Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!
-
nightprince44 bunu yazdı:
-----------------------------
IREA bunu yazdı:
Kürtçe Ve Kürt'ün Nasıl Bir Çekiciliği Var Ki En Saçma Konu Bile Bunlara Bağlanabiliyor.
Resmi dil Türkçe. İsteyen İstediği Dili Kendi Arasında Konuşuyor. Bu Cevabı Alacağını Bile Bile Neden Başlık Açarsın Anlamam ...
Ben Niye anlatıyorum Onu Da anlamıyorum Ya Neyse ...
-----------------------------iste Bu meseleyi annamayan arkadaşlar veya insanlar var onların gözunu acabilmek bu baska bi amacımız yok ;)
-----------------------------Ha Bi De Türkçe, Türkche Olmasın Mevzusu Var Zaten Onu Hiç Sorma :)
-
IREA bunu yazdı:
IREA bunu yazdı:
Kürtçe Ve Kürt'ün Nasıl Bir Çekiciliği Var Ki En Saçma Konu Bile Bunlara Bağlanabiliyor.
Resmi dil Türkçe. İsteyen İstediği Dili Kendi Arasında Konuşuyor. Bu Cevabı Alacağını Bile Bile Neden Başlık Açarsın Anlamam ...
Ben Niye anlatıyorum Onu Da anlamıyorum Ya Neyse ...
-----------------------------iste Bu meseleyi annamayan arkadaşlar veya insanlar var onların gözunu acabilmek bu baska bi amacımız yok ;)
-----------------------------Ha Bi De Türkçe, Türkche Olmasın Mevzusu Var Zaten Onu Hiç Sorma :)
-----------------------------dönerci dönerchi olmus Türkçe, Türkche olsa sasırmam ben ya :D:D
-
LİSAN
Güzel dil Türkçe bize,
Başka dil gece bize.
İstanbul konuşması
En sâf, en ince bize.
Lisanda sayılır öz
Herkesin bildiği söz;
Manâsı anlaşılan
Lûgate atmadan göz.
Uydurma söz yapmayız,
Yapma yola sapmayız,
Türkçeleşmiş, Türkçedir;
Eski köke tapmayız.
Açık sözle kalmalı,
Fikre ışık salmalı;
Müterâdif sözlerden
Türkçesini almalı.
Yeni sözler gerekse,
Bunda da uy herkese,
Halkın söz yaratmada
Yollarını benimse.
Yap yaşayan Türkçeden,
Kimseyi incitmeden.
İstanbulun Türkçesi
Zevkini olsun yeden.
Arapçaya meyletme,
İrana da hiç gitme;
Tecvîdi halktan öğren,
Fasîhlerden işitme.
Gayrılı sözler emmeyiz,
Çocuk değil, memeyiz!
Birkaç dil yok Tûranda,
Tek dilli bir kümeyiz.
Tûranın bir ili var
Ve yalnız bir dili var.
Başka dil var diyenin,
Başka bir emeli var.
Türklüğün vicdânı bir,
Dîni bir, vatanı bir;
Fakat hepsi ayrılır
Olmazsa lisânı bir.
Ziya Gökalp -
UNKN0WN bunu yazdı:
Bıktım bu konulardan arkadaş ya :B
-----------------------------gunumuzun gercekleri konusuluyor.. gundemdekiler bunlar konusulması tartısılması gereken konular biz kulak asmazsak her türlü dil resmi olur ülkede valla bu zalimlere bırakılırsa yönetim...)
-----------------------------Sende haklısın hocam da işte bi yere varabilmek önemli...
