Türkiye'nin Diğer Ülkelerde Ki Üsleri?
-
Evet arkadaşlar Amerika'nın Türkiye'de üssü var bilindiği üzere. İncirlik. Peki türkiyenin çeşitli ülkelerde buna benzer faaliyetleri nelerdir? Bir ülkede üssümüz varmı? Bilinen buna dair anlaşmalarımız nelerdir?
-
olduğunu duymuştum ama nerde hatırlamıyorum
-
Türkiye'nin bağımsız bir üssü yok diye biliyorum. Hepsi de NATO'ye bağlı barış güçleri ve KİÖ'nün Blacksea harmony diye Rusya ve diğer Karadeniz ülkeleri ile yaptığımız deniz kuvvetleri operasyonları var. Ayrıca BAB'a bağlı Arnavultuk ve Bosna 'daki üslerde kuvvetlerimiz var. NATO üslerinden de Somali , Sudan , Afganistan 'da ki üslerde kuvvetlerimiz var.
-
Bizim üssümüz neyimiz yok dışarda. :)
Sadece UN ve NATO görevleri itibarıyla yurtdışında görev yapan birliklerimiz var. (Afganistan, kosova, lübnan vs.)
-
bizim değerli bir hocamız vardı okulda, Türkiye'nin en değerli ihraç malı asker derdi . 1950lerden beri batı ittifakına göbekten bağlı, yarı müstemleke son zamanlarda hatta sömürgeleştirilmiş bağımsızlığını yitirmiş bir ülkeyiz bizim ne işimiz var küresel dengelerde çıkarlarımızı korumakla , kendi evimizde tecavüze uğramamayı başarırsak bu bile mucize sayılacak özellikle şu günlerde ...
-
kosovada üs yok birlik var
-
Ehem ben şimdi olayı size anlatıyım. Bir ülke başka bir ülkeye üs açtırmak için o ülkeyi borç batağına sokması gerekir :).
Dünya bankası IMF bu yüzden vardır önce ülkeyi borç batağına sokarlar ardından gelip derler bana borçlusun ödeyemiyorsun o zaman bana madenlerini sat, petrolünü ucuzdan ver, elektrik şirketini telekom şirketini sat yadaa ülkende askeri üs kurmama izin ver :).
Askeri üs neden kurarlar Türkiye'de?
Çünkü ABD nin bitmek bilmeyen bir Tek Dünya hayali vardır. Willson ilkerini herkes bilir okullarda öğrettiler ama ne olduğunu bilkmiyorduk sadece Willson ilkerier diye biliyorduk. SEVR haritasını hatırlayın.
Yani ABD nin sadece SEV hayali dışında ortadoğunun haritasının değişmesinin istediği bölgeler vardır. Kendi adamını devlet başkanı olarak koyar kukla olarak oynatır (Bakınız Irak Bakınız Barzani)
Kısacası Türkiyenin üssü falan yoktur. Maalesef askerimizi batının Afganistan daki, Ürdün deki yada yakında olacak Filistindeki bölgelerine götüriyorlar bizde gönderiyoruz o da ayrı :S
İşte bu askeri üssün sebebi de ülke içinde yaptıkları etnik ayrımcılık, dini ayrımcılık veya ülkeyi karmaşaya sokmak için gereken işleri buralardaki cia çakalları yada elçilik konsoloslukdaki çakallar tarafından yapılır. Üsler bu yüzden vardır.
Batı Kıbrıs 'ı boşuna istemiyor. Belki farkında değiliz ama Kıbrıs Ordoğuya bakan bir UÇAK GEMİSİ GİBİDİR. BATMAZ YIKILMAZ..... Eğer orayı ele geçirirlerse ORTADOĞU askeri müdahale vs.. gibi şeyler için orası vazgeçilmezdir.
DÜZENLEME: He birde bunlar fantazi olarak gelebilir belki ama bazı arkadaşlara ama isteyenler birde YUGOSLAVYA parçalanış sürecine bakın. Bu gün bizdeki polise silah yetkisine kadar sürdürülen operasyonlara kadar herşey adım adım aynıdır.
Konuyu açan arkadaş daha iyi anlamak isterse okuması gereken kitaplar;
BANU AVAR kitapları
YUGOSLAVYA PARÇALANIŞ SÜRECİNİ ANLATAN TEOMAN ALİLİ
BİRDE Emekli orgeneral DOĞAN GÜNEŞ in yazdığı bir dergi vardı adını unuttum Doğan Güneş te bu süreçlere değiniyor.
Hurşit Tolon'nun da bu konularda görüntülü ve yazılı oldukça geniş kaynakları vardır.
-
kuzey ırakta var
-
jayde bunu yazdı:
-----------------------------
kuzey ırakta var
-----------------------------Irak'ın kuzeyinde üssümüz ne zaman açıldı :D
-
ExpirE bunu yazdı:
jayde bunu yazdı: