünyaya dönük olmayan tarafta yaşandı.Dünyaya dönük böyle bir patlama 1859'da yaşandı ve o dönem telgraf tellerinin alayı yandı.Hatta Hawaai'de aurolar gözlendi.Benzer bir patlama 2012'de de yaşanmıştı.O da bize dönük olsaydı,dünya karanlığa gömülecekti ve sadece Amerika'ya katrilyon dolar zarar verecekti.

    Bunları yazmamdaki amaç ; eğer bir elektrik kesintisi yapılacaksa bu gerçekten büyük bir enerji gerektiriyor.Şimdi bu sene başını hatırlayalım.İran,Almanya,Irak,Pakistan,Cuba,Ürdün ve Vatikan'da ülke geneli elektrik kesintileri yaşandı.Hangileri hatırlamıyorum ama bazı ülkelerde frekans 50'den direk 0'a düştü.Örneğin bizdeki kesintide 48'e düşmüştü.Şimdi bilen varsa doğrulasın ; bildiğim kadarıyla frekansın 0'a düşmesi için ya güneş patlaması gerekir ya da denk bir enerji üretebilecek insan yapımı bir kaynak gerekir.Benim buradan çıkardığım sonuç ; eğer böyle bir kaynak varsa,bu ülkeler üzerinde denendi.

    Başa dönelim.Wef ; dünya nüfusunun artışından ve kaynakların azalmasından sürekli şikayet eder.Sitesine bakarsak,resetleme kapsamında amazon'un dronelar ile teslimat yapması projeleri vardır.Bu yöntem nüfus ve kaynak sorununu çözmez.Ayrıca Wef ara ara reklam paylaşır ve kaldırır.Tweetler atıp,siler.Ben çoğunu kaçırdım ama bazıları mevcut.Örneğin bir reklamlarında şunu söylediler ;

    -Elinizden herşey alındığında,asıl mutluluğu tadarsınız.

    Ayrıca kısıtlama sebebiyle bomboş kalan sokakları çekip ; ''Bakınız insanlar yokken,dünya kendini yenileme fırsat buluyor.Virüs dünyanın kendini yenilemesi için gereklidir.'' içerikli tweet attılar.Tabii bu tweet kaldırıldı.Ve ardından ''Tamam ak.Karantinalar sağlık için gereklidir.Dünyanın kendine gelmesi için değil.'' benzeri bir tweet attılar.

    Diyeceğim ; son seneye bakarsak Wef açıklamaları,kesintiler,virüs,bitcoin,e-kimlik vb. konular ele alındığında bir internet kesintisi yakındır fikrini yürütebiliriz.

    Ancak global internet kesintisi için,komple elektriği kesmeleri gerek.Elektiriğin kesilmesi içinde güçlü bir jeomanyetik fırtına gerekir.Bu olduğunda ise, anladığım kadarıyla tüm alternatif iletişim cihazları ve elektronik cihazlar kızaracaktır.Şebekeye bağlı olsun,olmasın.Zira böyle bir ortamda iletişimi geçtim,millet can derdine düşer.Ülkemizde internet ve elektriği kesin,ertesi gün nüfus yarıya düşer zaten.Wef de böyle düşünüyor olsa gerek.

    Özetlersek ; @futurist in sorduğu alternatif iletişim mümkün olamaz diye düşünüyorum.Çünkü kesinti ister doğal kaynaklı olsun,ister insan eliyle.Her iki durumda da kullanılabilecek bir elektronik cihaz kalmaz,kabaca taş devrine geri dönülür.

     

     

     

    obie tarafından 04/Tem/21 23:18 tarihinde düzenlenmiştir

    Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    internet kesintisini bosverin yakında büyük elektrik kesintileri baslayacak herkes 1 adet 280w panel inverter akü alsın koysun dc lambalar vs işte evde aydınlanmaya ne gereken neyse vs.. 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PersonalJesus
    PersonalJesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2021
    Erkek
    cybermole bunu yazdı

    internet kesintisini bosverin yakında büyük elektrik kesintileri baslayacak herkes 1 adet 280w panel inverter akü alsın koysun dc lambalar vs işte evde aydınlanmaya ne gereken neyse vs.. 

    Anlamadım hocam kimsenin bilmediği bir şey mi biliyorsunuz?


    Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek
    PersonalJesus bunu yazdı
    cybermole bunu yazdı

    internet kesintisini bosverin yakında büyük elektrik kesintileri baslayacak herkes 1 adet 280w panel inverter akü alsın koysun dc lambalar vs işte evde aydınlanmaya ne gereken neyse vs.. 

    Anlamadım hocam kimsenin bilmediği bir şey mi biliyorsunuz?

    yok ben şizoyum hocam bakma sen bana ;) olmaz dediğimiz hersey oluyor ya komple teorisi misali size kalmış :)

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Şimdi telsiz çağrı kodu olmayanlar düşünsün :)

     

    NoktaliVirgul tarafından 03/Ağu/21 11:33 tarihinde düzenlenmiştir

    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.