Türkiye‘De Dinini Yaşayan Neden Yobaz-Tarikatçi Olur?
-
Selamlar Arkadaşlar
Bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir. Soru gayet açık siz müridlerimizin de fikirlerini almak istiyorum.
Konuyu başka yönlere çekecek müridler yazmazsa sevinirim.
Mod: konunun seyrini din uzerinden tartismaya cevirebilecek, mesaj ve ifadeler iceren mesajlar direkt silinecektir.
-
Çünkü bu ülkede din de dahil birçok kavramın içi boşaltıldı mevcut hükümet ve medya sayesinde.
------------------
Sen bu ülkede başının bağını, örtüsünü gündem konusu yap. Ülkenin dört bir yanı din kisvesi altında kendi çıkarları doğrultusunda yürütülen cemaat ocakları, evleri, aşlarıyla dolsun. 2-3 haftada bir tecavüzcü cinci hocaların haberini duy, gör, oku. Büyük bir kitle demin bahsettiğim cemaat şeylerini sırf kendi çıkarları yüzünden savunsun. Hatta öyle ki, cemaatin düşünceleriyle başkasının düşünceleri bağdaşmadığında kendi fikirlerini (pardon cemaatin) karşısındaki insana empoze edebilmek için tüm gayretiyle çabalasın ve gayretler boşa çıkıyorsa yıldırma yollarına başvursun. Sonra dinini yaşayan neden yobaz?
Efendim, dinini yaşayan insan yobaz değildir, eli öpülesidir. Omuz üstünde hacca götürülesidir ama gel gör ki, bazı kesimler dini gömlek gibi, hırka gibi kullandığı için aralarından seçemiyorsun kim yobaz, kim dinci, kim tarikatçı, kim cemaatçi diye.
1049 tarafından 03/Şub/14 00:20 tarihinde düzenlenmiştir -
Ah ah anlatsam sayfalar sürer yinede yobaz derler.
Zeytun-i tarafından 03/Şub/14 00:12 tarihinde düzenlenmiştir
Onlara tarikat-ı sor ? Kafa kesen kafa sallayan sanarlar :)) -
öyle hoca yıllardan beri adamlar türkiyeyi şeriata çevirmek için uğraşmışlar
sonuç olarak dincilerin yanında dindarlarda kaynamış
gerçe köküne insen dinciside dindarıda aynı türkiyede
din muhabbetlerine girenlerede yobaz sofu softa damgalaması yapmak normal... -
çünkü din artık para ve insanları koyuna çevirmek için kullanılıyorda ondan
-
İnanan - İnanmayan Kavgası çıkar. Diyelim ki çıkmadı, Erdoğancılar-Erdoğancı olmayanlar kavgası çıkar. Hiçbiri çıkmazsa Galatasarayın Uefa Kupası vardır Fenerin Kadıköyde 15 Yıllık Yenilmezliği vardır.
-
gerçek islam bu olmadığı için. dur yanlış oldu galiba bu konu o değildi
-
Türkiye'de dinini yaşayan yobaz-tarikatçı falan olmuyor hocam. Benim dedelerim, babannem, anneannem falan gayet yaşıyorlar dinlerini. Namazlarında, niyazlarında, farzlarında, şartlarındalar. Yobaz veya tarikatçi değiller.
Biz Türkiye'de yobaz olana yobaz olduğu için yobaz diyoruz.
Örnek vereyim: Benim dedem saç uzattığımda bana yakıştırmış, ben istemediğim halde bana "Kaşına piercing yakışır." demiş, "Dövme en çok benim oğluma yakışır, günahını Allah bilir, varsa da oğlumun boynuna siz karışmayın." diye millete çıkışmış bir adamdır. 75 yaşına geldi her namazını camide kılar. Şeker gibi adamdır.
Şimdi dedem ve klasik bir yobaz arasındaki 7 farkı ve kimin dinini yaşadığını söyle bana.
krypt tarafından 03/Şub/14 00:20 tarihinde düzenlenmiştir -
çünkü dinini yaşayan öbür dünya için hazırlık yapan adam bu devirdeki sözde dinciler giibi değildir
namazında niyazında haramda gözü yoktur
şimdiki yobaz tarikatçılar kendi menfaatleri için dinimiz ağızda sakız gibi kullanıyorlar
başı sıkışan ben baş örtüsünü serbest bırakıcam dio prim yapıyor mesela .(kamu dışında nerde yasaktıki ?) böyle böyle yaparak mesela araştır batmanda alimeler mezun oldu haberi düne ait .
-
senin dinini yaşadığını ben nasıl bilebilirim? senin dinini "yaşadığını" biliyorsam sen dinini yaşamıyor dinini gösteriyorsun, dayatıyorsun demektir, ki buda yobazlığın tanımlarından biridir
yani bir adam için ya bu adamda çok dindar şunu şunu şöyle yapmış on üç bin rekat namazı 15 dakikada kılıyormuş o kadar mübarek adammış diyebiliyorsan bu adam zaten birşey yaşamıyor bir şekilde dini kendine alet ediyordur ki şahsiyet yobaz olarak adlandırılır
-
dinini yaşayana kimse bişey demez hocam misal babam son 8 senedir 5 vakit namaz kuran oruç herşey var elinden geldiğince gerektiği gibi yaşıyo ve bize hiç karışmaz ben kardeşim annem içeriz bilir hiç bişey demez. Gerekirse kendi alır getirir çünkü kendine yaşıyo dinin başkasına değil