Türkiye"Yi Nasıl Düzelticeksiniz....
-
bunlar düşünce gelince illa yapacaksın diye bir kural yok dimi gerekirsede yapılır. gerekirse kendi üretitğin ile karnını doyurursun, teknolojin var kendin bişeyler üretme çabasına girersin, kim koyuyor ambargoyu? 3 5 avrupa ülkesiyle kıcı kırık amerikamı? huahuhah gülerim ben buna, kübadada ambargo var irandada var kuzey kore ve kuzey vietnamdada var bu ülkeler kalkınamıyormu?
-
EmiRReiS halkin %90 i demissin ama bu zamana kadar halki hic %90 nin katildigi bir eylem, bir tepki, bir toplantisini gordunmu
birde soyle dusun hani darbeyi ovmek amacli soylemiyorum
darbe oldugu zaman halkin %90 i darbecinin arkasindamiydi.
diktatorlukle olabiliyor iste.
onu yapamayiz bunu yapamayiz diyenlere cevabi kokainman vermis zaten cevabi.
aman oraya laf soylemeyelim petrolu aliyoruz
buraya laf soylemeyelim dogalgaz aliyoruz
kuru fasulye surdan geliyor o tarafa yellenmeyelim
suraya sicmayin, kusmayin, gegirmeyin
ulen o kirilacak bu kirilacak mal gelmeyecek diye diye
bizi mal ettiler. -
kokainman demiş
arjantin krizdeydi.naptı ? imf i kovdu.avrupa ülkelerini asla takmadı.ve kimseyede borcum falan yok isteyen gelsin alsın dedi.peki noldu kimse ambargomu koydu ?hayır koymadı.e noldu arjantin düzeldi şu an belkide ekonomosi en iyi ülkelerden birisi.
he bunlardan herhangi birisini ciddi anlamda istiyomuyuz biz devletimizden ?hayır.
sadece istenilen biraz cesaret.avrupaya karşı pısırıklık deil cesur bi duruş sergilemek vs.vs
-------------------------
hayır boyle olmadı. arjantin imf ye borcunu odedi. ama nasıl odedi. herseyden kıstı parayı cıkartmak için yedi ambargoyu hergun dukkanlar yagmalandı halk aclıktan oldu bunlara katlanmanın karsılıgında borclarını odediler ve kurtuldular. bizde bunu goze alabilirsek yapabiliriz soyledigim bu.
stifler;
sen bilmiyorsun galiba kıbrıs savası sırasında veya papanın vuruldugunda turkiye uzerine uygulanan ambargoları. bi tane margarin almak icin marketlerin onunde 2gun kuyruk bekliyodu insanlar.ki bunlar goz dagı vermek icin uygulandı gercek bir ambargo deildi. teknolojin var uretecem olemi? sen o fabrikayı calıstırıcak parayı bulamadıktan sonra neyle uretecen uretmek icin gereken hammadde olmadıktan sonra neyi işleyecen. arabana koyucak benzin olmayınca arabayı napıcan bunlar boyle kolay seyler deil sana cocuk oyuncagı gibi geliyor galiba guluyorsun. aclıktan aglarkende gulebilecenmi acaba? bana kore yok kuba ornekleri veriyorsun onlar basından beri boyle. misal cumhuriyetin ilk yıllarında türkiye tarıma yatırım yaptı bir sure sonra dunyada kendi kendine yetebilen 7ülkeden birisi haline geldi. ozaman ambargo yemis olsan ne ala. nası olsa kendi kendini doyurucak gucun var. ama sonra nooldu? bunlar git gide yokoldu simdi türkiye dısarıya bagımlı. ambargo yerse kendisi uretmek icin ne imkanı var ne parası -
bu ülkede herşey dolarla euro ilemi dönüyor? neden yeniden üretemeyeceksin, kendine inanmıyormusun Türk halkına neden güvenmiyorsun? kıbrıs savaşı ve papa suikast ı sırasındaki Türkiye yok karşılarında bugün, sanayimiz eskisi kadar kötü değil, en azından bişeyler üretilebiliyor değilmi?
-
Cumhuriyet değil Cumhurıyet olduğumuzu söyleyip borçların hiçbirini kabul etmem ve eskiden bize taktıkları borçlarla ilgili ses çıkartan herkesi yaptığım örgütle sonsuza kadar sustururum. Sonra zaten istemeden ülke toparlanır
-
Atatürk'ün geliştirdiği ve önem verdiği şeyleri geliştirerek.
