Türkiyede Zekiler Siyaset Yapmıyor Mu?
-
DevilRullz bunu yazdıkarabudun bunu yazdı
Zeki insanlar kurnazlık yapmazlar.
Ne anlama geliyor bu? Salak insanlar mı kurnazlık yapıyor şimdi? :) Biraz düşünüp de konuşun amk.
"Dün zekiydim, dünyayı değiştirmek isterdim. Ama bugün akıllıyım, kendimi değiştiriyorum."
bence arkadaş düşünerek yazmış, dünyayı değiştirmek isteyen bir başbakanı fazla yaşatmazlar 2. olarak zaten ülkeler başbakanlar tarafından yönettildiğinede inanmıyorum söz müzik ayrı yorum cu ayrı.
-
DevilRullz bunu yazdıkarabudun bunu yazdı
Zeki insanlar kurnazlık yapmazlar.
Ne anlama geliyor bu? Salak insanlar mı kurnazlık yapıyor şimdi? :) Biraz düşünüp de konuşun amk.
Tevfik fikret diyor ki ; " İnsanın düşüncesinin sınırları ağzında ki dil kadardır " Yani kavramları ne kadar biliyor isek o kadar düşünebiliriz diyor...
Alıntı:
Kurnaz kime denir? Sözlük tanımına bakınca ;
kurnaz;kolay kanmayan, başkalarını kandırmasını ve ufak tefek oyunlarla amacına erişmesini beceren, açıkgöz diye geçiyor. Buradan da anlaşılacağı üzere aslında zeka ve akıl kavramlarıyla doğrudan bir ilgisi olmadığı gibi büyük bir zeka da gerektirmeyen eylemler…. Öncelikle zeka kavramının nasıl bir şey olduğuna ilişkin bazı yargıları hatırlamak gerekir.- uzunca ve bilimsel izahlar şeklinde değil elbette – Şu kadarını söylemeli ki tek boyutu olmayan , çeşitlilik arz eden ve nispeten geliştirilebilen bir kavram zeka. Mekanik, sosyal, görsel , sözel, sayısal, işitsel zeka türleri gibi…
Oysa toplumsal algı giderek zeka ve akıl gibi kavramları “kurnazlık” algısı ile değerlendirmekte ve ortaya bir parçacık aklını da başkalarını kandırıp çıkarlar elde etmeye çalışan sözüm ona zeki insanların acımasız yarışını ortaya çıkarmakta.
Anlaşılan zeki, uyanık olmak toplumda ancak kurnazlıkla özdeşleştiriliyor ki bu da aslında “kötücül bir zeka” diye nitelendirilebilir pekala. Hatta bu pek de güçlü bir zeka gerektirmeyen, kuşkucu, çıkarcı bir tavrın sonucudur demek abes sayılmaz.
-
Dogrusuyla yanlisiyla yaptigi herseyin - heran - mantikli aciklamasini yapabilen bir adam, zekidir. Soylediklerine inandiran da siyasetcidir.
Bence tayyo ve ekibi hem zeki, hem siyasetci.
Zeki birinin ille de turkceyi super kullanmasi, ingilizceyi sakir sakir konusmasi gerekmiyor. Yanlis kriterler
-
Hocam zeka tek çeşit değil. biz genelde teknik konulara olan zekayı ölçerek tartıyoruz zekayı fakat birçok zeka türü var.
Mecliste iki çeşit insan tipi var benim gördüğüm. 1.si gerçekten zeki olanlar, bunlar içerdekilerin %20-%25 ini oluşturuyorlar. Tayyip ve melih gökçek kesinlikle bu gruptalar.
Tek sorun zekaları bizim için değil kendi saltanatlarını sürmek için çalışıyor. Yoksa hepsi zehir gibi sosyal zekaya sahip kişiler.
Geri kalan ise bunların nüfuzunu korumak ve bi koltuk daha işgal etmek için zeki kesimin soktuğu aile dostu, akraba eş dosttan oluşuyor. Bunlar gerçekten o koltuğa oturacak zekada olanlar ne derse o yönde oy veriyorlar kilit mevzularda ve kendilerini oraya getirenlere şükür ediyorlar.
