Türkiye Nin Kıbrısın Suyunu Kesmesi
-
futurist bunu yazdı
Kibris neden bizden ayri anlamıyorum.
Benim askerim gitsin alsin , yardım edelim
Para verelim
sonra yönetimine karışamıyalim. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Tarihini bilen biri açıklayabilirmi.
Almak için değil, barış sağlamak için gittik. Bizim değil orası.
-
@garga hocam ön yargı oluşturmak gibi bir amacım yok. Kıbrısın benim nazarımda Şanlıurfa'dan Konya'dan veya Samsun'dan hiçbir farkı yoktur , aynı zamanda oradaki vatandaşlarımızında Türkiye de yaşayanlardan farkı yoktur.
Kıbrıs Cumhuriyeti için wikipedia yı kaynak göstemişsiniz ve orada ingiltere ve yunanistanın yanında Türkiye garantörlüğünde kurulmuş devlet olduğu ve fiilen ülkenin güneyini yönettiği vs vs .. Ülkeninde kuzeyinde oluşan defacto (De facto fiilen uygulanan anlamına geldiği gibi hukuki olarak geçerli sayılmayan uygulamalar anlamına da gelir.) devlet için KKTC ye bakın vs diyor.
Bildiğim kadarıyla hâlâ güney yönetimini tanımıyoruz ve bildiğim kadarıyla 1960 yılında kıbrıs cumhuriyetine garantör olduk ama bu cumhuriyet ne hikmetse yok ve sadece rum yönetimi temsil ediyor bu isim altında adayı , değil mi ?
Ayrıca Türk olmanıza laf söylemedim. Bununla beraber bu şartlar altında adada birleşmenin yarardan çok zarar getireceği kanaatindeyim.
-
unbalanced bunu yazdımkyb bunu yazdı
Yatıp kalkıp Türkiye'ye dua etsin onlar. Yoksa Rumlar hepsini temizleyecekti zamanında. Ecevit'in yaptığı en doğru işlerden birisi. Fakat Kıbrıs'ı Türkiye toprağı olarak göstermeleri gerekiyordu ayrı bir devlet değil.
ecevit değil hocam erbakan.. iyice araştır bu işi yapan kim, isteyen kim :) işgal başlarken ecevit yurtdışındaydı. ayrıca kıbrıs ın tamamının alınması planlanmıştı ama yine sabah ateşkes ilan eden ecevitti. ne hikmetse kıbrıs fatihi deniyor adama..
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun merak ettim.
-
TC Kıbrıstan elini çektiği anda oradaki dangalakları kazığa oturturlar, bunlar sanıyor ki barış dostluk lay lay lom... Küvetlerde kesilen biz değildik, evini barkını bırakıp kaçan biz değildik, baltalarla kafaları parçalanan biz hiç değildik. Su olayında küçük enişte ve daltarak recoyu destekliyorum, stratejik silahtır, rumlar bokumuzu yesin.
Ayrıca kıbrısa bol bol otel yapılmalı, otellerin vergileri yüzde 2 3 olmalıdır, iç turist kıbrısa yönlendirilmelidir.
RETRET tarafından 20/Kas/15 14:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Allah' ın suyunu parayla satıyorlar,
-
Yatıp kalkıp Türkiye'ye dua etsin onlar. Yoksa Rumlar hepsini temizleyecekti zamanında. Ecevit'in yaptığı en doğru işlerden birisi. Fakat Kıbrıs'ı Türkiye toprağı olarak göstermeleri gerekiyordu ayrı bir devlet değil.
ecevit değil hocam erbakan.. iyice araştır bu işi yapan kim, isteyen kim :) işgal başlarken ecevit yurtdışındaydı. ayrıca kıbrıs ın tamamının alınması planlanmıştı ama yine sabah ateşkes ilan eden ecevitti. ne hikmetse kıbrıs fatihi deniyor adama..
icivit digil irbikin. Soyunuz kurusun
-
Kıbrıs pasaportunun bir geçerliliği yok.
Sadece 85 öncesi orada doğanların ayrıcalığı var.
Ki Kıbrıs'ta 3 dayım, 10'dan fazla kuzenim var. Sonradan gitmeler. İyi biliyorum bu durumları.
Kıbrıs'ta en ufak bir diplomatik iş yapamıyorsunuz, Mersin Valiliği'ne bağlısınız ve bir evrak için Adana'ya ordan da Mersin'e gitmeniz gerekiyor.
Kıbrıs'tan ihracat yapmak da çok zor, AB ülkeri tanımıyor, Türkiye üzerinden gitmesi gerekiyor. Türkiye de Kıbrıs'ın gelişmesinin işine gelmeyeceği için TR üzerinden mal çıkarma işini zorlaştırıyor.
Şimdilerde batılı ülkeler KKTC'ye çokça yatırım yapıyor, yatırım yaptığı yerler de geri verilecek yerler.
Kıbrıs'lı türkler rumlarla yaşamak istiyor ne yazık ki, savaş zamanında bizim hak ettiğimizden daha fazla toprak aldığımızı düşünüyorlar. Onları geri verecez zaten diyorlar.
Adamları rum kanı karışmış bir kere.
-
onu bilmiyorumda bir kıbrıslı yengem 3 tanede dolaylı yoldan tanıdığım arkadaşım oldu bu adamlar kendilerine biz Türkük diyor, yani Türküz diyor bizimle bir alıp veremedikleri yok severim kıprızlıları ben bizim insanımızlada bir alıp veremedikleri yok hatta minnettarlar diye biliyorum
-
75 nci sayfadan başla okumaya bence. Erbakan öyle dedi diye öyle olmuyor ne yazıkki o işler.
-
yamurlu havada su yok bunlara