folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!

Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

dünyada birtek sırbistanda sırpçanın dışında başka bir dilin konuşulması yasak eğer polisler sizi başka bir dilde konuşrken görürlerse sırp vatandaşı olup olmadığınza bakıyor eğer ki sırp vatandaşı iseniz ve başka bir dil konuşuyorsanız vay halinize ...

türkiye çağdaş ve medeni bir ülkedir devletin resmi dili türkçedir ve resmi yazışmaların hepsi türkçe yapılır ha kürtçe yapamaz mısın resmi yazışmaları yaparsın ama kaideye alınmazsın geçerliliği olmaz.

dilimize sahip çıkalım fakat saçmalamadan ...

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

burda öyle asalım keselim hurraaa vatan bizimdir diyen elemanlar hayatları boyunca değil güneydoğu bulundukları ilin dışına çıkmamış adamlar diye tahmin ediyorm.

o yüzden önce gidin,görün, yaşayın sonra gelin burda fikir yürütün.

kurtlar vadisi izleyerek olmaz, olmuyor. zaten bu amk dizisi sikti milleti ben hep diyorum.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Erkek

CellyM bunu yazdı:
    -----------------------------

yavaş ol bakalm serhat bey mal man aptal fln?

adam gibi tartışacaksan tartış. hakaretsiz bi şekilde.

verelim o zaman adamların istediklerini. ne onlar sokaklara dökülüp eylem yapsınlar orayı burayı yaksınlar ne de bizler kafamıza takalım. bumudur arkadaş?

nede olsa sen kurtulmuşsun 31 zamanlarından şimdi icraat kısmındasın.

kimse sana ver kurtul falan demiyor kardeş.

dünya üzerinde hiçbir güç, hiçbir milletin dilini yasaklayacak kadar güçlü degildir. hepsini öldürün kafalarına sıkın. yine evlerinde konusurlar.

buna karşı çıkıp milletleri tahrik etmek vatan sevmek degil vatanın ırzına geçmektir. o nedenle mallık ve aptallıktır.

şeyini şeyettiğimin şeyi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandit
    Bandit's avatar
    Erkek

serhat, siktir et kardeş anlamazlar bunlar daha :)

* Bugün Türk-Kürt yarın ÖzTürk-Arap Türkü- sonra İşçi-Memur en son Ali-Veli-Mehmet... Ahmet Kaya
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

nightprince44 bunu yazdı:

Arkadaşlar diğer konularda baya bi konusulma konusu oldu ve cesitli görusler var herkez dusuncesini sölesin simdi tartısalım kimsenin konusunu baltalamayalım lütfen..!

kimi der türkiye'de  kürtce olmak uzere dil konuslmasının zararı olmaz gibilerinden ifaderr kullanıyor ve bende bu tür ifadeleri yanlıs bulduğumdan bu konuyu acma gereği duydum ..!!

simdi bu tür ifadeleri kullananlar burdada konussun !!

sence senin bu yazdığın yazı türkçe mi ?

DOM..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

CellyM bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

CellyM bunu yazdı:

kimi kastettiğini bilmiyorum ama o kadar görev yaptığın sürede ya da şöle diyeyim, görevini bilmediğin bişey için yerine getiriyosn.

Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.

dil kavramı bu ülkede tektir, 2. bi resmi dil olamaz. olursa bu ülkenin birliği kalmaz. verelim kürdistanı gitsinler ozmn?

Dilini Kaybeden Bir Millet Eninde Sonunda Mili Benliğini de Kaybetmeye Mecburdur..

mantıkmısın sen baştan aşağı? daha neyi savunuyosunuz arkadaşım?

Yukarıda yazanlardan Kürtçe'nin resmi dil olmasını savunan bişe göremedim ben ama.

O son söylediğin cümle Kürtler içinde geçerli. Onlarda onun için kendi dillerinde konuşmak iletişim kurmak haklarına sahipler. Bu forumda ki kimse Kürtçe resmi dil olsun demiyo zaten sakin olun.

bende konuşmasınlar demiyorum.

o dil resmi olamaz diyorum.

öyle bişi dememişmi diyosun?

dil kimse kaldırılamaz demesi yeter.

bende kaldırılsın demedim zaten.

