folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Türkiye De Yada Dünyada Bir Anda "Süresiz İnternet Kesintisi" Olsa Ne Olur? Mümkün Mü? Alternatif İletişim Kaynakları?



Türkiye De Yada Dünyada Bir Anda "Süresiz İnternet Kesintisi" Olsa Ne Olur? Mümkün Mü? Alternatif İletişim Kaynakları?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    bir süredir düşündüğüm konulardan biride bu.

    internet ağı meselesine pek vakıf değilim. hatta bayağı cahilim bu konuda diyebiliriz de

     

    diyelim ki senaryo bu ya . dünyada ülkeler arası bir sorun çıktı ve ABD dediki  bütün ülkelerin alayının  internetini kesiyorum dedi diyelim. ve gitti şalteri indirdi :)

    ne olur?

    1- yani yapabilirmi. kendi ülkemiz içinde kendimize ait bir ağımız varmı. yada başka ülkelerin.

    2- diyelimki kesebildiler ve uyandık bir perşembe sabahı internet yok.

    gelir dedik gelmedi ve gelmeyecek diyelim. telefon harici kişisel olarak nasıl bir haberleşme yapılabilir. hem hayalim olan telsiz kullanımını  düşündüm

    birde bir belgeselde izlemiştim naziler sadece belirli bölgenin dinleyeceği radyolar yayınlıyormuş ve dışarıdan başka radyo yayınına izin vermiyormuş. bu tip nokta atışı şifreli bir radyo yayını gibi birşey yapılabilir mi.

     

    biliyorum çok karıştı. zaten benimde kafam karışık :)

     

    ha bu arada dün dünya geneli internet kesintisi olmuş haberim yoktu şunu izlerken konuda sorayım dedim

    İNTERNETSİZ BİR DÜNYA MÜMKÜN MÜ? - YouTube

     

     

     


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek
    futurist bunu yazdı

    diyelim ki senaryo bu ya . dünyada ülkeler arası bir sorun çıktı ve ABD dediki  bütün ülkelerin alayının  internetini kesiyorum dedi diyelim. ve gitti şalteri indirdi :)

    oturdugu yerden tum dunyayi mis gibi izleyebilen abd canı sıkılacak ve satarim köyü haa diyecek? hayal olarak bile imkansiz.

    2. soru icin bilgim yok ama.

    1. soruya soyle bir cevap verebilirim. TR'den yayın yapan bir DNS kullanirsan ve girmek istedigin sitede TR'de yayin yapıyorsa; evet TR'nin yurtdışı çıkışları olmasa dahi ülke içinden yayın yapan sitelere erişebilirsin. WAN olur sana cLAN (country LAN) böyle bir tabir var mı bilmiyorm ama sanırım buna en yakin örnek Kuzey Kore.

    abdullahazad tarafından 09/Haz/21 17:45 tarihinde düzenlenmiştir

    az insan çok huzur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    2. sorunun cevabini 1. soru veriyor.

    ulke ici telekominasyonu saglarsin.

    kuzey kore gibi...


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    Dunyadaki bir internet kesintisi ancak istila icin gelen uzaylilarin isine yarar.

    Baskada dunyada hickimsenin isine yaramaz.

    En basta da kapital devletlerin isine yaramaz.

    Kaos ve anarşi egemen olur.

    Im ready.


    tabi lan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Homo

    Hiç bir iletişim kanalı olmazsa, telsiz ve radyo devam eder. Dolayısıyla her birey telsiz kullanmasını bilmelidir bence.


    ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    internet dediğiniz şey tek bir network veya tek bir firmaya ait bir şey olmadığından Amerikanın çıkıp ben kestim demesi sadece Amerika'yla Dünyanın iletişimini keşer. Adından da anlayacağınız üzere inter-net farklı farklı networkler arasındaki bağlantıya verilen isimdir.
    Ilk internet zaten kapalı bir sürü networkün bir biriyle entegre olmasıyla ortaya çıkıyor.

    günümüzde siz kişisel bilgisayarınız/cep telefonunuzdan internete bağlandığınızda aslında Turkcell, Vodafone, TTNET gibi firmaların networklerine dahil oluyorsunuz eğer iletişim kurmak istediğiniz servis/kişi o network içerisindeyse kapalı devre trafiğiniz dolaşıyor eğer başka ISP'deyse
    https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_exchange_point burada da görebileceğiniz sistemler üzerinden başka firmanın veya ülkenin networküne erişiyorsunuz. 

    Özetle ilk sorunun cevabı

    1)Evet var, hatta sadece İç anadolu veya İstanbul özelinde kapalı networklerde bulunuyor. Zaten ISP, Telco'lar bu şekilde çalışıyor.

