Türkiyenin Kredi Notu Yükseldi. Döviz Düştü. Döviz Almayın!
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.
Yaranılmaz bu vatandaşa.
Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.
şu tüm dünyanın kabul ettiği verileri bizimle paylaşmak ister misin?
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2001rank.html
burada da tüm dünyanın kabul ettiği ekonomik büyüme verileri: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2003rank.html
ekonomiden bahsedeceksen sayısal verilerle konuşman gerekir. türkiye en çok büyüyen 2. ekonomi demekle türkiyenin ekonomisi en çok büyüyen 2. ekonomi olmuyor.
şu siteye login olabilecek kadar IQya sahip her insan, benzin fiyatının yüksek olmasının sebebinin ülkede benzin çıkmaması olmadığını kavrayabilir. üretimin temel olmadığı bir ekonomide açık olur. zamanında bu açığı kapatmak için çözüm olarak sanayi üretimini geliştirmeyi seçmemişiz de benzine vergi doldurmak yoluyla halkı sikmeyi seçmişiz. bu akp döneminde keşfedilen bir yöntem değil. bu millet on yıllardır benzin sikişinin başrolünde.
hadi bunlar akpli, badem bıyıklarının en gür olduğu zamandayız. heyecanla böyle saçmalayabiliyorlar. arkadaş anlamıyorum; muhalefette olan partinin destekçileri badem bıyıklılardan daha heyecanlı. düşünmeden konuşuyorlar. bu kadar dar görüşlü müsünüz de 2002 ile 2012'i kıyaslama gafletine düşüyorsunuz?
iktidar sahipleri değişir, çevresel koşullar yeniden yazılır, ne yazık ki bizim millet siyasetçi götü yalama huyundan vazgeçmez.
-
ulquiorra bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.
Yaranılmaz bu vatandaşa.
Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2001rank.html
burada da tüm dünyanın kabul ettiği ekonomik büyüme verileri: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2003rank.html
ekonomiden bahsedeceksen sayısal verilerle konuşman gerekir. türkiye en çok büyüyen 2. ekonomi demekle türkiyenin ekonomisi en çok büyüyen 2. ekonomi olmuyor.
şu siteye login olabilecek kadar IQya sahip her insan, benzin fiyatının yüksek olmasının sebebinin ülkede benzin çıkmaması olmadığını kavrayabilir. üretimin temel olmadığı bir ekonomide açık olur. zamanında bu açığı kapatmak için çözüm olarak sanayi üretimini geliştirmeyi seçmemişiz de benzine vergi doldurmak yoluyla halkı sikmeyi seçmişiz. bu akp döneminde keşfedilen bir yöntem değil. bu millet on yıllardır benzin sikişinin başrolünde.
hadi bunlar akpli, badem bıyıklarının en gür olduğu zamandayız. heyecanla böyle saçmalayabiliyorlar. arkadaş anlamıyorum; muhalefette olan partinin destekçileri badem bıyıklılardan daha heyecanlı. düşünmeden konuşuyorlar. bu kadar dar görüşlü müsünüz de 2002 ile 2012'i kıyaslama gafletine düşüyorsunuz?
iktidar sahipleri değişir, çevresel koşullar yeniden yazılır, ne yazık ki bizim millet siyasetçi götü yalama huyundan vazgeçmez.
Bu Kıç Yalama Durumu Malesef Milletimizde Var Doğrusun Hocam...
Böyle Nerede Bir Başkan Bozuntusu Var, Yaranma Durumu Var Yapımızda.
-
kış geldiğinde dolar bir süre düşer godomanlar piyasadaki doları ucuza alıp -dolar oalrak aldıkları borçlarını öderler ve volim 35 dolar yeniden yükselir , hep aynı oyun oynanır.
-
kaanstain bunu yazdı
Geçen sene eylül ayı, ameliyattan çıktım, serviste narkozun etkisi yeni gidiyodu, tv'de baktım not yükselmiş borsa fırlamış..
Birden ayıldım :D hemen satım varantı(borsa düşünce değer kazanır,yükselirse değer kaybeder) aldım, ertesi gün çakıldı :)
Çok düşükten alıp, çok yüksekten sattım..
Hey gidi günler beee :)
Dolar'ın hareketi ithalatçıyı ve ihracatçıyı ters orantılı etkiler, fazla hareket iyi değildir hiçbir zaman, denge bozulur.
Not: Varantlardan uzak durun, deutsche bank sıçtı işin içine.
Not2: Forex çok ilgimi çekiyor..
Not olaylarında ülkenin hareketi sabit arkadaşlar..
