Türkiye'nin Diğer Ülkelerde Ki Üsleri?
-
Hoca orası bağımsız bir askeri üs değil. yani askeri üs ama bize ait değil ABD birlikte ortak çalışma yürütülen güvenliğini abd nin sağladığı. Irak taki yerel halk bize güvendiğinden dolayı korumasız bile gezebilişyor orda askerimiz. ABD askeri korunmuş bölge GREEN ZONE dedikleri yerden çıktımı ama vurulma ihtimali var. Oradaki üste Türk Askerinin bulunmasının sebebi budur.
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
Hoca orası bağımsız bir askeri üs değil. yani askeri üs ama bize ait değil ABD birlikte ortak çalışma yürütülen güvenliğini abd nin sağladığı. Irak taki yerel halk bize güvendiğinden dolayı korumasız bile gezebilişyor orda askerimiz. ABD askeri korunmuş bölge GREEN ZONE dedikleri yerden çıktımı ama vurulma ihtimali var. Oradaki üste Türk Askerinin bulunmasının sebebi budur.
-----------------------------hocam senin dediğin yer bağdatta yeşil bölge
türk askeri erbile yakın oaln gare bölgesinde.yaklaşık 1500 türk askeri mevcut.güvenliklerini kendi sağlıyolarlar ellerinde leopard tankları ve ağır silahlar mevcut
-
Türkiye'nin üssü yok diye biliyorum ama 58 ülkeye askeri eğitim veriyoruz. Yeri geldiğinde de bizim eski mühimmatları allayıp pullayıp onlara satıyoruz. Devir böyle...
-
Bnm bildiğim Suriyede Bir Türk beyiğinin mezarı var ondan başka bi bok yok :D
-
jayde bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------hocam senin dediğin yer bağdatta yeşil bölge
türk askeri erbile yakın oaln gare bölgesinde.yaklaşık 1500 türk askeri mevcut.güvenliklerini kendi sağlıyolarlar ellerinde leopard tankları ve ağır silahlar mevcut
-----------------------------Hacı evet ordada var bu abd askeri girdiği bölgede ilk olarak yeşil bölge oluşturuyor güvenli bölge manasına geliyor. Tamamiyle kendi yönetime geçen bir nevi kurtarılmış bölge manasına geliyor. Irak tada bu yeşil bölge var.
Ayrıca halen diyorumki Türkiye nin başka ülkelerde askeri üssü yok. Yurt dışında sadece askerimiz var maalesef :(
Ulan ABD giriyor kendi çıkarlarınca ülkelerin anasını ağlatıyor sonra bizim askerimiz gidiyor orda isyan çıkar diye halkın güvenini kazanıp biz sakinleştiriyoruz :S ne iştir. bu.
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye'nin üssü yok diye biliyorum ama 58 ülkeye askeri eğitim veriyoruz. Yeri geldiğinde de bizim eski mühimmatları allayıp pullayıp onlara satıyoruz. Devir böyle...
-----------------------------vay vay neymişiz biz.
-
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------O kapandı sanırım. Zaten bir manga asker vardı.
-
HolygaN bunu yazdı:
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------kapanmadi hala var, yenilendi falan hatta. ama bu sadece sembolik bir askeri us.
soylendigi gibi turkiyenin nato vs.den bagimsiz turk askeri olarak ussu hicbi yerde yok diye biliyorum. ama, ama, ama...
KKTC'de var :) onuda ulkeden sayarsan...
-
garga bunu yazdı:
HolygaN bunu yazdı:
mortyr bunu yazdı:
-----------------------------kapanmadi hala var, yenilendi falan hatta. ama bu sadece sembolik bir askeri us.
soylendigi gibi turkiyenin nato vs.den bagimsiz turk askeri olarak ussu hicbi yerde yok diye biliyorum. ama, ama, ama...
KKTC'de var :) onuda ulkeden sayarsan...
-----------------------------Orası bizim yahu :D:D Ne üssü yavru vatan ora :D
-
Bosna Hersek^te var...yok demeyin...bizzat sahit oldum :))