    2)Komple internetin gitmesi çok olası olmamakla beraber(Tek bir ISP gidebilir veya ülkenin yurt dışı çıkışları patlar haric) hem şirketlerin hem de kamunun farklı iletişim yöntemleri var, leased line, P2P yüksek frekanslı wifi sistemleri gibi. Kişisel olarak komple internet gitse evde duran OpenBTS sistemini ayaklandırır sevdiklerime kartları verir cep telefonundan devam ederim.


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Castaway bunu yazdı

    Hiç bir iletişim kanalı olmazsa, Telsiz ve Radyo devam eder. Dolayısıyla her birey Telsiz kullanmasını bilmelidir bence.

    telsiz deyince bakıma hep, sıradan objelerle uzun(uzun dalga?)veya kısa(kısa dalga) mesafe radyo dalgaları'nı alıp verebilen (geniş frekans aralıklarını destekleyen)  alıcı-verici ve anten'ler yapmak geliyor. tabi çok küçük olmaz bu, her'âlde

    bir ara konusu açılmıştı ama, hazır birşeyi almak değil de, kendin yapacaksın. 

    bir de bu Telgraf gibi,  Mors Alfabesini öğrenmeyi istiyordum, kaldı öyle. android için mors alfabesini öğreten klavye vardı, neydi yahu? bir de mors alfabesi için, kolay-gruplanmış-Mors alfabe haritası'nı paylaşmıştı biri burada. kimdi ya. 

    bi'daha atın bre, @GodKlaus(?askerde) , @BerkayCit, kimdi bre. 

    tel üzerinden olanla, radyo üzerinden olan arasında Mors alfabesi kullanımı açısından sıkıntı oluyor mudur? kelimeler kaçıyor mudur, sayfa sayfa anlatılmaz herhalde. 

    bir de, mors alfabesi'ni ışık ışık kullanarak görülebilir mesafeden anlatmak var. ^^D` . semafor(?) da buna giriyor mu acaba? el-kol-bacak-vücut kullanılıyordu bunda heralde. @@, ^^`,( iyice çorba ettim. )

     

    RitmFarbRacourci tarafından 09/Haz/21 20:35 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    sandman bunu yazdı

    internet dediğiniz şey tek bir network veya tek bir firmaya ait bir şey olmadığından Amerikanın çıkıp ben kestim demesi sadece Amerika'yla Dünyanın iletişimini keşer.

    Adından da anlayacağınız üzere inter-net farklı farklı networkler arasındaki bağlantıya verilen isimdir.
    Ilk internet zaten kapalı bir sürü networkün bir biriyle entegre olmasıyla ortaya çıkıyor.

    ...

    2)Komple internetin gitmesi çok olası olmamakla beraber(Tek bir ISP gidebilir veya ülkenin yurt dışı çıkışları patlar haric) hem şirketlerin hem de kamunun farklı iletişim yöntemleri var, leased line, P2P yüksek frekans'lı Wifi Sistemleri(?) gibi. Kişisel olarak komple internet gitse evde duran OpenBTS(??) sistemini ayaklandırır, sevdiklerime kartları verir , cep telefonundan devam ederim.

    çift yönlü , data uydu'ları üzerinden , sınırlı da olsa küresel uydu internet sistemi de vardır heralde. var mıdır? kurumlar içinde, elçiliklerde, v.s.

     

    (bu(??) ne ?

    ha, tamam. :

    OpenBTS (Open Base Transceiver Station) is a software-based GSM access point, allowing standard GSM-compatible mobile phones to be used as SIP endpoints in Voice over IP (VoIP) networks.

    DefCon 20
    From July 26 to July 29, 2012, the Ninja Networks team set up a " NinjaTel Van " in the Vendor [21] area of Defcon 20 (at the Rio Hotel/Casino in Las Vegas.) It used OpenBTS and served a small network of 650 GSM phones with custom SIM cards. [22]

    ....

    Field tests
    Large scale live tests of OpenBTS have been conducted in the United States in Nevada and northern California using temporary radio licenses applied for through Kestrel Signal Processing and Range Networks , Inc.

    ...

    "RELIEF" exercises
    RELIEF is a series of disaster response exercises managed by the Naval Postgraduate School in California , USA. [17] Range Networks operated OpenBTS test networks at the RELIEF exercises in November 2011 [18] and February 2012. [19]

     

    ~@~

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:PXE.jpg

    A decapped@@, ^^D`  integrated circuit of a TransCeiver  used in handheld communication devices and radio equipment as a modem extension. On-die(?) passfilters are visible)

     

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Amateurfunkstation.jpg

    An example of an amateur radio station with four transceivers, amplifiers, and a computer for logging and for digital modes. On the wall are examples of various amateur radio awards, certificates, and reception report cards (QSL cards) from foreign amateur stations.

