Türkiyede Türk Olmak Kadar Zor Bir İş Yok Arkadaş ;
-
Türkiyede Türk olmak kadar zor bir iş yok arkadaş ;
Manisa'nın bir dağ köyünden üniversite okumaya gelen Ahmet'in babasida işsizdir ,köyde kıt kanaat gecinirler ,borc harc derken yaşama tutunurlar ,Ahmet üniversite harcı için öğleden sonra ve gece olmak üzere çift işte çalışır ama kimsenin umrunda değildir Ahmet'in çilesi.Sonra birileri çıkıp doğum yerine göre ayrım yapmaya çalışır ,Türkiye'nin doğusunda kalıyorsan burs verilir , yardım dağıtılır ,o yapılır bu yapılır.
Mersin'in kırsal kesimlerinde öğrenciler okula gidebilmek için sarp kayalıklardan oluşan yollardan geçmek zorundadır ,yollarda çamurdur hani ,kışın yağmur yağarsa bayır aşağı sel olur , işte öğrenciler bu yollardan okumak için kilometrelerce yol yürürler ama televizyonlar ve gazeteler yalnızca bir bölgedeki çileleri gösterir.
"Ben Türk'üm." Cümlesi yıllar öncesine aittir ,günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde Türk'üm dersen faşist olabilirsin ,yada gerici milliyetçi ,ulusalcı veya kafatasçı ,üniversite ortamlarında Türk'üm dersen zaten faşist bir köpeksindir ama nufüs cüzdanında doğum yerinin "Tunceli" yazmazsı senin Devrimci ve ilerici olabilmen için yeterlidir ,hele "Diyarbakır" yazıyorsa kidemlisindir.Yani daha net yazmak gerek "Türk deyince faşist ,Kürt deyince devrimci(!) olursun" .Arkadaşlar arasında gerikafalı insanlık düşmanı gözüyle bakılırsın çünkü; Türksün.
İstiklal Marşının kabul yıldönümünü kutlamak için bir araya gelemezsin mesela ,çünkü birileri seni(faşistsin ya) taşlamak için çoktan yerini almıştır ,ülkenin iç güvenliğinden sorumlu poliside jopları ve biber gazlarına sarılmıştır ,sen ulusal marşını kutlarken üstüne saldıracaktır daha doğrusu saldırtılacaktır.Ama bir törörist başının bilmem ne yıldönümünü kutlayanlar olur ,polis onları sadece izler ,TV'lerde dakikalarca yayın yapılır,gazeteler manşete düşmüştür ama senin ulusal marşının bırak TV'lerde ve gazetelerde yer almasını kutlanmasına bile izin verilmez ,çünkü ; Türk'e aittir.
Ülkenin zar zor yetiştirdiği Cumhuriyet Aydınları vefat eder(Attila Ilhan gibi) devlet erkanından kimse yer almaz veya bir bakanın özel kaleminin danışmanını sözcüsünün cartının curtu cenazeye katılır.Ama Türkiye aleyhtarı yazı yazan ,biz bu ülkeyi böleceğiz diye bangır bangır bağıran birisi vefat ederse ,devlet erkanı tüm kıta hazır bulunur.Çünkü aynı davanın adamlarıdır ,bu cumhuriyete kinlidirler ve Türk değillerdir.
16 ytl'lik su parasını ödeyemen yan komşumun hanımı doğum yapar devlet hastanesinde ,oradan buradan borç hastaneden çıkarlar ,baba günübirlik iş peşinde koşturur ,çocuğun masrafları var nasıl olacak bunun tasasındadır ama o ayrım yapılıyor denilen bölgede çocuk doğurduğun zaman devlet para öder ,masraflarını karşılar ,yasa böyledir,yasa karşısında boynumuz kıldan incedir.Hani şu bizim 16 ytl'lik su borcunu ödeyemeyen komşuda Türk ,hatırlatayım dedim.