-
Türkiyede yaşayan etnik dillerin devlet tarafından korunması Türkçeyi gayri resmileştirmez
Türkçeyi bekleyen asıl tehlike Türk Dil Kurumun önderliğinde Türkçenin yabancılaştırılması
yabancı kelimeleri Türkçeleştirmek yerine Türkçe karşılık bulmaları gerekli
sokaklardaki tabelalardan (televizyon kanal)larının isimlerinden söz etmiyorum bile
-
dead_march bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek. Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ? asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )
-----------------------------hocam anlamıyorum nerde rumca lazca konuşuluyor tek tük konuşulsa bile rumca lazca konuşup türkçe bilmeyen varmı şimdi bana kimse türkçeye öğretmiyen devlet politikasına girmesin şudavarki türkçeyi hiçbirimize devlet öğretmedi böylede bir zorunluluğu yok zaten
-----------------------------ne tek tük? Lazların olduğu yerlerde Lazlar yine Lazca konuşuyorlar Buna karşılık Lazların bulunduğu yerlerde Türklerde var ama Kürtlerin sadece kendi başına oturduğu bölgeler var oradaki bölgelerde olabilir. Buradaki Kürtler de mesela Türklerle yaşadığı için Türkçe'yide bilirler.
-----------------------------hocam karadenizin en ücra köşelerine git laz kardeşlerimin sadece lazlarla yaşadığı yerlere(ki obnlar sadece lazlarla yaşamak için çaba göstermiyor öyle denk gelmiş) yine hepsi türkçe bilir ayrıca hepsi sana türk olduklarını söylerler zira hhepsinin ve benim kimliğimde tc yazıyor türkiyenin manası türklerin yaşadığı yerdir bunun asi için ülkenin adının değişmesi lazım en başta
-----------------------------Karadeniz'i hep laz mı zannediyon hacı? Karadenizli Türklerle lazlar beraber yaşıyor. bi ilçe Lazdır yanında ki ilçede Türk. Burada da öyle yoksa bi köy de hem Türkler hem Kürtler yaşamıyor. Bi İlçe Kürt öteki ilçeler Türk. Kimle yaşayacak Türkçe bilecek tabii. ama Güneydoğuda Adamların çevresindeki her yerde Kürt var. Şimdikiler zaten biliyor eskiler de öğrenememiş. Benim düşüncem bu.
İşte bide sorun orada Birçok Kürt Türk'üm diyor zaten. ama onları görmezden gelip sadece dağdakileri görüyosunuz.
-----------------------------ben onlara ağzımı açtımmı ama şuda bi gerçekki sadece dağdakilerden bahsetmiyorum ben mersin gazi lisesine gittim birsene bütün bir okulun kürt milliyetçisi olduğuna tanık oldum yani hiçbiri türküm demiyordu türk olmaya türklüğe ve türklere karşılarda ve burası güney doğu diğil mersin ve bütün bir okuldan bahsediyorum durumun ciddiyetinin farkındamısın mersinde 700.yılanadolulisesinde okurken okulun yarısından fazlası ülkücüydü ki buadamlar için herzaman ırkçı faşist ve daha birçok şey söylenir orda bayabir kürt var gidin sorun bakayım birine en ufak bir ayrımcılık görmüşmü okulun en popüler çocukları kürttü kimse onlara en ufak bişey demişmi neden çünkü onlar türkiye vatandaşıydılar ve şunuda söyliyim aralarında kürdüm diyende vardı ama hiçbirinin türklüğe kastı yoktu hiçbiri dtpyi siiyasi parti saymıyordu hiçbirigazilisesindeki gibi değildi ve gazi lisesindeyken tekduyduğum erdemlide kürtlere yapılan eziyetler hor görmeler bilmemne oldu ben ordaydım en ufak bişey olmadıhele öğrenciyse kimse kimseye sesini bile çıkarmazdı gazideyse bir yığın sallamasyon hikaye duydum yani düşmanlık yapan sanki bizim tarafmış gibi göstermeye çalışmayın bizim nevsi müdafadan başka hiçbirşey yapmadığımız ortada bende ülkücü diğildim ama ülkü ocağına gider çaylarını içerdim tersgelen herşeyi söylerdim konuşurduk ters düşsekte kötü olmazdık gidin gazi lisesine ülkücü gibi elsıkışın bide tekseniz ebenizi ikerler erdemlide işinde gücünde insanlar vardı gazide ise her ALLAHın günü kin güden insanlar ve türkçe konuşmazlardı kendi aralarında bilmediklerinden diğil sana zorla kürtçe şarkı dinletirler türkçe konuşunca kızarlardı hattağa bana inanmıyorsan iki okulda yerinde duruyor test etmesi bedava ayrıca bir ikitane ılımlı olanlarda asker ve polislerin tümünü robokop olarak gördüklerini ve devlet kavramından nefret ettiklerini söylerlerdi polise taş atmak marifet sayılırdı daha ne anlatcam gidin görünya
-----------------------------Biraz bulundukları etkilendikleri ortamda önemli. Burada bi merkeze bağlı Hoçvan dediğimiz bölgede 20 Kürt köyü var. Orada mesela dtp ye çıkan oy oranı %70 falan. Birde %60'ı Kürt olan İlçe var orada ise o Kürt nüfusuna rağmen doğru düzgün Dtp'ye oy çıkmamış. Çünkü orada bayağı bir Türk kültürü yaşanmış bazı gerçekler anlatılmış öğrenilmiş..