Resmi dil olsun diyen yok öyleyse sen burada kendine kendine konuşuyosun.

evet kaldırılamaz. Sen hele daha asmayla Kürtleri ve Kürtçe'yi bitireceğini mi zannediyosun. Yasak olduğu zaman aksine Kürtçe konuşmak da kasetlerde albümlerde el altından şimdikinden kat kat daha fazla satılıyodu. Çünkü insanları kendi benliğinden yoksun bırakmak kimsenin haddine değil.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

S-E-R-H-A-T bunu yazdı:

CellyM bunu yazdı:

verelim o zaman adamların istediklerini. ne onlar sokaklara dökülüp eylem yapsınlar orayı burayı yaksınlar ne de bizler kafamıza takalım. bumudur arkadaş?

dünya üzerinde hiçbir güç, hiçbir milletin dilini yasaklayacak kadar güçlü degildir. hepsini öldürün kafalarına sıkın. yine evlerinde konusurlar.

buna karşı çıkıp milletleri tahrik etmek vatan sevmek degil vatanın ırzına geçmektir. o nedenle mallık ve aptallıktır.

yazdıklarımda bi "yasaklansın" kelimesi bul gel sonra tartışalım kardeş.

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

evet kaldırılamaz. Sen hele daha asmayla Kürtleri ve Kürtçe'yi bitireceğini mi zannediyosun. Yasak olduğu zaman aksine Kürtçe konuşmak da kasetlerde albümlerde el altından şimdikinden kat kat daha fazla satılıyodu. Çünkü insanları kendi benliğinden yoksun bırakmak kimsenin haddine değil.

arkadaşım konuyu değiştirrseniz paso anlamazsınız bişey tabi.

kürtçe resmileştirilemez di konu, dağıttınız yok vatan kurtarma cart curt.

benim demek istediğim resmi dil olamaz, olursa tek bi ülke olmaz, birlik beraberlikde olmaz.

kaldı ki Türkiye, tek devlet, tek dil dir. resmi başka dil olamaz. kendi aralarında konuşmaları ilgilendrmiyo beni ki konuşuyolarda zaten biliyoruz içiniz rahat, gönlünüz ferah olsun.

ben kaldrılsın demiyorumki nerenizden çıkarıyosanız? kürtleri bitirelimde demiyorum nerden saldıracağını bul öle gel yaz.

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Erkek

CellyM bunu yazdı:

S-E-R-H-A-T bunu yazdı:

CellyM bunu yazdı:

yazdıklarımda bi "yasaklansın" kelimesi bul gel sonra tartışalım kardeş.

ilk mesajımdan itibaren bakarsan isim belirtmeden , yasaklansın diyenlere cevap yazdım , sen üzerine alındın sanki kardeş? 

şeyini şeyettiğimin şeyi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

CellyM bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

arkadaşım konuyu değiştirrseniz paso anlamazsınız bişey tabi.

kürtçe resmileştirilemez di konu, dağıttınız yok vatan kurtarma cart curt.

benim demek istediğim resmi dil olamaz, olursa tek bi ülke olmaz, birlik beraberlikde olmaz.

kaldı ki Türkiye, tek devlet, tek dil dir. resmi başka dil olamaz. kendi aralarında konuşmaları ilgilendrmiyo beni ki konuşuyolarda zaten biliyoruz içiniz rahat, gönlünüz ferah olsun.

ben kaldrılsın demiyorumki nerenizden çıkarıyosanız? kürtleri bitirelimde demiyorum nerden saldıracağını bul öle gel yaz.

nightprince44 bunu yazdı:

Arkadaşlar diğer konularda baya bi konusulma konusu oldu ve cesitli görusler var herkez dusuncesini sölesin simdi tartısalım kimsenin konusunu baltalamayalım lütfen..!

kimi der türkiye'de  kürtce olmak uzere dil konuslmasının zararı olmaz gibilerinden ifaderr kullanıyor ve bende bu tür ifadeleri yanlıs bulduğumdan bu konuyu acma gereği duydum ..!!

simdi bu tür ifadeleri kullananlar burdada konussun !!

Ben mi yanlış konuya cevap veriyorum. Konunun kendisinde adam Kürtçe konuşulmasına karşı. :W Konuyu değiştirmedim en başından beri bir kısım Kürtçe konuşulmasın Kürtçe konuşanı keselim diyor. Bir kısmıda mantıklı olun diyor. Senin ne yaptığını ise hele daha anlamadım konuda zaten Kimse resmi dil olsun demiyor o zaman kimle tartışıyosun sabahtan beri

Toplam Hit: 11000 Toplam Mesaj: 101