folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Türkiyenin Kredi Notu Yükseldi. Döviz Düştü. Döviz Almayın!

Türkiyenin Kredi Notu Yükseldi. Döviz Düştü. Döviz Almayın!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    WALLACEs bunu yazdı

bu zenginleşme vatandaşa gayet iyi yansıyor.(tabana yansımıyor diyenlere)

kurban bayramı 1. günü hayvan pazarındaki satıcılarla konuştum. bu sene kimsede hayvan kalmadı herkes iyi sattı maaşallah dedi. gözümle de gördüm o gün küçükbaş arayanlar tıfıllarla yetindi.

benzin olayına gelince. bp benzin istasyonu sahibi bir abimiz zamların bizim satışlara zararı olmuyor. aksine hafif hafif artış oluyor dedi. bunun kanıtıda trafikteki tek başına arabayla gezen insanların çoğalması. 

Tabi canım yansıyor :D

Şaka yapıyor olmalısın, ya da hiç çevrende fakir kimse yok.

Sana tek tek şunun fiyatı bunun fiyatı açıklamalara girmek istemiyorum,

benzin olayında bile haklı çıkarmışsın ya helal olsun.

Düşünüyorum düşünüyorum sana söyleyecek söz bulamıyorum, söz olmadığından değil, ne söylesem de anlayamayacak olmandan

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Döviz düştüyse niye döviz almayalım ki? Kaça kadar düşer daha ?

Gecement bunu yazdı

Bi sessizlik var zaten eli kulağındadır. + Döviz düştüyse asıl şimdi alma vaktidir :)

Hayır şeyh sakın alma. ilerde artış olsada çok düşük olacak. Başbakan açıklama yaptı, Fitch in geç bile kaldığını belirtti adam, Haklıda. Çunkü yunanistan italya vs gbi ülkelerin  ekonomileri, Türkiyeden daha kötü olmasına rağmen  kredi notu türkiyenin üstündeydi. ve seneye Tr nin kredi notu biraz daha yükselecek.(İnşallah muhalefet kriz falan çıkartmazsa tabi) ve döviz dalgalanması yine aşağı doğru düşecek,bu kesin birşey. Hiçbirşey kazanamazsın. Geçen sene aralıkta altın düşünce milletin koşarak gidip altın aldıgı gibi. onlar şuan hala zarardalar. O Hesap..                      Ha küçük çaplı Eski kafalar döviz iyidir herzaman yükselir der alir, ama adamın dünya ekonomisinden haberi yok:)  takip etmeyen o amcalarada şimdiden geçmiş olsun.

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    WALLACEs bunu yazdı

kurban bayramı 1. günü hayvan pazarındaki satıcılarla konuştum. bu sene kimsede hayvan kalmadı herkes iyi sattı maaşallah dedi. gözümle de gördüm o gün küçükbaş arayanlar tıfıllarla yetindi.

benzin olayına gelince. bp benzin istasyonu sahibi bir abimiz zamların bizim satışlara zararı olmuyor. aksine hafif hafif artış oluyor dedi. bunun kanıtıda trafikteki tek başına arabayla gezen insanların çoğalması. 

biz sanırm farklı ülkelerde yaşıyoruz hocam :)

bir kaç münferit olaydan bahsediyorsun ama genelde ekonomik problem çok fazla. ücretli kölelik yapılıyor fabrkalarda.. istersen bir organize

sanayiye gidip işçilerle konuş bakalım ne diyorlar... 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.

Yaranılmaz bu vatandaşa.

Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.

Sana benzin diyorum, başka da birşey demiyorum.

Eee? Birçok ülkedede türkiyedekinden kat kat fazla fiyata yiyecek alınıyor. 

Olaya o açıdan bakılmıyor. 2002 senesinde asgari ücret ile kaç litre benzin alınıyordu ona bakıyorsun,şimdi kaç litre alınıyor ona bakıyorsun.

Ben sana kalkmış dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi diyorum,sen kalkıp fiyatların yüksek olduğu birşeyi söylüyorsun.

Ülkede benzin çıkmıyo arkadaş,sebebinide herkes biliyo daha niye bunu böyle uzattıkça uzatıyosunuz elinizde karşı çıkacak başka argüman yokmu?

Şimdi bana tutup bopun eş başkanlığı gibi saçma şeylerle gelmeyin,lütfen rica ediyorum.

Türkiye 10 sene önce ekonomide ne durumdaydı bakalım. Enflasyon kaç haneliydi bakalım. Asgari ücretle kaç kilo ekmek,kaç litre benzin alınıyordu bakalım. Geçen sene dünyanın en hızlı büyüyen kaçıncı ekonomisi oldu bakalım.

İtirazınız varmı?

enflansyon iki haneliydi şimdi de iki haneli ? 25milyar dolarlık devlet malını alıp yedirmek ? İnsanların aç olduğu zamanlar özveriyle inşa ettiği onca kurum fabrikalar hepsi yandaşlara satıldı. O zamanlar insanlar açtı ama umutluydu, toprağa attığı tohumun büyüyüp filizleneceğini biliyorlardı, bir şerefsiz sürüsü çıktı bütün filizleri ezdi. Köyün cahil genci de bunları yuttu. Yuttun.

Dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisiymiş ? Hadi diyelim ki doğru, 2. türkiye 3.çin vs şimdi o beynine çok kücük bir hesap yapacağım, çinin ekonomik büyüklüğü 15milyar dolar türkiyenin 1milyar dolar, türkiye %10 civarı çin %8 civarı büyüyor, otur bi hesapla kim daha çok büyümüş sonra öt türkiye en çok büyüdü diye. Abd almanya çin hindistan bunlar %1 büyüse senden kat be kat daha fazla büyümüş oluyor. Beynini kullan atalarından çok zor koşullarda miras aldığın beynini

glaurung tarafından 07/Kas/12 04:07 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    WALLACEs bunu yazdı

Düşünüyorum düşünüyorum sana söyleyecek söz bulamıyorum, söz olmadığından değil, ne söylesem de anlayamayacak olmandan

bir ülkede refah seviyesi fiyatların artışına göre mi belli olur yoksa lüks ürünlere talep seviyesine göre mi olur hocam?

