Türkiye‘De Dinini Yaşayan Neden Yobaz-Tarikatçi Olur?
-
izzmarit bunu yazdı
Nasıl pembe bir dünyan var senin. Ben düzelteyim neden korkulduğunu,
Bkz: http://badraie.com/beforeafter.htm
bu fotoğraflar aslında doğru değil. o dönem çekilen bu fotoğraflar rüşvetin dibine vurmuş olan iran kralının çok yakın çevresini yada musevileri içeriyor. belki bilmezsin israilden sonra en büyük musefi halk irandadır. museviler kendi dinlerine göre hayatını yaşamakta özgür olduklarından fotoğrafların büyük kısmı onlara aittir. onun dışında genelde propoganda amaçlı kullanılıyor. mollaların iran yönetimine bir şekilde gelmelerinin sebebi çok farklı. bilmiyorsak lütfen başkalarının propagandasına alet olmayalım.
konuya gelince. bir arkadaşımın eşi başörtülü olduğu için özel bir şirkette işe alınmamıştı. iş görüşmesini yapan kişi bizzat kendine söyledi. tersininde olduğu yerler var. alkol kullanır mısın vs gibi sorup kullanıyorsa işe almamak gibi. şahsi kanaatim kılıktan , kıyafetten karakter tahlili yapmak insanları bir kefeye sokmak çok doğru değil.
-
tagext bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Nasıl pembe bir dünyan var senin. Ben düzelteyim neden korkulduğunu,
Bkz: http://badraie.com/beforeafter.htm
bu fotoğraflar aslında doğru değil. o dönem çekilen bu fotoğraflar rüşvetin dibine vurmuş olan iran kralının çok yakın çevresini yada musevileri içeriyor. belki bilmezsin israilden sonra en büyük musefi halk irandadır. museviler kendi dinlerine göre hayatını yaşamakta özgür olduklarından fotoğrafların büyük kısmı onlara aittir. onun dışında genelde propoganda amaçlı kullanılıyor. mollaların iran yönetimine bir şekilde gelmelerinin sebebi çok farklı. bilmiyorsak lütfen başkalarının propagandasına alet olmayalım.
konuya gelince. bir arkadaşımın eşi başörtülü olduğu için özel bir şirkette işe alınmamıştı. iş görüşmesini yapan kişi bizzat kendine söyledi. tersininde olduğu yerler var. alkol kullanır mısın vs gibi sorup kullanıyorsa işe almamak gibi. şahsi kanaatim kılıktan , kıyafetten karakter tahlili yapmak insanları bir kefeye sokmak çok doğru değil.
Hocam kim yönetime nasıl gelmiş neden gelmiş orasında değilim ben, sebebi nasıl olursa olsun şu anki durumu görüyoruz duyuyoruz. Şeriat denen şeyin insanların elinde bir gram özgürlük bırakmaması gerçeği; korkmak, istememek, karşı çıkmak için son derece yeterli bir sebep.
Kaldı ki mevzu ve amaç özgürlükse gururla herkesin propagandasına alet olabilirim.
-
izzmarit bunu yazdı
Kaldı ki mevzu ve amaç özgürlükse gururla herkesin propagandasına alet olabilirim.
adam haklı beyler. insanca yaşadıktan sonra ne önemi var? bugün milyonlarca müslüman avrupada yaşıyor. avrupada olmaları sayesinde hakları var. her istediklerini alabiliyorlar. ne yazık ki bunların bi kısmı avrupayı şeriata kaydırmaya çalışıyor. ama gidip şeriatta yaşamaya götleri yemiyor. neyin kafası bilmiyorum. devlet yönetimi hiçbir dine bırakılamayacak kadar kutsaldır.
-
Türkiyenin en yüksek satış trajına sahip olan bir gazete Hurriyetin, 2 gün önce attığı manşet:
Türbanlı veya çarşaflı yapılan diploma törenine, "Bir garp tören" demesi.
transparan kilotlarla çıkan, içkili, adeta fuhuş ortamına dönüşen bir diploma törenine ise: "Gençler Sabaha kadar doyasıya eğlendiler" manşeti atması. gibi..
eee bunu gören sübyan: heralde dinini yaşamak isteyini yobaz, diğerinide medeniyetli biri olarak algılaması normaldir. Hurriyetin sahibi Aydın doğanın mason olmasıda , olayın seyrini değiştirecek ayrı bir konu tabi. Diyeceğim Türkiyedeki en büyük medya/yayın kurumları detaylı incelendiğinde müslüman olmayan, müslüman görünümlü yahudi uyruklu kişilere / masonlara kalmış. ve onların bilinçaltımıza yerleştirdikleri yönlendirmeleriyle yaşıyoruz.bunlar birer subliminal mesaj aslında.
sakallı türbanlı görünce kaç , bunlar hariç diğer türlü hepsine yaklaşabilirsin.gibi..
başka bir örnek:
Newyork’ta küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden hayvanı ancak öldürerek kurtarabilen iri yarı delikanlının yanına koşan muhabir sormuş: "Kahraman Amerikalı, çocuğun hayatını kurtardı" diye yazabilir miyim?
