folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiye‘De Dinini Yaşayan Neden Yobaz-Tarikatçi Olur?

Türkiye‘De Dinini Yaşayan Neden Yobaz-Tarikatçi Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Selamlar Arkadaşlar

Bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir. Soru gayet açık siz müridlerimizin de fikirlerini almak istiyorum.

Konuyu başka yönlere çekecek müridler yazmazsa sevinirim.

Mod: konunun seyrini din uzerinden tartismaya cevirebilecek, mesaj ve ifadeler iceren mesajlar direkt silinecektir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Çünkü bu ülkede din de dahil birçok kavramın içi boşaltıldı mevcut hükümet ve medya sayesinde.

------------------

Sen bu ülkede başının bağını, örtüsünü gündem konusu yap. Ülkenin dört bir yanı din kisvesi altında kendi çıkarları doğrultusunda yürütülen cemaat ocakları, evleri, aşlarıyla dolsun. 2-3 haftada bir tecavüzcü cinci hocaların haberini duy, gör, oku. Büyük bir kitle demin bahsettiğim cemaat şeylerini sırf kendi çıkarları yüzünden savunsun.  Hatta öyle ki, cemaatin düşünceleriyle başkasının düşünceleri bağdaşmadığında kendi fikirlerini (pardon cemaatin) karşısındaki insana empoze edebilmek için tüm gayretiyle çabalasın ve gayretler boşa çıkıyorsa yıldırma yollarına başvursun. Sonra dinini yaşayan neden yobaz? 

Efendim, dinini yaşayan insan yobaz değildir, eli öpülesidir. Omuz üstünde hacca götürülesidir ama gel gör ki, bazı kesimler dini gömlek gibi, hırka gibi kullandığı için aralarından seçemiyorsun kim yobaz, kim dinci, kim tarikatçı, kim cemaatçi diye.

1049 tarafından 03/Şub/14 00:20 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Ah ah anlatsam sayfalar sürer yinede yobaz derler.

Onlara tarikat-ı sor ? Kafa kesen kafa sallayan sanarlar :))

Zeytun-i tarafından 03/Şub/14 00:12 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

öyle hoca yıllardan beri adamlar türkiyeyi şeriata çevirmek için uğraşmışlar

sonuç olarak dincilerin yanında dindarlarda kaynamış

gerçe köküne insen dinciside dindarıda aynı türkiyede

din muhabbetlerine girenlerede yobaz sofu softa damgalaması yapmak normal...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

çünkü din artık para ve insanları koyuna çevirmek için kullanılıyorda ondan

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

İnanan - İnanmayan Kavgası çıkar. Diyelim ki çıkmadı, Erdoğancılar-Erdoğancı olmayanlar kavgası çıkar. Hiçbiri çıkmazsa Galatasarayın Uefa Kupası vardır Fenerin Kadıköyde 15 Yıllık Yenilmezliği vardır.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

gerçek islam bu olmadığı için. dur yanlış oldu galiba bu konu o değildi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Türkiye'de dinini yaşayan yobaz-tarikatçı falan olmuyor hocam. Benim dedelerim, babannem, anneannem falan gayet yaşıyorlar dinlerini. Namazlarında, niyazlarında, farzlarında, şartlarındalar. Yobaz veya tarikatçi değiller.

Biz Türkiye'de yobaz olana yobaz olduğu için yobaz diyoruz.

Örnek vereyim: Benim dedem saç uzattığımda bana yakıştırmış, ben istemediğim halde bana "Kaşına piercing yakışır." demiş, "Dövme en çok benim oğluma yakışır, günahını Allah bilir, varsa da oğlumun boynuna siz karışmayın." diye millete çıkışmış bir adamdır. 75 yaşına geldi her namazını camide kılar. Şeker gibi adamdır.

Şimdi dedem ve klasik bir yobaz arasındaki 7 farkı ve kimin dinini yaşadığını söyle bana.

krypt tarafından 03/Şub/14 00:20 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

çünkü dinini yaşayan öbür dünya için hazırlık yapan adam bu devirdeki sözde dinciler giibi değildir

namazında niyazında haramda gözü yoktur

şimdiki yobaz tarikatçılar kendi menfaatleri için dinimiz ağızda sakız gibi kullanıyorlar

başı sıkışan ben baş örtüsünü serbest bırakıcam dio prim yapıyor mesela .(kamu dışında nerde yasaktıki ?) böyle böyle yaparak  mesela araştır batmanda alimeler mezun oldu haberi düne ait .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

senin dinini yaşadığını ben nasıl bilebilirim? senin dinini "yaşadığını" biliyorsam sen dinini yaşamıyor dinini gösteriyorsun, dayatıyorsun demektir, ki buda yobazlığın tanımlarından biridir

yani bir adam için ya bu adamda çok dindar şunu şunu şöyle yapmış on üç bin rekat namazı 15 dakikada kılıyormuş o kadar mübarek adammış diyebiliyorsan bu adam zaten birşey yaşamıyor bir şekilde dini kendine alet ediyordur ki şahsiyet yobaz olarak adlandırılır

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

dinini yaşayana kimse bişey demez hocam misal babam son 8 senedir 5 vakit namaz kuran oruç herşey var elinden geldiğince gerektiği gibi yaşıyo ve bize hiç karışmaz ben kardeşim annem içeriz bilir hiç bişey demez. Gerekirse kendi alır getirir çünkü kendine yaşıyo dinin başkasına değil

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
Toplam Hit: 5438 Toplam Mesaj: 48