folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türkiyede Rusçanın Önemi ?

Türkiyede Rusçanın Önemi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

ben rusyaya geldigimde DA kelimesi haricinde birsey bilmiyordum cebimde 142$ para gidecek adres yoktu kendi irademle ogrendim is buldum calistim inat ettim hirslandim.

simdi ise cok sukur isimi kurdum  iyi kotu kazaniyorum dili biliyor iyi konusuyor cok iyi anliyorum..anliyacaginiz bildiginiz bir dili bir arac gibi bakip o araci kullanmaya yer ararsaniz dolanip durursunuz.. yani demek istedigim arapca onemi kadar fransizca ise mutlaka bu dilinde gerekli cok onemli olacagi veya seni gecindirecegi ve hatta ingilizce deil dingilizce otesine goturebilecegi bir dildir..

o lalide konusulan burda konusulan bir deil evet rusca ama dogru yanlis bakimindan diyorum.. bugun dunya dili ingilizce olupta neredeyse onemi kendi oz dilinden daha onemli sayan gerikafalilar isminden once anilmasi gereken bir soz oldugunu zanneder ingilizce fransizcayi..

oldum olasi ingiliz ve ingilizceden fransiz ve fransizcadan nefret ettim...

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

sırf rus edebiyatını kendi dilinden okumak için bile rusça öğrenilebilir.

boş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

kapalı çarşıda  rusça nın yanına az almanca az ingilizce az sırpça eklersen iş bulabilirsin

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Erkek

COURAGE_x bunu yazdı:
    -----------------------------

ben rusyaya geldigimde DA kelimesi haricinde birsey bilmiyordum cebimde 142$ para gidecek adres yoktu kendi irademle ogrendim is buldum calistim inat ettim hirslandim.

simdi ise cok sukur isimi kurdum  iyi kotu kazaniyorum dili biliyor iyi konusuyor cok iyi anliyorum..anliyacaginiz bildiginiz bir dili bir arac gibi bakip o araci kullanmaya yer ararsaniz dolanip durursunuz.. yani demek istedigim arapca onemi kadar fransizca ise mutlaka bu dilinde gerekli cok onemli olacagi veya seni gecindirecegi ve hatta ingilizce deil dingilizce otesine goturebilecegi bir dildir..

o lalide konusulan burda konusulan bir deil evet rusca ama dogru yanlis bakimindan diyorum.. bugun dunya dili ingilizce olupta neredeyse onemi kendi oz dilinden daha onemli sayan gerikafalilar isminden once anilmasi gereken bir soz oldugunu zanneder ingilizce fransizcayi..

oldum olasi ingiliz ve ingilizceden fransiz ve fransizcadan nefret ettim...

sen rusçayı öğrenmişsin iyi güzel de, türkçeyi unutmuşsun :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

önemli gerçektende acıklayacagım 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

dünyada öğreneceğiniz en gereksiz dillerden biri Rusça.

Şayet diyorsanız, gidelim anltalyaya, alanyaya Orda iş bulur çalışırız diye, Usta o çalışacağınız işlerin elemanları zaten hazırda, size fırsat kalmaz.

Bu arada Tr'nin Turzimini pekde iç açıcı bulmuyorum... Bildiğiniz gibi kaliteli alman turistler gitti. bol bol rus turistler var.

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

The_Pilot bunu yazdı:

Şayet diyorsanız, gidelim anltalyaya, alanyaya Orda iş bulur çalışırız diye, Usta o çalışacağınız işlerin elemanları zaten hazırda, size fırsat kalmaz.

Bu arada Tr'nin Turzimini pekde iç açıcı bulmuyorum... Bildiğiniz gibi kaliteli alman turistler gitti. bol bol rus turistler var.

o kadarda abartma hacı en gereksiz dillerden biri diye bişey söleyemezsin.Heralde Türkiyenin rusyayla olan tek ilişkisi marmarisdeki rus turistler olarak geliyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

The_Pilot bunu yazdı:

o kadarda abartma hacı en gereksiz dillerden biri diye bişey söleyemezsin.Heralde Türkiyenin rusyayla olan tek ilişkisi marmarisdeki rus turistler olarak geliyor.

söyleyemezsem, Sormayacaksın arkadaş, Hem konuyu Sen açmışsın Bende kendime göre cevap verdim.

+ Tr nin Turizmine 100 dolar parayla Tatil şirketinden yararlanan Rus turistmi Merhem olacak :S
    2 tane kalitesiz eleman için Rusça öğrenmeye gerek yok, Madem bu kadar bilgili kültürlüler, ORTAK DİL OLAN İngilizceyi öğrenip neden gelmiyorlar Tr ye ?

Düşün ki, Kendi Ülkene Turistler gelecek Para Kazanacam diye Onlara Hizmet edeceksin, Onlar Burda Polisi Dövecek, poliste Seni Dövecek... Sen Türksün. Sana Pis Türk diyecekler... Onların Dilini Öğreneceksin, Onlara Hizmet etmek için. Ne Kadar saçma birşey. Bırakın Onlar Türkçe Öğrensin. Senin hayatında Yaşayamadğın Tatilden Onlar 50-100 dolara Yararlanacak... Kendinizi Bu kadar ezdirmeyin Arkadaş...

Eee bunlar tabiki Benim Kendi Fikirlerim.

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

The_Pilot bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

The_Pilot bunu yazdı:

söyleyemezsem, Sormayacaksın arkadaş, Hem konuyu Sen açmışsın Bende kendime göre cevap verdim.

+ Tr nin Turizmine 100 dolar parayla Tatil şirketinden yararlanan Rus turistmi Merhem olacak :S
    2 tane kalitesiz eleman için Rusça öğrenmeye gerek yok, Madem bu kadar bilgili kültürlüler, ORTAK DİL OLAN İngilizceyi öğrenip neden gelmiyorlar Tr ye ?

Düşün ki, Kendi Ülkene Turistler gelecek Para Kazanacam diye Onlara Hizmet edeceksin, Onlar Burda Polisi Dövecek, poliste Seni Dövecek... Sen Türksün. Sana Pis Türk diyecekler... Onların Dilini Öğreneceksin, Onlara Hizmet etmek için. Ne Kadar saçma birşey. Bırakın Onlar Türkçe Öğrensin. Senin hayatında Yaşayamadğın Tatilden Onlar 50-100 dolara Yararlanacak... Kendinizi Bu kadar ezdirmeyin Arkadaş...

Eee bunlar tabiki Benim Kendi Fikirlerim.

aga turizm kısmına sen çekmişsin.Benim turizmle alakalı bişey demiyorum.Gereksiz diyemezsin dediğimde yani doğru değil anlamında.Kaldı ki rusya ve amerika arasında hala soğuk savaş var  adamlar italyan alman değil ki hepsi ing bilsin.

Benim sorduğum mesela rusyayla örnek tekstil sektöründe yada işte bilgisayar sektöründe büyük anlaşmalar yapılıyordur ve bu alanda rusca ingilizce bilen eleman sıkıntısı vardır vs vs bu sekilde sordum.

Toplam Hit: 6166 Toplam Mesaj: 35