folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türkiyede Rusçanın Önemi ?

Türkiyede Rusçanın Önemi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

sadece rusça tek başına hiçbişeydir. ancak 4 yıl üni bitirmişsindir. bilgisayar bilgin vardır. öğrenmeye açıksındır. o zaman rusçanın kaymağını yersin. yoksa tek başına rusça bişey değil. bu diğer lisanlar içinde böyledir.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

rusça kolay bir dil değildir. eğer üstüne düşemeyeceksen hiç başlama bile.

zaten öyle kem küm bir dil konuşanın maaşını da yükseltmezler, bu her dilde böyledir. ben her zaman şöyle düşünüyorum, ingilizceyi adam gibi öğren diğerlerinden kelime bilme...

haa diyosan ben amerikada doğdum büyüdüm, ozaman başka bir dile geç tabiki..

rusçanın önemi antalya ve çevresinde çok önemlidir. özellikle side de 1000 kişilik bir otelin 600 ü rus 400 ü almandır.

eğer ille öğrenmek istersen daha kolay olan almancayı tavsiye ederim. ( eğer üstüne düşeceksen )

çünkü ingilizcede bile bir iki ay üstüne düşme kelimeleri unutmaya başlıyor insan :)

Nerde o eski TBT...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hast
    Hast's avatar
    Erkek

Dil olayı hangi dil olursa olsun sana kalmış birşey, senin bulacaığın işle alakalı, rusça bilirde gider güvenlik görevlisi olursan oda senin tercihindir, ingilizcenin yanında herhangi bir dil daha biliyorsan ve iyi düzeyde biliyorsan çok tatlı olur..

tatil yörelerinde özellikle, akdeniz kıyılarında ruscayı hemen herkes biliyor denmiş, doğru denmiş, çok çok iyi bilmeselerde ruslarda zaten insanlardan rusçayı süper bilmesini beklemiyor, çanta almak isteyen bir rus tutupta senden çanta alırken sanatdan konuşmuyor zaten :) he ama o şekilde bir rusça bilirsen zaten çok kasmadan adam gibi bir iş bulursun.

Otel turizm işi yaş iş bütün yıl 4-5 ay tam kapasite çalışır oteller kalan aylarda belli personeli elinde tutar, tam kapasite çalışırken 200 elemanı var ise sezon yavaşladıkça 100 ,  50  20 10 şeklinde düşer en son zaten bir güvenlik türü havuza felan bakan eleman ile muhasebeden 3-5 kişi kalır, otelciliği iyi bilirim yapmamış olsamda o sektörle ilgili bir sektörde uzun süre çalışmışlığım vardır..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

1 senedir ruscaya kasiyorum hala adam gibi konusamiyorum. accayip zor bi dil ve cok kolay unutuluyor. slav ulkeleri, komunizmin etkisinde kalmis ulkeler, kirgizlar, azeriler falan rusca biliyor o ulkelerle olan ticaretlerde falan rusca bilen eleman aliyorlar. rusya ile bayagi tekstil alisverisi var, ruslar genelde Turk mallari gordugu zaman aa bu kaliteli diyorlar mesela.

=)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

1.ingilizce

2. fransızca

3. rusça 

işin çok zor ama tek rusça yeterli olayacaktır emin ol buna.

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hast
    Hast's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:
    -----------------------------

1 senedir ruscaya kasiyorum hala adam gibi konusamiyorum. accayip zor bi dil ve cok kolay unutuluyor. slav ulkeleri, komunizmin etkisinde kalmis ulkeler, kirgizlar, azeriler falan rusca biliyor o ulkelerle olan ticaretlerde falan rusca bilen eleman aliyorlar. rusya ile bayagi tekstil alisverisi var, ruslar genelde Turk mallari gordugu zaman aa bu kaliteli diyorlar mesela.

Onlar çarşı pazardaki adidasları da orjinal sanıyolar. :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Konuyla tam alakali olmayabilir ;gecen yaz Antalya'dayken bi rus turizm acentasinin soforuyle konusmustum, adamlar rus rehberleri bile rusyadan getiriyorlarmis.

Bortubocek sever
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

pc3 bunu yazdı:
    merhaba. benim kayınço rusyada 6 yıl rus dil edebiyatı okudu şimdi yaptığı iş güvenlik görevlisi ( askeri ücret ) arasıra tercüme işi geliyor.tekstilde iş bulabilirsin .aksarayda elinde çorap satan adam bile rusça öğrenmiş.

hacım rusca hakkında pek bir bilgin olmadığı belli.Marmarisde esnafın konuştuğu, o corap satan adamın konustuğu dil rusca değil.

Edit: İngilizce zaten biliyorum.

merak ettim la ne konuşuyolar :S 

bahsettiğim onların konustuğuna rusca denmez.Adam mesela ben gitmek ev diyor e karşısındakide ona göre tahmin ediyor ne diyor diye.Rusca cok zor bir dil.Yani ingilizce falan gibi değil.O yüzden bu işin oturup gramer eğitimini almayan insanların öğrenmesi cok cok zor.

Mesela benimde bir tanıdığım var Benettonda ithalat işlerini yönetiyor.O da Rusca biliyor.Bir Rusla tarih ve siyaset hakkında cok rahat konusabilir,herhangi bir konuda tartışabilir,deyim ve atasözlerini rahatca kullanır.Bu adamda Rus dili ve Edebiyatı okumuş Ukraynada.

Şimdi o pazardaki adam Rusça konuşuyorsa bu adam hangi dili konuşuyor ? Bu adam Rusça konuşuyorsa pazardaki hangi dili konuşuyor ? 

Ondan bahsediyorum.

ona bakarsan bizim konuştuğumuzda ingilizce değil oxford ingilizcesinin yanında...

rusça tek gitmez, tanıdığım var uluslar arası lojistik mezunu, rusça biliyor ve işine çokça yarıyor haliyle ama tahsil olmadan rusça neye yarar bilmem dostum.

evet hacı o konuda haklısın.Dilin yanında bir tahsil olmalı.

Zaten şuan öğreniyorum 4 aydır Ukraynadayım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

Toplam Hit: 6165 Toplam Mesaj: 35