folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiyede Zekiler Siyaset Yapmıyor Mu?

Türkiyede Zekiler Siyaset Yapmıyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacılar şunu biliyorum ki Türkiyede gerçekden çok zeki insanlar var.Ama neden zeki siyasetçi yok?

Şuan bence ne Tayyip ve partisi nede diğer partileri yönetenler zeki insanlar değiller.Putinle,Angela Merkel'le falan karşılaştırınca bizimkilerin ne kadar boş kabak siyaset yaptıklarını görüyorsun.İktidar partisiyle muhalefetin atışması benim 10 yaşındaki kardeşimde bile zeka geriliği yaratacak cinsden.

Başka ülkelerde siyasiler yüzlerce kitap okuyup bitiriyor yetmiyor kitap yazıyor.Bizim Egemen bağış düzgün İngilizce konuşamıyor,Melih gökçek daha satranç yazmasını bile bilmiyor.Dünyada dinle yönetilen devletler hayat standartları düşüklüğünden,insanların hoşnutsuzluğundan kıvranırken bizim ülkede hala dine yapılan yatırım,eğitime yapılan yatırımın 3 katı.

Bazılarınız koskoca devleti yönetmek kolay mı falan diyecekde koskoca devlet zaten kendi kendine parasınıda kazanıyor,sabit sistemide var.Kolay kolay devlet batmaz zaten.

Anlayamıyorum,anlayamıyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Zeki insanlar kurnazlık yapmazlar.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Abi insanlar mükemmel olamıyor. Mesela bu ülkede en büyük eksiklik, her bokun bakanı varken bir felsefe bakanı olamaması. Düşünürlere, yeni fikirlere sahip insanlara gerekli desteğin, gerekli imkanın sağlanamaması. Şimdi kalkıp birileri kosgep var fikirlerini hayata geçirmen için her türlü imkanı sunuyor diyecektir ama atıyorum bugün çorba yapma makinası diye bir şey tasarlasan bu fikrini hayata geçirmek için bu ülkede en az bin tane kapı aşındırman gerekir doğru yerlerde tanıdıkların yoksa.

Soruna tam anlamıyla gelecek olursak paranın her şeyi satın alabileceği bir yerde zekanın bir işlevi yoktur bence. Eğer ki paran varsa en iyi stratejistleri, en iyi hitabet yazılarını yazacak adamları, en iyi reklam, tanıtım ve organizasyon fikirlerini toplar biraz sömürü ve çoğunlukla yardımla egemen güç olabilirsin.

Ha ülkede zeki adam siyaset yapmıyor mu yapıyor. Bunlar kimlerdir, kimin nesidir bilmiyorum bilemem de. Ancak son 10 yılın olaylarını kronolojik sıraya koyup da incelediğinizde yani küçük parçaları birleştirip puzzle ı tamamladığınızda ortaya çıkan resim tüm bunları aptal birinin mümkün kılabileceği ihtimalini ortadan kaldırıyor.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Siyaset üçkağıtçıların işi 

küfrederiz villalara kulübeden
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    karabudun bunu yazdı

Zeki insanlar kurnazlık yapmazlar.

Ne anlama geliyor bu? Salak insanlar mı kurnazlık yapıyor şimdi? :) Biraz düşünüp de konuşun amk.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

halk çok zeki sanki amk

destination@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bi devirde zeki adam ekmeğinde olan adamdır...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

zeki olmadıklarına sen mi karar veriyorsun? adamlar nabza göre şerbet veriyo sen sanıyosun ki kapasiteleri bu.

ayrıca erbakanı bi araştır mesela 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

zeki olmadıklarına sen mi karar veriyorsun? adamlar nabza göre şerbet veriyo sen sanıyosun ki kapasiteleri bu.

"Şuan bence ne Tayyip ve partisi nede diğer partileri yönetenler zeki insanlar değiller."

Şuan yazdığımı görmedin heralde.

Ayrıca nabza göre şerbet nedir hacı.Atatürk nabza göre şerbet mi verdi.Osmanlı bittikden sonra eğer o  da nabza göre şerbet vereyim Osmanlının devamı gibi yapayım deseydi belkide bizde şuan Libya,Mısır,Ürdün ayarında bir ülke olurduk.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

zeki siyasetçi öldürülür bu ülkede, aldığı nefes bile haram edilir.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

aynen usta nabza göre şerbet.. izim millete yetiyo bu kadarı işte çatır çatır veriyolar oy daha fazla zekaya ne gerek var..

Zugzwang
Toplam Hit: 3104 Toplam Mesaj: 29