-
mazot 5 liraya ucmuş bu büyüme nerde kardeşim herkes kurdan bahsetmiş inmiş binmiş altın almış ticaret neyle yapılıyor bali esnafa su yakıtı ucuz versinler litresine yaklaşık 5 lira aldıgın mazotla servise gidiyorsun millete adama ne diyeceksin 40 lira mı 50 liramı 20 liramı onuda gec ortalama 70 lira elektrik faturası geliyor kış geldi dogalgaz hadi kömür kullanmayalım 600 lira kömürün tonu daha odunu var bunun
hesaplayalım bir aile için asgari üçret 730 tl
ekmek : 80 kuruş : 3 kişilik günde 4 ekmek ayda 120: 100 tl
elektrik ortala: 70
su:40
tüp:40 lira 2 ayda biter
bir ögrenci olsa: günde 2 lira ayda 60
mutfak masrafı: 400 tl
100 +70+40+40+60+400 = 670 tl
dahası kontoru yok telefonu yok sineması yok bir kafede kahvesi yok yol berber masrafı ayakkabısı giyimi kuşamı hiç bişi yok gel hadi büyüdük
nasıl büyüdük biz
-
ulquiorra bunu yazdı
Güzel veriler. 216 ülkeden 15. sıradayız. millet sik gibi nakarat bellemiş benzin olayını. durmadan onu söylüyor. Koskoca Türkiyenin ekonomisini benzinle deklara eden zihniyetlere şaşıyorum. Listede birçok gelişmiş ülke var. almanya,austria, hollanda vs bir bak bakalım. hepsinden hızlı büyüme payına sahip türkiye.onları hiç görmüyorsun sanırım. Listeyide sen verdin hatta. içimizde bu zihniyetler olduğu sürecede israile,suriyeye gerek yok arkadaşlar. Malesef Kendi ülkesini/vatanını yerden yere vuran, varsa yoksa herşeye muhalefet bu zihniyetler aramızda.. ama yinede 216 ülkeden 15. sıradayız.. .. Yok niye 1. sırada değiliz diyorsan eğer, inşallah zamanla oda olacak.. diye umit et enazından. ütopik bir sihirli değnek kimsede yok ne dünyada nede senin partinde.
-
İsteyen alınsın ama yazmak zorundayım..
Her ay babasının yolladığı parayla okuyan,
Babasının kredi kartından iphone, galaxy alan,
Babasının kurduğu şirkete arada sırada uğrayan,parasına bakan burjuvalar(veya solculuk oynayan burjuvalar)...
tabi ki ekonomiden, geçim sıkıntısından haberiniz olmayacak.
Ömrünüzde görmediğiniz ülkelerle ilgili yorum yapıyorsunuz biliyor gibi, ulan almanyanın neresi büyüsün daha, milyar dolarlar ihracat fazlası veriyorlar. Benzin fiyatına yükleniyormuşuz, tabi ki yüklenecez, nerdeyse her sektörü etkiliyor, ulaşım olmadan ne yapılabilir..
Benzin fiyatı tüm ulaşım fiyatlarını yani hayatı etkiliyor.
Milli gelir yüksekmiş, ülkenin yarısı ülkenin yüzde onunun elindeyken yükselse ne olacak!
Türkiye'de vergi reformu yapılamıyor, üzgünüm ama sizin akapeniz de yapamadı, iş adamlarından korkularından da yapamayacaklar!..
Örneğin Koç(örnek)'un bir sürü şirketi var, kendi arasında bir çeviriyor, ne gelir vergisi kalıyor ne kdv.. Küçük kobilere biniyor anca devlet, büyük daha çok büyüyor küçük daha çok küçülüyor. Türkiye'de halen gelir gösterdim, gider gösterdim, zarar gösterdim gibi kavramlar var.. Daha net de bir örnek olamaz sanırım düzensizliğe.
Burdan ekonomist olma yolunda ilerleyen arkadaşlara sesleniyorum, dış borç ve ekonomideki büyüme ilişkisini bir okusunlar(3-5 sayfalık birşey değil)..
Ülkenin iyiye gittiğini savunan arkadaşlar dış borc stoğunun son 10 yılda nasıl değiştiğine de baksınlar...
Not: Ne Akp'li Ne Chp'liyim çok şükür..
Kaan tarafından 08/Kas/12 03:11 tarihinde düzenlenmiştir -
BOP çular ve israil amerikan uşağı haçlı müslümanları atlantik milliyetçileri liberal solcular ve ya ekonomiyi anlamak isteyenler iyi izlemelidir.28 şubatı anlamak için de izlemelisiniz.
Ekonomiyi anlamak için izle!!!
weskeyy tarafından 08/Kas/12 11:20 tarihinde düzenlenmiştir -
nede olumlu bir hava çizmişssin.
Yoksulluk sınırı 3000 küsürlerde, açlık sınırı 950'lerde...
http://www.samanyoluhaber.com/ekonomi/Turkiyede-aclik-siniri-yukseliyor/870425/
hatta samanyolundan haber vereyim. Şimdi millet piyasaya sürecekte iyi oldu da... Görende devrim gerçekleşti sanar.
---
Senin ne kadar üretimin var Türk parasının değeri çakılsın ? Ticarette ne kadar Türk parası kullanıyorsun ? Bunlar önemli. NE olduğu belli olmayan bir kuruluşun sana verdiği değer değil.
Hayvancılık, tarım ve sanayii'nin içine sıçıp sonra aa kredi notumuz yükseldi demek anlam ifade etmiyor ! Devamlılığı önemli ve 50-100 sene içinde daha da artmasını istiyorsan, üretime yüklenip ; Türk parasıyla ticaret yapacaksın.