Genç adam: "Ben Amerikalı değil Afganistanlıyım" demiş.
Ertesi gün gazetede manşet:
‘Köktendinci Müslüman, Central Park’ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El Kaide bağlantısını araştırıyor…’gibi...
başka bir örnek: https://www.facebook.com/photo.php?v=551115374977326
gibi.. vs vs...çoğaltılabilir.
-
siz dinsizliğini yaşayana kafir demiyormusunuz?
-
ProBilisim bunu yazdı
Türkiyenin en yüksek satış trajına sahip olan bir gazete Hurriyetin, 2 gün önce attığı manşet:
Türbanlı veya çarşaflı yapılan diploma törenine, "Bir garp tören" demesi.
transparan kilotlarla çıkan, içkili, adeta fuhuş ortamına dönüşen bir diploma törenine ise: "Gençler Sabaha kadar doyasıya eğlendiler" manşeti atması. gibi..
eee bunu gören sübyan: heralde dinini yaşamak isteyini yobaz, diğerinide medeniyetli biri olarak algılaması normaldir. Hurriyetin sahibi Aydın doğanın mason olmasıda , olayın seyrini değiştirecek ayrı bir konu tabi. Diyeceğim Türkiyedeki en büyük medya/yayın kurumları detaylı incelendiğinde müslüman olmayan, müslüman görünümlü yahudi uyruklu kişilere / masonlara kalmış. ve onların bilinçaltımıza yerleştirdikleri yönlendirmeleriyle yaşıyoruz.bunlar birer subliminal mesaj aslında.
sakallı türbanlı görünce kaç , bunlar hariç diğer türlü hepsine yaklaşabilirsin.gibi..
başka bir örnek:
Newyork’ta küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden hayvanı ancak öldürerek kurtarabilen iri yarı delikanlının yanına koşan muhabir sormuş: "Kahraman Amerikalı, çocuğun hayatını kurtardı" diye yazabilir miyim?
Genç adam: "Ben Amerikalı değil Afganistanlıyım" demiş.
Ertesi gün gazetede manşet:
‘Köktendinci Müslüman, Central Park’ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El Kaide bağlantısını araştırıyor…’gibi...
başka bir örnek: https://www.facebook.com/photo.php?v=551115374977326
gibi.. vs vs...çoğaltılabilir.
o ikinci anlattığın fıkra yalnız. verdiğin video da bu kadar hayal gücü olmaz dedirtiyor.
neyse esas diyeceğime geçeyim. ne dersen de bugün türkiyedeki hakim güç islamdır. bilmem hangi gazetenin manşetini yazarak hiçbirşey kanıtlayamazsın. biri de çıkar trtnin buzpatenini yayınlamamasını anlatır. o zaman napıcan bi manşet daha mı anlatıcan?
dediğim gibi türkiyedeki en hakim güç, en örgütlü güç özellikle şu dönemde islami görüşler. herşeyden önce diyanet gibi bi organizasyon var. dün aklıma geldi, onbinlerce cami yapana kadar aynı paraya birer apartman diksen ülkede evsiz kalmaz gecekondu kalmaz. camilere su beleş elektrik beleş. bu tolerans okullara bile yok. cami dinin gereği olsa gene bişey demem. veya gerekli sayıda yapılıp bırakılsa gene tamam.
ne demek istiyorum? birileri dini kullanıyor. ve milyarlarca müslüman arasından kimsenin mi kafası çalışmıyor arkadaş? bu kadar mı düşünme özürlüsünüz? şu örgütlü yapı aklını kullansa memlekette açlık da kalmaz işsizlik de kalmaz. ama yok, hiçbir dini kurum dini vakıf mesela sokak çocukları için proje yapmaz. çünkü o işte para yok.
tüm bunların üstüne gözünü seveyim bana gelip islam baskı altında masalı anlatma. önce dinini düzelt veya inananları düzelt. ondan sonra gel, bi baskı varsa senin hakkın için beraber mücadele verelim. ezenin hakkı savunulmaz, ezilenin hakkı savunulur.
-
Bu Memlekette ister atatürkçü ol ister islamcı ol ikiside yobaz , Biri hayatta en hakiki mürşid ilimdir demiş,digeri ilim çinde bile olsa ara bul demiş:S kim lan bu etrafımdaki embesiller yolu tarif edin ben türkiye gitcem,, bi kesim işi gücü kaşar sikip kadiköyde grafiti cizmek, digeri ise parayı pulu din iman bellemiş bmw 320 araba son model cep telefonu takılıyor şimdi hangi taraf yobaz lan bu iki tayfadan cacık bile olmaz... sucu başkalarında aramak kolay amk o kücücük beyninizi sikem ülkenin anasını siktiniz defolun gidin iranınnıza yada kübanıza rahat bırakın lan bizi...........