Aslında bana sorarsan sistemdeki en patlak nokta bu adamların benim adıma borç alabilemeleri. çünkü devleti borçlandırmaya yetkin varsa herkezi mutlu etmek çok kolay işte çek krediyi dağıt kömürü, kurumları sat teker teker, nede olsa 5 sene sonra burdamısın belli değil kısa vadede en iyi çözümü seç, bütün alımları kendi firmandan gerçekleştir. Sen köşe ol devlet borçlu çıksın.
Eğer başından beri siyasilerin develete borç aldırma yetkileri olmasaydı ve kasadaki parayla çalışsalardı o zaman gerçekten doğru kişileri seçmeyi ske ske öğrenirdi milletimiz. şimdi icraat yapılıyor ama parası gelecek nesillere yüklenip duruyor.
HolyOne tarafından 27/Kas/13 10:52 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Hocam zeka tek çeşit değil. biz genelde teknik konulara olan zekayı ölçerek tartıyoruz zekayı fakat birçok zeka türü var.
Mecliste iki çeşit insan tipi var benim gördüğüm. 1.si gerçekten zeki olanlar, bunlar içerdekilerin %20-%25 ini oluşturuyorlar. Tayyip ve melih gökçek kesinlikle bu gruptalar.
Tek sorun zekaları bizim için değil kendi saltanatlarını sürmek için çalışıyor. Yoksa hepsi zehir gibi sosyal zekaya sahip kişiler.
Geri kalan ise bunların nüfuzunu korumak ve bi koltuk daha işgal etmek için zeki kesimin soktuğu aile dostu, akraba eş dosttan oluşuyor. Bunlar gerçekten o koltuğa oturacak zekada olanlar ne derse o yönde oy veriyorlar kilit mevzularda ve kendilerini oraya getirenlere şükür ediyorlar.
Aslında bana sorarsan sistemdeki en patlak nokta bu adamların benim adıma borç alabilemeleri. çünkü devleti borçlandırmaya yetkin varsa herkezi mutlu etmek çok kolay işte çek krediyi dağıt kömürü, kurumları sat teker teker, nede olsa 5 sene sonra burdamısın belli değil kısa vadede en iyi çözümü seç, bütün alımları kendi firmandan gerçekleştir. Sen köşe ol devlet borçlu çıksın.
Eğer başından beri siyasilerin develete borç aldırma yetkileri olmasaydı ve kasadaki parayla çalışsalardı o zaman gerçekten doğru kişileri seçmeyi ske ske öğrenirdi milletimiz. şimdi icraat yapılıyor ama parası gelecek nesillere yüklenip duruyor.
müthiş bir analiz.
-
HolyOne bunu yazdı
Çok eski üyenizim ara ara bakıyorum konulara ama bu açıklamanız gerçekten çok doğru bir tesbit ,tebrik etmek istedim ..her vatandaş bu anlayış ve ön görüye sahip olsa zaten bu ülkede bunlar yaşanmayacak..teşekkürler
avkan tarafından 27/Kas/13 15:46 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Yapilani onayliyorum ben hoca. Hem bir siyasetci hem az mantikli ol, aynilarini sen de ben de yapardik. Devleti borclandirma yetkisi tabi ki olmali. Surekli geriye giden bir sirketi genel mudur ancak ya borc alarak ayaga kaldirabilir, ya da iceriden birkac subesini ya da malzemesini satarak. Bizim ulkemizde de birseyler 60 ve 80li yillarda ters gitmis, ondan beri toparlanmak icin surekli tayyoya kadar borc almisiz, tayyodan sonra biseyler satiyoruz.
Bir de meclis yuzdelemesine kesinlikle katiliyorum ama ben kendi yapilanmami kursam ben de kesinlikle zeki olanlari degil, itaatkar olanlari secerdim. Cunku birsuru zeki adamin oldugu biryerden yillar gecse de bir bok cikmaz. Ahanda o da senin kurdugun bu tarikat :)
-
mizahi:
Devleti şirket diye düşünürsen elbette zor durumda borç almak tek çözüm gibi görünüyor. Devletlerde durum farklı. sen batışa geçen firmanı istediğin zaman kapatır, yeni bir işe yönelebilirsin. Söylediğimin biraz ütopik göründüğünün farkındayım sonuçta her devlette olan bişey borçlanmak. sebebi anlatması da biraz zor.
