Türkiye Homeland Dizisinin Çekimlerine İzin Vermedi
-
Dizi istanbul'a geliyor diye pek bi sevinmiştim. Bugün öğrendim ki Türkiye hükümeti tarafından çekimlere izin verilmemiş. Gerçi herkes birşey diyor, kimi hükümet diyor, kimi her bölüm adına teftiş olayı ekibin canını sıktı diye vazgeçtiler diyor.
Sonuç olarak kurgu bir olayın anlatımını dert edinen biri ya da birileri tarafından dizinin istanbul çekimleri yalan olup pakistan'da devam edilmiş.
Bugün 2 bölüm birden düştü. Altyazıları çıkmadı bakalım serüven nasıl başlamış.
Homeland İstanbul'dan vazgeçti Dünyaca ünlü dizi ‘Homeland’in dördüncü sezonu Türkiye’de çekilecekti. Ancak Türk hükümetinin itirazı yüzünden bu fikirden vazgeçildi.
35 yaşındaki Altın Küreli oyuncu Claire Danes, New York Times’a verdiği röportajda bu fikirden neden vazgeçildiğini anlattı. Danes, ‘Türk hükümetinin senaryoda Türkiye’nin imajını hoş olmayan şekilde tasvir eden unsurlar barındırabilecek her içerik için güvenlik soruşturması yapmaktaki ısrarı nedeniyle prodüktörlerin İstanbul’dan vazgeçtiğini’ söyledi.
TÜRKİYE YERİNE PAKİSTAN'A ATANDI
Homeland’in üçüncü sezonu sonunda CIA ajanı Carrie Mathison’a amirleri İstanbul büro şefliğine atandığını söylediğinde, dizinin Türkiye’deki hayranları heyecanlanmıştı. İstanbul’dan vazgeçilmesi üzerine Claire Danes’in canlandırdığı ajan Pakistan’a atanacak. Dizinin yeni tanıtımlarında bu değişiklik görülebiliyor.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hayat/27313691.asp
-
diziyi ve olayları bilmiyorum ama aşağı yukarı ne olduğunu anladım. Muhteşem Yüzyıl da aynı şekilde kurgu olarak Başlamış sonra bir çok insan bunu gerçek olarak bellemiştir. Ama yapımcılara sorarsan kurgu sadece. Ama gerçek Şahıs isimleri kullanmıştır. ama dünyada bunun gerçek olduğuna bir sürü insan inanıyor ., geçen makedon arkadaslar anlattı bu şekilde Osmanlıyı çünkü o dizi gerçek gibi gösteriyor onlar da böyle inanıyor.
Bu dizi de muhtemelen islam I karalamak adına yapılmştır sonra da kurgu deniyor öyle mi .. Biz de yedik
-
Brody siz dizi nasıl olacak merak içindeyim.
-
Çok iyi yapmışlar arkadaş. İlk defa hükümeti tebrik ettim. İstanbulda çekilen yabancı dizilere ve filmlere dikkat et, küçük iran portresi çiziyorlar.
james bond, nikita, blacklist daha bir çok örnek verebilirim.
1234567B tarafından 06/Eki/14 15:30 tarihinde düzenlenmiştir -
1234567B bunu yazdı
Çok iyi yapmışlar arkadaş. İlk defa hükümeti tebrik ettim. İstanbulda çekilen yabancı dizilere ve filmlere dikkat et, küçük iran portresi çiziyorlar.
james bond, nikita, blacklist daha bir çok örnek verebilirim.
bunu dikkat çekmeyi unuttum
-
Taken 2 vardı. Eminönü civarında çekilmişti. İstanbul'u resmen İran gibi göstermişler. Rastgele el bombası patlatarak yer tespiti vs yapıyorlardı. Saçmalığın daniskası. Manda kasa Mercedes taksiler vs.

Sanki Irak'ta konsolosluk bekleyen Amerikan askerleri. Burası Türkiye güya.
mkyb tarafından 06/Eki/14 15:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Tyrant dizisinin sokak sahnelerinin bir kısmı da Süleymaniye taraflarında çekildi. Hatta ABD büyük elçiliği binası olarak Çapa Anadolu Öğretmen lisesi (Yeni ismi ile çapa fen lisesi) kullanıldı. Gerçi orda bahsedilen kurgusal bir arap hükümetiydi ama :)
-
vay anasunu alternatif olarak pakistanı seçmişler, bende baya gelişen bir ülke sanıyordum dışardan hiç öyle gözükmüyoz
Media tarafından 06/Eki/14 15:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Tüh, b planı olarak seçilen Pakistan için daha fazla ilkelleştirme çalışması yapacaklar şimdi yazık oldu :(
-
istanbula geliş amaci belliydi zaten dizinin güncel olaylari manüple edip kurgu ayağına operasyon yapmakti, ki istanbulu aşağılamak için getirdikleri her yabanci prodiksiyonu gördük hacı murat polis arabalari vs. bizim prodiksiyonlar amerikaya ingiltereye gitse nerede muazzam binalar var lüx arabalar var yüksek binalar var onlari filmine kor oradan gelen adamlar bizde nerede boktan semtler var arabalar var türkiye imajini kötülemek için onlari koyuyor. batının gücü buradan geliyor.
-
alternatif pakistan olarak seçildiyse, bence türkiyede çekilmemiş olması iyi olmuş bile denilebilir, gitsinler burkaları çeksinler doya doya