Sen görmüşsün kendin anlatıyorsun zaten bölücü olmayan Kürtleri de. Mersin zaten gözlemlediğim çoğunlukla bölücü Kürtlerin göç ettiği yer.Kürtlerin görüşünü görmek için en iyi gelip yaşadığı yerlerde aralarında gezmek arkadaşlık etmektir. Hatta her dtp li olanında aslında Bölücü olmadığını tamamen cahilliğinden oy verdiğini gördüm. Evinde Türk bayrağı asmış gidip dtp ye oy veren. Bunların bilincine varmak gerek bu cahil olanları sınırda duranları öteki taraftakileri bu tarafa çekmek bu taraftaki Kürtleri kaybetmemek için onlarla dostluk etmek baskı kurmamak gerek. Hiç Kürtçe bilmeyin Kürtlere Kürtçe Allah razı olsun deseniz bile o kadar mutlu oluyolar sana öyle bi bağlanıyolar sana öyle güveniyolar ki çünkü sen onlara onların gözüyle bakabiliyosun. Okulum yatılı olduğundan G.doğudan gelen bayağı Kürt var. Sınıfın yarısı Kürt. Sınıfta girer aralarında Kürtçe şarkıyla halay da çekerim onlarda şimdi gelmiş bizim Yerli Türk oyunlarını öğreniyolar. Kafkas dansı öğrenmeye çalışan var. Bi milliyetçi şarkıda rahatlıkla eşlik eden var. İlk zamanlar bölücü görüşe sahipken şimdi Okulun karşısındaki tepede dalgalanan bayrağı görüp duygulanan var. Biz ilk geldiğinde onlara baskı kursaydık Kürtçe konuştuğunda dövseydik şu bu olsaydıda işte nah olurdu bunlar. Ha senin dediğin lisedeki adamlar kolay kolay adam olmazlar ama bu sınırdaki adamları bu tarafa çekebilirsiniz emin olun.
Baskı ve şiddet hiç bir şeyin çözümü değildir hayatım boyunca yaşadıklarımda bunu gördüm.
-
http://www.haber24.com/Guncel/1-59183/Turkiye-devletinin-dili-Turkce-dir.html OKU ..!
-
İngiltere ülkesi İskoçya da başkent Edinburg da bir kamu kurumunda ingilizce konuşulur ama sokakta iskoçca veya galce konuşulabilinir.ama kamu kurumunda ya da toplu kullanım alanlarında yerel dil konuşmak hapis nedenidir.Aynı özellikler ABD de ispanyolca konuşulan eyaletlerinde de vardır.
-
bucada gördüm ben shrek yerine şreg yazmışlar (:
-
weskeyy bunu yazdı:
-----------------------------İngiltere ülkesi İskoçya da başkent Edinburg da bir kamu kurumunda ingilizce konuşulur ama sokakta iskoçca veya galce konuşulabilinir.ama kamu kurumunda ya da toplu kullanım alanlarında yerel dil konuşmak hapis nedenidir.Aynı özellikler ABD de ispanyolca konuşulan eyaletlerinde de vardır.
Burası Türkiye iste :D