. . .. . ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

arkadaşlar tayyipçi biri değilim ama adamlar ekonomi politikasını çok başarılı şekilde uyguluyorlar taktir ediyorum.

yiğidi öldür hakkını yeme demişler. tayyip yiğit mi nedir bilmem ama bu konuda hükümet sağlam.

neden derseniz kemal dervişin kurduğu para politikasının üzerine gelen bir hükümet olduğu için,

kemal derviş ki evliya gibi adam.

hükümetin politikası kemal derviş politikası.

o halde bu işin mimarı kemal dervişe buradan taktirlerimizi sunalım.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    Buremba bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı
    WALLACEs bunu yazdı

bir ülkede refah seviyesi fiyatların artışına göre mi belli olur yoksa lüks ürünlere talep seviyesine göre mi olur hocam?

gayri safi milli hasıla ile yani kişi başına düşen gelir ile belli olur. adamın başına düşen gelir yüksektir ama adam lüxe karşı alarjisi vardır. yani lüx alıyorsa refah vardır deyimi doğru olmayacağını düşünüyorum.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.

Yaranılmaz bu vatandaşa.

Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.

hocam o rakamlar dogru da bu rakamlara nasıl ulaşıldıgını bilmediğin için havadan sudan yazmışsın. mesela x ülkesi olsun.%500 ile faize para aldıgını düşün.herkes parasını x ülkesine yatırır.bu durumda x ülkesi dünyanın en cok buyuyen 1. ülkesi olur.bu ii bişi mi ? paranın geri dönüşünde %500 ü vereceksin... biraz düşün..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    Free_Mans bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Yaranılmaz bu vatandaşa.

Eee? Birçok ülkedede türkiyedekinden kat kat fazla fiyata yiyecek alınıyor. 

Olaya o açıdan bakılmıyor. 2002 senesinde asgari ücret ile kaç litre benzin alınıyordu ona bakıyorsun,şimdi kaç litre alınıyor ona bakıyorsun.

Ben sana kalkmış dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi diyorum,sen kalkıp fiyatların yüksek olduğu birşeyi söylüyorsun.

Ülkede benzin çıkmıyo arkadaş,sebebinide herkes biliyo daha niye bunu böyle uzattıkça uzatıyosunuz elinizde karşı çıkacak başka argüman yokmu?

Şimdi bana tutup bopun eş başkanlığı gibi saçma şeylerle gelmeyin,lütfen rica ediyorum.

Türkiye 10 sene önce ekonomide ne durumdaydı bakalım. Enflasyon kaç haneliydi bakalım. Asgari ücretle kaç kilo ekmek,kaç litre benzin alınıyordu bakalım. Geçen sene dünyanın en hızlı büyüyen kaçıncı ekonomisi oldu bakalım.

İtirazınız varmı?

açlık sınırı 958 tl

asgari ücret 730 tl :)

yoksulluk sınırı 3.121 tl:)

1 yılda elektriğe zamın alayı doğalgaza zammın alayın suya zam herşeye zam asgari ücrete 30 liracık zam :)

yesinler 2. ekonominizi borçlu yaşamayan aile varmı lan zam yaparak ülkeyi refah tuttuğuna halkı inandıran tek ülkeyiz :) üstelik dış borc habire arttıkca memleketim insanlarına yalan söyleyip onları köleleştirip muhtac ettirmeyin baska bisey istemez. insanlarımızın parası varsa özgür parası varsa demokrasi var ülkesinde yaşatılmasından mutlu değil kimse...

sen ingilterede bir sandiviç in fiyatını biliyormusun? yada sigaraya zam yapılınca isyan edenler bir sigara paketinin fiyatını? ki ben burada sömürgeciliğin kitabını yazmış bir ülkeden bahsediyorum. hocam bazı şeyler ülkemizde çok ucuz. sen bu ülkenin değerini avrupaya gitmeden anlayamazsın. 

hocam sana bi kalk git diyesim geldi.ingilterede porgramcının aldıgı maaş günlük ortalama 500tl.sonra sen gelmiş sadeviçin parasının pahalılıgından bahsediorsun.adamında ona göre geliri var

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Şu anda devletin amacı vatandaşın parasini yatirima dondermesi piyasaada dolaştırması bu yüzden altın dolar felan yada yastik altı yatirim araçları birden bire düşüp birden bir yükselmiyor birden bire cebi boşaltip birden bire doldurmuyor bu iyi birşey

gelir düzeyine gelince teknoloji konusunda en çok ürün satilan ülkeyiz bir evde kişi başı 2 telefon düşüyor neredeyse 3 hat kullanan kişi yüzde 30 40 larda en son model telefon satişlari süper sokaktaki 100 insandan 80 90 i yeni model telefon kullanıyor yaşlılarda bile var olmayanlarda yüzde 10 20 seviyesi bilgisayar desen core işlemciden i7 ye evlerdeki tv ler artik en kücük 80 ekran lcd plazma led 3d teknoloji manyagiyiz
     sokaga cikiyoruz en son model araçlar reklama cıkmadan  yola cıkıyor  memurlar aglıyor yüzde 90 i araçlı en az clio benzinlikler ful çalışıyor

fakir adam yok geliri az olup çok harcayan birde çalışmayan hazir bekleyen iş begenmeyen var

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
Toplam Hit: 7614 Toplam Mesaj: 68