1-askeriye (bir tek bunda bozulma yok amk diğerleri gitti bu iyi geç)
2-Eğitim (okulların hali ortada bu duruma getirenlerin aq)
3-sağlık(bişey demiyicektim şunu diyorum hasta olmayın)
4-bilim & teknoloji (%10 bütçeden % 0.5 liğe mi ne çekildi bütçe payı)
Bunları sağlamlaştırın burda okuyanları sağlamlaştırın zaten ülke düzelir.Merak etmeyin. -
anlatamıyorumki ben... nası guvenmiyorsun vs. diyorsun beni tanımıyorsunki, diyorumki işler konusmakla yurumuyor. sanayin biseyler uretiyor evet ama sanayindeki hammadde dısarıdan geliyor sanayi icin para gerekiyor ki bizde olmadıgı malum hersey dolar euro ile donmuyor, napıcaksın oturup merkez bankasına para mı bastırıcan butun gun? bunun anlamı su olur enflasyon patlaması. senin cebinde 10milyar para olur domatesin kilosu 250 milyon olur. para basmakla ulke kalkınsa hicbi ulke fakir olmazdı 7/24 para basardı. tabiki biseyler uretip yapabilir ama kendi kendine yetemez bu ulke onlar cok eskide kaldı Ata ile birlikte gomuldu. kendi kendine yetebilen 7ülkeden biri idik, dısarı bagımlı hale geldik olay bundan ibaret
-
Hammaddelerimiz yokmu ki ..paraya muhtac olalim ...bilmiyorum ama zamaninda araba yokkende ..bu topraklarda yasanmis ve seyahatlar edilmis.. ilk olarak büyük isadamlarinin paralarina el koyup dis borcu öderdim ..daha sonra taksit halinde ..Paralarini iade ederdim ..tamamina el koymak olmaz ama %50sine koysak bi problem olmaz...ülke menfaati sahis menfaatinden üstte tutulmali suanki basbakanin yaptigi gibi ..Özellestirmelerin %90ini Dis ülkeler alirken gözümü yummazdim ..neyse sayilacak o kadar cok sey varki ..saymakla bitecegini sanmiyorum fakat suna inaniyorumki ..Adnan Menderes'in yolundan gitmeye devam ederse ..Tayyipi de Asarlar .
-
bürokrasi olayını kaldırıdım herşey tek bi imza ile halledilebilecek bi sistem kurmaya çalışırdım 15 gün önce bi araba aldım şehre girdiğim anda arabayı bağladılar 15 gündür milletin gönlü oluncaya kadar bekledim anca bugün çıkarabildim arabayı sırf polislerin rahatı yüzünden.
sonra başkanlık sistemini getirirdim 550 kişinin yetkisini alır .ötlerine sokardım
imfye borç morç kalmayınca hadi canım anca gidersin derdim
bor madenlerini değerlendirmeye çalışırdım
doğu ülkeleri ile yakınlık kurmaya çalışırdım avrupadan gördümüz muameleden daha ii muamele göreriz heralde... -
Arjantin IMF ile yeniden
Arjantin hükümeti, tarihinin en kötü ekonomik krizinden kurtulması konusunda, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile hayati önem taşıyan üç yıllık yeni kredi için anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Arjantin IMF’ye borcunu ödemedi
Arjantin hükümeti, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir anlaşmaya varılmaması sonucu, 2.9 milyar dolarlık kredi borcunu ödemedi.
Arjantin’den borç ödememe tehdidi
Arjantin hükümet sözcüsü, IMF’nin daha geniş bir yardımda bulunmaması durumunda, vadesi bugün dolacak olan borcu ödememeye hazır olduklarını söyledi.
Brezilya ve Arjantin’de ekonomi iyiye gidiyor
21. yüzyıla ekonomik ve politik çalkantılarla giren Brezilya ve Arjantin, son dönemde yaşanan olumlu gelişmelerle kısmen de olsa nefes alma olanağı buldu.
IMF’den Arjantin’e kredi onayı
Uluslararası Para Fonu, tarihinin en büyük ekonomik krizini aşmaya çalışan Arjantin’e verdiği 3 milyar dolarlık kredinin son dilimine onay verdi.
---------------
görüldüğü gibi arjantin parayı ödemiyor.tehdit ediyor.ve tırsan imf mecburen yeni bir anlaşma yapıyor. ve arjantin içteki tüm sorunlarını düzelterek çalışarak eski durumuna geliyor ve borcu öyle ödüyor.
yani çok aşırı korkulucak bişe yok.yok dünya yerinden oynar ambargo koyulur imf şunu yapar bunu yapar.hiç kimse hiç bişe yapamaz !
Toplam Hit: 3298 Toplam Mesaj: 27