folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!

Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

yook bnm ona yaptığın yorumla alakam yok.

Hybris in yaptığı yoruma cvp vermiştim "sen onlarla aynı şeyleri düşündüğümüzümü söylüyosun şimdi? :)" dye sende bunun verdiği cvaba alıntı yapmştın ordan başladı :)

edit: oooof cılkı çıktı :/

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sirpence bunu yazdı:
    -----------------------------

dead_march bunu yazdı:

karakutu bunu yazdı:

Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe  hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl   Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi  dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek.  Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ?  asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )

hocam anlamıyorum nerde rumca lazca konuşuluyor tek tük konuşulsa bile rumca lazca konuşup türkçe bilmeyen varmı şimdi bana kimse türkçeye öğretmiyen devlet politikasına girmesin şudavarki türkçeyi hiçbirimize devlet öğretmedi böylede bir zorunluluğu yok zaten

ne tek tük? Lazların olduğu yerlerde Lazlar yine Lazca konuşuyorlar Buna karşılık Lazların bulunduğu yerlerde Türklerde var ama Kürtlerin sadece kendi başına oturduğu bölgeler var oradaki bölgelerde olabilir. Buradaki Kürtler de mesela Türklerle yaşadığı için Türkçe'yide bilirler.

hocam karadenizin en ücra köşelerine git laz kardeşlerimin sadece lazlarla yaşadığı yerlere(ki obnlar sadece lazlarla yaşamak için çaba göstermiyor öyle denk gelmiş) yine hepsi türkçe bilir ayrıca hepsi sana türk olduklarını söylerler zira hhepsinin ve benim kimliğimde tc yazıyor türkiyenin manası türklerin yaşadığı yerdir bunun asi için ülkenin adının değişmesi lazım en başta

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

CellyM bunu yazdı:

Hybris in yaptığı yoruma cvp vermiştim "sen onlarla aynı şeyleri düşündüğümüzümü söylüyosun şimdi? :)" dye sende bunun verdiği cvaba alıntı yapmştın ordan başladı :)

bencede :)

Ben hybris'in cümlelerine katıldığımı belirttim. ki gayet güzel yazmış. Kürtleri keselim biçelim değilde kardeş gibi görelim bi biz diyebilelim olay orada bitiyor. Kürtler'in yarısından çoğu bölücü değil ama yasak onlarada Küfürler onlarada.

Senin için konuşmuyorum İşte ülkücülerin sorunu orada başlıyor Türk - Kürt kardeştir ayıran kalleştir diyip sonra da Hadi Kürtleri keselim kürtçe'yi yasaklıyalım demesinden.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dead_march bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

dead_march bunu yazdı:

karakutu bunu yazdı:

Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe  hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl   Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi  dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek.  Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ?  asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )

hocam anlamıyorum nerde rumca lazca konuşuluyor tek tük konuşulsa bile rumca lazca konuşup türkçe bilmeyen varmı şimdi bana kimse türkçeye öğretmiyen devlet politikasına girmesin şudavarki türkçeyi hiçbirimize devlet öğretmedi böylede bir zorunluluğu yok zaten

ne tek tük? Lazların olduğu yerlerde Lazlar yine Lazca konuşuyorlar Buna karşılık Lazların bulunduğu yerlerde Türklerde var ama Kürtlerin sadece kendi başına oturduğu bölgeler var oradaki bölgelerde olabilir. Buradaki Kürtler de mesela Türklerle yaşadığı için Türkçe'yide bilirler.

hocam karadenizin en ücra köşelerine git laz kardeşlerimin sadece lazlarla yaşadığı yerlere(ki obnlar sadece lazlarla yaşamak için çaba göstermiyor öyle denk gelmiş) yine hepsi türkçe bilir ayrıca hepsi sana türk olduklarını söylerler zira hhepsinin ve benim kimliğimde tc yazıyor türkiyenin manası türklerin yaşadığı yerdir bunun asi için ülkenin adının değişmesi lazım en başta

Karadeniz'i hep laz mı zannediyon hacı? Karadenizli Türklerle lazlar beraber yaşıyor. bi ilçe Lazdır yanında ki ilçede Türk. Burada da öyle yoksa bi köy de hem Türkler hem Kürtler yaşamıyor. Bi İlçe Kürt öteki ilçeler Türk. Kimle yaşayacak Türkçe bilecek tabii. ama Güneydoğuda Adamların çevresindeki her yerde Kürt var. Şimdikiler zaten biliyor eskiler de öğrenememiş. Benim düşüncem bu.

İşte bide sorun orada Birçok Kürt Türk'üm diyor zaten. ama onları görmezden gelip sadece dağdakileri görüyosunuz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

CellyM bunu yazdı:

bencede :)

Ben hybris'in cümlelerine katıldığımı belirttim. ki gayet güzel yazmış. Kürtleri keselim biçelim değilde kardeş gibi görelim bi biz diyebilelim olay orada bitiyor. Kürtler'in yarısından çoğu bölücü değil ama yasak onlarada Küfürler onlarada.

Senin için konuşmuyorum İşte ülkücülerin sorunu orada başlıyor Türk - Kürt kardeştir ayıran kalleştir diyip sonra da Hadi Kürtleri keselim kürtçe'yi yasaklıyalım demesinden.

heh işte hybris in cümlelerinede ben neden katılmadığımı söylüyim belki anlamamşsınızdır

o orda güneyle kuzey kore aynı dili konuşuyolar bi ortak yanları bu , demekki neymiş mesele aynı dilden konuşmak değil aynı şeyleri düşünebilmekmiş. demişti.

bende onların düşündüklerinimi düşünüyoruz diyosn derkende (hepsi değilde bi çoğunun)kürdistan, resmi dil vs vs. :s düşündüklerini biliyoruz. bunlarla iligili sölemiştim onu. onun cvbıda ben onlar diye ayrmıyorm fln filan oldu. onlardan kastımıda uzun uzun anlattrıma artk :s anlamışsındr umarım dediklerimi artk derman kalmadı :|

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

JohnD bunu yazdı:

nightprince44 bunu yazdı:

Arkadaşlar diğer konularda baya bi konusulma konusu oldu ve cesitli görusler var herkez dusuncesini sölesin simdi tartısalım kimsenin konusunu baltalamayalım lütfen..!

kimi der türkiye'de  kürtce olmak uzere dil konuslmasının zararı olmaz gibilerinden ifaderr kullanıyor ve bende bu tür ifadeleri yanlıs bulduğumdan bu konuyu acma gereği duydum ..!!

simdi bu tür ifadeleri kullananlar burdada konussun !!

sence senin bu yazdığın yazı türkçe mi ?

neye benziyor    Rusca ? ingilizce ? almanca ? romanca ?

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek

Noktalama işaretleri ve imla hatalarını vurgulamış. Fransızca bence

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

benim burada yazım imla kurallarım önemli dil acılan konun iceriğide bu dil .. ;)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Bıktım bu konulardan arkadaş ya :B

Ben bu insanları anlamıyorum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

UNKN0WN bunu yazdı:

Bıktım bu konulardan arkadaş ya :B

gunumuzun gercekleri konusuluyor.. gundemdekiler bunlar konusulması tartısılması gereken konular biz kulak asmazsak her türlü dil resmi olur ülkede valla bu zalimlere bırakılırsa yönetim...)

Toplam Hit: 10998 Toplam Mesaj: 101