Canınız gezip dolaşmak ister ,cadde sokak derken dayak yemiş veya gasp edilmiş şekilde eve dönebilirsiniz çünkü ; yanlışlıkla Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde Türk'ün girmemesi gereken bir sokağa girmiş olabilirsiniz.
Öyle böyle bu yazı daha çok uzatılır ,günlük hayatta sürekli karşınıza çıkar,kimse alçakgönüllülük etmesin ,kimse birileri kırılır diye dilini içine çekmesin ,bu ülkede Türk olmak gerçekten zor arkadaş.Elbette bu memlekette batısından doğusuna bir sürü insan sıkıntı çekiyor ,bir sürü insanın sorunları var ama bunun ayrımını yapmak yanlış fakat herkesin yanlış yaptığı bir ortamda benim doğru yapmam doğru olamazdı ,onun için bende bir ayrım yapayım dedim.Bu trafik kurallı gibidir ,trafikte kuraldır %80 arac suruculerinin trafik kurallarına uymadığı bir trafik akışı içerisinde siz trafik kurallarına uyarsanız kazaya sebebiyet vermekten suçlu olursunuz.
Bu yazımı foruma koymak icin bile cekindim ,birkac arkadasa fikir danistim ,yani dusunun bu derece hassasiz,Turk'uz ya J
Neyse üniversiteye gidecem daha :D
-
Compü yazının tamamnı okudum.Çok güzel bi yazı anlatılmak istenen mesaj belli.
Ben türküm deyince damgan hazır -> Faşist,Kafatascı,Gerici vs uzayıp gidiyo
ama masum masum hafifte kasını catıp kürdüm deyince vay kardesim yasasın hakların kardesliği ezilenler yasasın ilerici bu adam türkiyeyi kurtarır gözü ile bakılıyo =)
İster gözleriyle baksınlar ister götleriyle ben ne kürdüm nede baska bişeyim ben TÜRKÜM. -
ne demek gerek şimdi aç kardelen aç kim aç kim tok bilmezler kenara geç sende alkışla cahilligimizi %47 lik memnun kesimi
ne mutlu türküm diyene
-
Arkadaşlar biz TÜRK MİLLETİ olarak eğer ki AB ye girer isek ozaman bence tamamilen mankutlaştırılmış. Bir türkiye oluruz ne Atamız ne töremiz kalır...
-
Dostlar siz faşistlere bakmayın. Zamanında bütün sol kesim ve abileri pkk diye bağırıyorlardı. Neymiş Pkk devrimci ilerici marksistmiş. Lan gerizekalı beyin özürlü. Madem devrimciydi, zamanında bez parçalarından ( bayrakları oluyor ) , orak çekiçi niye kaldırdılar. Madem solcuysanız barzani - talabani muhteşem ikili köpeklerini savunanların saflarında niye yer aldınız. Bunların beyinlerinin almadığı birşey var, devrimcilikle terörizmi karıştırıyorlar. Neyapsınlar, abileri öyle davranıyor. Şu bizim sözde solculara(!) kafayı erdiremiyorum. Faşizm kötüdür derler, dünyada birçok insanı öldürmüştür derler( evet doğru ). Lan aptal insanlar , faşiszm yüzünden dünyada 5 milyon insan öldü, ya komünizm (sözde komünizm) yüzünden kaç kişi öldü. Ben söyleyeyim; 137 milyon kişi öldürülmüştür. Kaldı ki bunlar her vatansever insana faşist damgası yapıştırıyor. O zaman bizde onların faşistlerinden bahsedelim.
Apo : Sözde solcu özde o.çocuğu ( Babası Pu$ht, anası talabani , kuma olarakta barzani.). CIA 'nın eroin ayağının Ortadoğu müdürüdür kendisi.
Stalin : Zamanında Azerbeycan'a kadar saldırdı. Oradaki insanları işkenceden geçirdi.
Mao : Halan Uygur Türkleri, onların hapishanelerinde yaşamaktadır. Sırf 40 milyon kişi Mao tarafından katledilmiştir.
