folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiye Füze Savunma Sistemi Kurmayacak (Satın Alacak) :(



Türkiye Füze Savunma Sistemi Kurmayacak (Satın Alacak) :(

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Uzun Menzilli Bölge Hava Savunma ve Füze Savunma Sistemi Projesi’nin amacını “Tüm hava tehditlerine karşı Türkiye’nin bölge hava ve füze savunmasının sağlanması” olarak tanımlıyor. 2010 yılında aktif olarak hizmete girmesi planlanan uzun hava savunma sistemlerinden ikisinin Ankara ve İstanbul’a yerleştirilmesi bekleniyor.

    Yüksek irtifa hava savunma sisteminde, dört aday ülkenin bulunduğunun altını çizen Bayar, bu ülkeleri, Rusya, ABD, Çin ve İsrail olarak sıraladı

    8 FÜZESAVAR SİSTEMİ

    Proje çerçevesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için ilk pakette 4 bataryanın alınmasının ardından, ilerleyen tarihlerde 4 batarya daha alınarak Türkiye’ye toplam 8 füzesavar sistemi kurulacak.

    ADAYLAR

    Hava savunma sisteminde ABD, Rusya, Çin ve İsrail gibi ülkelerin ürettiği füze tipleri başlıca alternatifleri oluşturuyorlar. Ancak uzmanlara göre, bu konuda iki ana rakip bulunuyor ve bunların birisi ABD, diğeri de Rusya.

    PATRIOTLARIN ALTERNATİFİ S-300-400 VE ARROW-2- 

    Patriotların ise iki alternatifi bulunuyor. Bunlardan birincisi Rusların ürettiği S-300 sistemleri. Türkiye S-300 sistemlerini de Rumların Kıbrıs’a yerleştirmek üzere 1997’de satın almasıyla duydu. 150 kilometre menzilli S-300 füzeleri 27 kilometre irtifaya ulaşabiliyor ve hedefine 8-10 saniye arasında kilitlenip ateşlenebiliyor.

    Üçüncü seçenek olan Arrow-2 füzelerini ise İsrail üretiyor. ABD katkısıyla üretilen Arrow-2 füzeleri 100 kilometre menzile sahip bulunuyor ve 50 kilometre irtifaya ulaşabiliyor.

    Savunma kaynakları, son dönemde Rusya’nın S-300’lerden sonra S-400 füzelerini geliştirdiğini, bu sistemin ise hem Patriotlara hem de Arrow’lara karşı büyük üstünlüğü bulunduğu belirttiler. Aynı kaynaklar, Rusya’nın S- 400’leri şu anda satışa sunmadığını, ancak S-300’lerle ilgili pazarlık sırasında S-400’lerin alınabileceğini söylediler.

    S-400’ler 5. kuşaktan hava savunma sistemi olarak tanınıyor. Kapasitesi açısından S-300 sistemini iki misli aşan S-400’lerin menzili ise 400 kilometre. S-300 sistemi aynı anda 6, S -400 sistemi de 12 hedefe füze atabiliyor ve saniyede 2 bin 800 metre hızla hareket eden hedefleri vurabiliyor.

    TSK’NIN ELİNDE YÜKSEK İRTİFA YOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    TSK envanterinde halen uzun menzilli füze ve hava savunma sistemi ise bulunmuyor. Türkiye, halen kısa menzilli hava savunma ihtiyacını Rapier ve Kaideye Monteli Stinger füze bataryalarıyla, orta menzilli hava savunma ihtiyacını ise modernize edilmiş I-Hawk füze sistemleri ile karşılıyor.

    SİSTEM NASIL İŞLİYOR

    Yüksek irtifa-uzun menzilli hava savunma sistemi, uzun menzilli füze tehditlerini Türk hava sahasına girmeden bertaraf etmeyi amaçlıyor. Yüksek irtifa hava savunma sistemlerinin çalışma esasında ise düşman füzelerinin Türk topraklarını hedef aldığının tespit edilmesinin ardından, uyduların da yardımıyla, hava savunma sistemleri ve buna bağlı bataryalar çalıştırılıyor.

    Hava savunma füzeleri, 50-300 km’lik bir alan içinde düşman füzelerini durdurabiliyorlar. 