     

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Sp5hnk_oh0.jpg

    A young Polish woman with Radio Antennas in Åland

     

     

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/HAM_radio

    nereden nereye geldik bre. ``, )

    RitmFarbRacourci tarafından 09/Haz/21 21:29 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    internet için 2 adet bilgisayar yeterli, ikisi arasında bi ağ kurabilirsin.

    tüm dünyada internet kesintisi ihtimal dahilinde ancak bizim ömrümüzde görebileceğimiz bişi olacağını sanmıyorum şu an için :)

    lokal kesintiler zaten sürekli oluyor, balinalar fiber optikleri kemiriyor, 2 ülke arası bağlantı kopabiliyor.

    türkiyenin kendi içinde zaten bir ağı var. türk siteleri, com.tr uzantılılar türkiye lokasyonlu, com, net gibi uzantılar genelde yurt dışı lokasyonlu.

    kuzey kore örneği verilmiş mesela, adamlar sadece kendi ülkesinden yayın yapan sitelere erişim veriyolar bildiğim kadarıyla, bu şekilde bizim ülkemiz için de ihtimal dahilinde, ancak uygulanacağını çok sanmıyorum.

    sadece mahkeme kararıyla erişim engellemesi olur, onu aşmak da zaten çocuk oyuncağı, artık tarayıcılarda bile ücretsiz vpn geliyor.


    goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    futurist bunu yazdı

    ...

    ha bu arada dün dünya geneli internet kesintisi olmuş haberim yoktu şunu izlerken konuda sorayım dedim

    İNTERNETSİZ BİR DÜNYA MÜMKÜN MÜ? - YouTube

     

    video'yu yeni izledim de(1.5 hız'da), bu Elif Çetin ne kadar tatlı konuşuyor ya, keke'leme me'leme ı'kınma filan yapmıyor. 

    Polonyalı 23 yaşındaki çocuğun yaptığının bir benzerini burada, şimdi lakabını hatırlayamadığım bir üye, farklı bir konuda bir benzerini 3boyutlu yapmıştı, bu aklıma geldi ekleyeyim dedim.,

    Bir de, vogue'de çalışan 40yaşındaki Vera(?) Wang'ın hikayesi de ilginçmiş. sen kalk bu yaşta  Vogue'daki editör seçimini kaybettiğin için istifa et, git iki yılda rakip firmada çalış, o ara evlenmeye çalış, gelinlik bulama, kendi marka'nı üret, paraya para deme. ^^D` ne güldüm arkadaş ya ^^`

    bir de p.rn. dergisinden bir örnek verdiydi. 

    bir de bir adamın kitabının isminden hareketle, (yaklaşık) Tanrımız Medya, durumu buna bağlaması ilginçti. (algı =/= olgu)

    CüeNeN ^^P`

    bir de Z kuşağı'ndan sonra nasıl bir Kuşak Adı koydu öyle. ^^`

    ~@~

    internet olmasa da olur. ama olursa dâhâ iyi olur. 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 10/Haz/21 12:20 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    cevaplar için sağolun. içim rahatladı telefon hattı gibi kendi internet ağımız oluyormuş

    kuzey kore deyince de bir anlamda tehlikelide. kimin elinde olduğuda önemli 

     

    @sandman şahsi kendi internet ağımızı da mı kurabiliyoruz  OpenBTS(??) sistemini

    dediğin şeyle mümkün yani.

    gerçi uzunca anlatmayın çünkü 0 bilgi olduğu için çoğu şeyi anlamıyorum.

     

    ancak bu network ağlarını bu sistemlerin temel ve genel yapılarını sıfırdan öğrenmek için kitap site kaynak önerirseniz sevinirim

    mesela ona bile gerek yok

    ilk önce xxxx yyyy kelimelerini otur araştır. onları öğrendikten sonra 

    zzzz bbbb konularını öğren şeklinde önerilere açığım. hem yorulmazsınız hem bana daha faydalı olur

     

    ***

    duydunuz mu bilmiyorum yıllar önce adamın biri ışıktan internet geliştiriyordu en son

    o ted konuşmasından bu yana hep düşündüğüm bir konu oldu ama zaman ayıramadım

    li-fi

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Li-Fi

    https://www.karel.com.tr/blog/li-fi-nedir-yoksa-wi-fiin-yerini-mi-alacak

     

    bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)