Ben vatandaş olarak kömür desteği ile, 3. çocuk yardımı ile adam seçen bu cahil milletle aynı gemide gitmek zorundayım. Bu adamların oyu benimle aynı sayıldığından ve cahilin oyu en ucuza kazanılan oy olduğundan (Çünkü genelde bunlar fakir oluyorlar) milletimizde cehalet adeta ödüllendiriliyor. alkışlanıyor.
Dışarıdan borç alınmasa var ya, en çok 3-5 ay açlık işsizlik, memurların maaşını alamaması gibi durumlar yaşanır. Sonra millet öyle bir akıllanır ki adam seçmeyi öğrenirler. Bu sistemde millet akıllanana kadar 20 sene önceki lideri unutuyor, akıllansa bile zaten ödenmeyecek borç altında kalınıyor.
Aslında okadar çok yanlış varki... Bir siyasetçi yoldan çıkmış olsa verecen cezasını. ama bütün başa gelenler yiyorsa, başa gelende değil sistemde çarpıklık vardır. Bütün yanlışları düşünüp saysam heralde jacque fresco ile aynı sonuçlara gelirim. (bilmiyen youtubedan dinlesin muazzam zeki bi herif)
-
yok daha neler ustad. sen hakkaten utopik kacmissin. Devletlerde durum nasil farkli?
Cahille oyunun bir olmasi da gayet normal. Sen daha guzel yollar, kopruler isterken, adam evine giren ekmegin, eline gecenin paranin derdinde. Bir daha ki ay ki komur telasinda.
Diyelim senin oyunu onunkini 5 kati yaptik, hatta ona hic oy kullanma imkani vermedik, ulkeyi sadece aydinlar yonetsin diye butun oylari egitimlilere verdirdik. Ne malum onlarin ihtiyaclarini gozardi etmeyecegin? Nasil emin olcaz, oyunu verirken koyluyu de, fakiri de dusuneceginden? Adamin acil durum ihtiyaclari var abi. Komure, oduna, makarnaya ihtiyaci var. Senin kucumsedigin komur, odun, makarna birilerinin colde kalmis adamin suya hasreti gibi. Elbette kendisini dusunene verecek oyunu.
Hadi yine de dedigin gibi borc almadik, orayi burayi satmadik, 3-5 ac yasadik, adam secmeyi de ogrendik diyelim. Kimi sececeksin abi? Adam niye nitelendirdigini, devleti tutup ayaga kaldiracak kim? Ayrica 3-5 ay maas almadan sen yasarsin, memur da yasar. Ama o fakir yasayamaz.
Ceza sistemine yuzde yuz katiliyorum ama. Trafik cezasi gibi catir cutur kesecen siyasilere cezalari. Bak bakalim babasinin ciftligi gibi at kosturabiliyor mu devlette. Sandikta verecez cezasini diyorsun, bir dahaki secime kadar devletin anasini belliyor zaten adam.
-
Kimi secmek gerekior soliyim, Maliye bakanlığına ekonomi profunu, ulaştırma bakanlığına bilgisayar mühendisi profunu, Sanayi bakanlığına makina mühendisliği hocasını vs getirecez. Fakat cahile oy hakkı verdiğinde allah kitabı en çok ağzına alanı seçiyor. Bu kişiler de onların cahilliğiyle besleniyor.
Elbette ki ne biz ne onlar doğru kişiyi kesin doğrulukla bilemez ama eğitimli kesim en azından işi yapabilecek kapasitede adamları seçer. Kömür meraklılarının seçeceği adamlar iyi niyetli olsa bile işi yapmaktan aciz olacaklardır. İşi gerçekten yapabilecek adamları görevlendirme becerisine bile sahip olabileceklerinden şüpheliyim.
Daha ütopik bir bakış açısıyla düşünürsek bence sanayi bakanını makina mühendislerinin oyları, ulaştırma bakanını bilgisayar müh mezunlarının oyları, turizm bakanını turizm okumuş kişilerin oyları seçmeli. aksi taktirde yapılan şey loto oynamaktan pek farklı değil.