     

    YA BEYLER, NE ZAMAN SATIN ALMAYI BIRAKIP KENDİMİZ ÜRETİME BAŞLAYACAĞIZ ADAMLARIN BİZE SATTIĞI FÜZELERDEN HAYIRMI GELİR ADAM ONU ÖYLE BİR AYARLARKİ KENDİ ATACAĞI FÜZEYİ VURMAYACAK ŞEKİLDE PROGRAMLAYARAK BİZE YOLLARLAR. DAHA İLK MİLLİ TANKIMIZI BİLE 2010 YILINDA YAPACAĞIZ. LÜTFEN ÜLKENİZ İÇİN ÇALIŞIN VE YENİ PROJELER ÜRETİN UNUTMAYIN GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ BİLİMADAMLARI SİZLERSİNİZ. BÜYÜK HARFLE YAZDIM ÇÜNKÜ BU KONU ÇOK ÖNEMLİ


    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    35ygt45
    35ygt45's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2007
    Erkek

    Yazıklar olsun

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmotioN
    EmotioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2005
    Erkek
    olaya bak ya

    bazıları için karanlık , korkunun kaynağıdır.bazılarınında tek bildiği şey..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Adamlar öyle yapar bizim jetleri vurur bi bakarsınız da kendi patlar atom bombasına dönüşür.

    Ya askeri nasıl bu kadar küçük görebiliyorsunuz.Senin düşündüğünü adam düşünemicek mi ?? Kaç yazılım donanım kontrolünden geçiyor onlar bir fikrin var mı  ?

    Bana kalsa bizim üretmemiz  de kesinlikle doğru katılıyorum ama bu şekilde düşnmek yanlış bence


    http://yigitdemirag.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    Türkiye hep satın almaya mahkumdur,ilk okulda bize Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasındador deniyordu aradan bi 20 yıl geçti hala gelişmekte olan ülke ..

    Yarın çocugum bana soracak baba,baba Türkiye nasıl bir ülke ; Gelişmekte olan acaip bir ülke..

    Troubles'll come & they'll pass
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    kurulduğumuzdan beri aynı senaryo kahramanları farklı ...


    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    anubisx bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ya askeri nasıl bu kadar küçük görebiliyorsunuz.Senin düşündüğünü adam düşünemicek mi ?? Kaç yazılım donanım kontrolünden geçiyor onlar bir fikrin var mı  ?


    -----------------------------

     

    hacım konu o değil, hadi o yazılım olayını deşifre edebilirler ama benim anlatmak istediğim şu, biz ne zaman üretime geçeceğiz, 4 füze bataryasına servet ödemeye ne gerek var kardeşim, biz üretelim

    Ayrıca sen ne kadar o yazılımları deşifre edersen et sonuçta GPS sistemi Amerikanın elinde ve adamlar GPS sistemini istedikleri zaman iptal edebiliyorlar o zaman ne olur biliyormusun? Füzeler hedef şaşırır ve jet uçakları yolunu bulamaz buna ne diyeceksin? (dikkatinizi çektiyse bu sistemler uydu yardımıyla çalışıyorlar ve bu uydu sistemlerinin kontrolüde Amerikanın elinde)


    Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    Natonun savunma sistemi füze Türkiyede mevcut ama Türkiyenin yok alması şart !

    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Dün açıldı aynı konu ya:(((

    Herkes aynı şeyleri söylemekten vazgeçmicek herhalde!

    (muhammed onur diye bir arkadaş açmıştı galiba,orada yazılanları okuyun) 


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    35ygt45
    35ygt45's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2007
    Erkek
    bizim f16 ların bakımı amerikada oluyor ve şu an ki f16 lar amerikan uçaklarını dost uçak olarak görüyor.Amerika çip kullanıyor.Şimdi biz bunu alsak nolur?En teklikeli ülkeler bunlar.Bunlardan korunmak için alacağız fakat füzelerini etkisiz hale getiremeyeceğiz.Yazıklar olsun...:Mühendislerimiz yok sanki bizim....
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sagukn
    sagukn's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2008
    Erkek
    Su anda askeri araç gereçlerin %42si yerli üretim.İlk milli gemimizi 2010da mı ne cıkaracagız

    Deli sevdalarım vardır benim çünkü ben Al Bayrağımın aşığıyım
Toplam Hit: 5092 Toplam Mesaj: 38