Lenin : Milletin elindeki paraları alıp, sözde devletleştirme bahanesiyle 5 milyon insan açlıktan ölmüştür. Ayrıca Rusya'da dinsel birşey kalmasın diye insanları öldürmüştür.
Eeee kim faşist acaba. Sorarım onlara.
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------Compü yazının tamamnı okudum.Çok güzel bi yazı anlatılmak istenen mesaj belli.
Ben türküm deyince damgan hazır -> Faşist,Kafatascı,Gerici vs uzayıp gidiyo
ama masum masum hafifte kasını catıp kürdüm deyince vay kardesim yasasın hakların kardesliği ezilenler yasasın ilerici bu adam türkiyeyi kurtarır gözü ile bakılıyo =)
İster gözleriyle baksınlar ister götleriyle ben ne kürdüm nede baska bişeyim ben TÜRKÜM.
-----------------------------Benim senin gibi dusunmuyorum. Fasizm'in adresleri bellidir.
Ben türküm deyince damgan hazır -> Faşist,Kafatascı,Gerici vs uzayıp gidiyo
_____________________________________________________________________________________
Bu bir genelleme. Hic bir zaman bir irk uzerinde boyle bir genelleme yapilamaz.
Tabi eger Kurtculuk/Turkculuk/Ingilizcilik (hangisine mensupsan iste) yapiyorsan o farklidir, tabi'ki kafatascilik olarak algilanacaktir.
Ama dedigin gibi oyle dusunenler olabilir, bir millet'in tamamina fasist diyen herkesi kiniyorum. Dayattilan bazi unsurlarada karsiyim, okullarda "ne mutlu Turk'um diyene", demek zorunda kalmanin nasil bir his oldugunu -ancak, Turk olmayan kisiler tarafindan anlasilabilir.
-
Yazının tamamını okudum kompitervolf :) gerçekten güzel yazı, mersi.
-
varsın faşist desinler!..nolur ki..ugrunda savunduğum fikirler bir takım kişilerce faşistlik olarak adlandırılıyorsa!..evet ben faşistim!..
bu arada şu söz çok dogru ve süper:
Bu trafik kurallı gibidir ,trafikte kuraldır %80 arac suruculerinin trafik kurallarına uymadığı bir trafik akışı içerisinde siz trafik kurallarına uyarsanız kazaya sebebiyet vermekten suçlu olursunuz. -
Ne Mutlu Turkum Diyene
milliyetcilik sozu degildir, insanin ozunde olan birseydir. bu cumleyi milliyetcilikle kafatascilikla yanyana getirenler bunu bilincli yapmaktadirlar diye dusunuyorum.
Turk olmayabilirsin ama bu ulkede yasiyorsan bu ulkenin ekmegini yiyor suyunu iciyor havasini soluyorsan Bu ulkenin degerlerine saygi duymak zorundasin.
duymuyormusun gidersin, senin deger verdigin seylere onem veren yere gidersin orada yasarsin.
kafatascilik, adamin biyigindan dolayi, tipinden dolayi, gorunusunden dolayi bir irka bir zumreye bir millete benzetiyor ve benzettigin zumreye irka millete bir kinin oldugu icin sucsuz gunahsiz bu adamdan cikartiyorsan hincini hirsini,
iste bu kafatasciliktir ve bunun milliyetcilikle alakasi yoktur ve bunun NE MUTLU TURKUM DIYENE lafiyla hicbir alakasi yoktur... -
kardeşim yazın çok güzel olmuş ellerine sağlık..
benim soyum kürt.. ama ben Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorum.. kimliğimde Türk yazıyor.. o zaman ben kürt kökenli Türk'üm.. yani TÜRK'ÜM!!! bölücük yapmayın lan o.ç.ları..(pkklılara) sinirlendim yine :S
-
çoğumuzun bildiği şeyleri en azından aklımızın bi kenarında olan şeyleri güzel bir anlatım diliyle kimseyi kırmadan şık bir şekilde ifade etmişsin..
gerçekten ii bir kompozisyon olmuş.. kalemin kuvvetli üzerine gitmelisin.