-
cracker bunu yazdıulquiorra bunu yazdı
Güzel veriler. 216 ülkeden 15. sıradayız. millet sik gibi nakarat bellemiş benzin olayını. durmadan onu söylüyor. Koskoca Türkiyenin ekonomisini benzinle deklara eden zihniyetlere şaşıyorum. Listede birçok gelişmiş ülke var. almanya,austria, hollanda vs bir bak bakalım. hepsinden hızlı büyüme payına sahip türkiye.onları hiç görmüyorsun sanırım. Listeyide sen verdin hatta. içimizde bu zihniyetler olduğu sürecede israile,suriyeye gerek yok arkadaşlar. Malesef Kendi ülkesini/vatanını yerden yere vuran, varsa yoksa herşeye muhalefet bu zihniyetler aramızda.. ama yinede 216 ülkeden 15. sıradayız.. .. Yok niye 1. sırada değiliz diyorsan eğer, inşallah zamanla oda olacak.. diye umit et enazından. ütopik bir sihirli değnek kimsede yok ne dünyada nede senin partinde.
ilk olarak, alıntı yaptığın bölümün hemen altındaki satırı neden görmezden geldiğini ikimiz de biliyoruz. bu linkleri mesajıma dahil etme sebebim, hem bu sitede hem de toplumun büyük kesiminde geçerli olan "götten sallayarak gerçeklik kanıtlama" alışkanlığıydı. yani linklerdeki amaç, yanlış bilgiyi düzeltmekti. gerçi hiçbir gerçekliğe dayanmayan iddiaları, götlerinden çok sevdikleri siyasi liderleri dedi diye sorgulamadan kabul edip, üstüne bir de kalkıp millete de gerçekmiş gibi lanse eden adamların neyini ciddiye alıyorsam.
NEYSE! konu bu değil. bak şimdi kanka napıcam.
türkiye: 1,087,000,000,000$ gdp x %8.5 büyüme = 9,239,500,000,000$
almanya: 3,139,000,000,000$ gdp x %3.1 büyüme = 9,730,900,000,000$
abd: 15,290,000,000,000$ gdp x %1.70 büyüme = 25,993,000,000,000$
çin: 11,440,000,000,000$ gdp x %9.20 büyüme = 105,248,000,000,000$
çin yaz 3169'a gönder, şahin k'dan "çin sikişi" adlı eser cebine gelsin.
virgül bile koydum ki kıyaslamak kolay olsun. <3 kaansteinın da güzelce açıkladığı gibi almanya seviyesindeki gelişmiş ülkeler zaten üstteki sayılardan da anlaşılacağı üzere bizden ekonomik olarak üstün.
tabi sen onu da okumadın büyük ihtimalle çünkü seçerek okumak bu toplum üzerindeki en büyük lanet ama ilk mesajıma dönersen göreceksin, bahsettiğin "varsa yoksa muhalefet"ci kitleye de sokuşturdum. geçmişteki ekonomik belirsizlikten çok daha iyi tabi ki şu anki durum. ama geçmişten iyi diye şu anki ekonomik durumumuzla tatmin olmak, kendimizi dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi ilan etmek de kusura bakma ama mallık oluyor. kimse bir gece ansızın 81 düzce 82. musul 83. kerkük... dur lan bu değildi. kimse bir gecede dünya lideri olalım demiyor zaten. benim ya da genelleme yapacak olursam benim gibi düşünenlerin dikkat çekmek istediği nokta, doğruların yanında yanlışların da yapılmasıyla ekonomik durumun OLABİLECEĞİNDEN daha kötü olması.
100 metrelik bir mesafe var diyelim. yürüyerek ulaşacağız. yolda engeller var ve bu engeller olmasa 20saniyede ulaşacaksak, engeller yüzünden 35 saniyede ulaşıyoruz. işte akp bu engelleri kaldırma derdinde değil. daha önce chpnin yaptığı ve hala alttan alta yapmaya devam ettiği bölücülük takıntısını ve ideolojik takıntılarını aşamıyor. zenginlerdeki bencilliği kıramıyor, aksine kendi bencilliğini muazzam boyutlara getirerek onlara bir nevi önder oluyor.
sonuç olarak, şimdiye kadar(2002'den önce) uygulanan ekonomi politikaları ilkokul matematiği seviyesinde diye akpnin tüm ekonomi politikaları doğru olmuyor. kötü ekonomi politikaları sonucu ortaya çıkan açığı karşılamak için -yine einsteinın bahsettiği- zengin kesime dokunmayıp halkın alt tabakasının suçuymuş gibi tüm yükün bu kesime BİNDİRİLMESİNİ doğru bulmamı bekleyemezsin.
"senin partinde" diyerek bu konuyu parti yarışması seviyesine çekmek suretiyle, ilk mesajımda bahsi geçen "dilin çeşitli kullanımları" adlı eserime gönderme yapmışsın. çok sevindim. (◕‿◕✿)
"içimizde bu zihniyetler oldukça israile, suriyeye gerek yok arkadaşlar. biz içimizden kendimizi *** bir lider seçeriz."
çok argo kullanmışım sansürledim bunu. :/