Türkiyede Zekiler Siyaset Yapmıyor Mu?
-
Hacılar şunu biliyorum ki Türkiyede gerçekden çok zeki insanlar var.Ama neden zeki siyasetçi yok?
Şuan bence ne Tayyip ve partisi nede diğer partileri yönetenler zeki insanlar değiller.Putinle,Angela Merkel'le falan karşılaştırınca bizimkilerin ne kadar boş kabak siyaset yaptıklarını görüyorsun.İktidar partisiyle muhalefetin atışması benim 10 yaşındaki kardeşimde bile zeka geriliği yaratacak cinsden.
Başka ülkelerde siyasiler yüzlerce kitap okuyup bitiriyor yetmiyor kitap yazıyor.Bizim Egemen bağış düzgün İngilizce konuşamıyor,Melih gökçek daha satranç yazmasını bile bilmiyor.Dünyada dinle yönetilen devletler hayat standartları düşüklüğünden,insanların hoşnutsuzluğundan kıvranırken bizim ülkede hala dine yapılan yatırım,eğitime yapılan yatırımın 3 katı.
Bazılarınız koskoca devleti yönetmek kolay mı falan diyecekde koskoca devlet zaten kendi kendine parasınıda kazanıyor,sabit sistemide var.Kolay kolay devlet batmaz zaten.
Anlayamıyorum,anlayamıyorum.
-
Zeki insanlar kurnazlık yapmazlar.
-
Abi insanlar mükemmel olamıyor. Mesela bu ülkede en büyük eksiklik, her bokun bakanı varken bir felsefe bakanı olamaması. Düşünürlere, yeni fikirlere sahip insanlara gerekli desteğin, gerekli imkanın sağlanamaması. Şimdi kalkıp birileri kosgep var fikirlerini hayata geçirmen için her türlü imkanı sunuyor diyecektir ama atıyorum bugün çorba yapma makinası diye bir şey tasarlasan bu fikrini hayata geçirmek için bu ülkede en az bin tane kapı aşındırman gerekir doğru yerlerde tanıdıkların yoksa.
Soruna tam anlamıyla gelecek olursak paranın her şeyi satın alabileceği bir yerde zekanın bir işlevi yoktur bence. Eğer ki paran varsa en iyi stratejistleri, en iyi hitabet yazılarını yazacak adamları, en iyi reklam, tanıtım ve organizasyon fikirlerini toplar biraz sömürü ve çoğunlukla yardımla egemen güç olabilirsin.
Ha ülkede zeki adam siyaset yapmıyor mu yapıyor. Bunlar kimlerdir, kimin nesidir bilmiyorum bilemem de. Ancak son 10 yılın olaylarını kronolojik sıraya koyup da incelediğinizde yani küçük parçaları birleştirip puzzle ı tamamladığınızda ortaya çıkan resim tüm bunları aptal birinin mümkün kılabileceği ihtimalini ortadan kaldırıyor.
-
Siyaset üçkağıtçıların işi
-
karabudun bunu yazdı
Zeki insanlar kurnazlık yapmazlar.
Ne anlama geliyor bu? Salak insanlar mı kurnazlık yapıyor şimdi? :) Biraz düşünüp de konuşun amk.
-
halk çok zeki sanki amk
-
bi devirde zeki adam ekmeğinde olan adamdır...
-
zeki olmadıklarına sen mi karar veriyorsun? adamlar nabza göre şerbet veriyo sen sanıyosun ki kapasiteleri bu.
ayrıca erbakanı bi araştır mesela
-
mataramasuko bunu yazdı
zeki olmadıklarına sen mi karar veriyorsun? adamlar nabza göre şerbet veriyo sen sanıyosun ki kapasiteleri bu.
"Şuan bence ne Tayyip ve partisi nede diğer partileri yönetenler zeki insanlar değiller."
Şuan yazdığımı görmedin heralde.
Ayrıca nabza göre şerbet nedir hacı.Atatürk nabza göre şerbet mi verdi.Osmanlı bittikden sonra eğer o da nabza göre şerbet vereyim Osmanlının devamı gibi yapayım deseydi belkide bizde şuan Libya,Mısır,Ürdün ayarında bir ülke olurduk.
-
zeki siyasetçi öldürülür bu ülkede, aldığı nefes bile haram edilir.
-
mataramasuko bunu yazdı
aynen usta nabza göre şerbet.. izim millete yetiyo bu kadarı işte çatır çatır veriyolar oy daha fazla zekaya ne gerek var..