folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkler 2700 Yıldır Avrupalı Olmaya Çalışıyor



Türkler 2700 Yıldır Avrupalı Olmaya Çalışıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    1903 bunu yazdı:
    -----------------------------

    cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

    dostum arap tarihinde bunlar mevcut, islam arap imparatorlugu asya ya yaklasildiginda bir cok üstün zaferden (kıyım yaptik demez dostum tabiki) söz eder, ülkemizde bu tür eserler kaynaklar bulmak cok zor. cünkü sümen alti edilmis vaziyette, elbette dinimizi yasadigimiz ülke %98 müslüman olursa bu ülkede bu kaynaklari okutmazlar, sattirmazlar. bu cok doğal, hangi  ülke kendi gelecek nesillerine kıyımlı, katliamli bir tarih ögretebilir değil mi? sonucta bu bir savas, fakat işin garip yani, bu kadar büyük kültürüne bagli bir millet kademe kademe bile olsa şappadak islam dinine gecmez dostum, bunun sindirilmesi, benimsetilmesi var, tahta olarak bildigin birseyi kademe kademe bile Demir demekte cok zorlanirsin degil m? işte buda öyle birsey. ayni sekilde türklerin hristiyanlastirilmasindada sindirilme vardir, fakat asimile olmustur malesef, ileri gelen büyükler öldürülür, gelecek nesillere aktarim zorlasir, buda asimileyi kolaylastirir.. zülum ve zorbalik sadece sindirilmek ve yoketmek icin yapilir durduk yere zülum zorbalik yapilmaz. karluklular araplara  esir olarak girmis ve malesef bi süre boyunduruk altinda yasamislar, o zamanlar valilikler vardi araplarin, ele gecirdikleri türk sehirlerine vali-komutan atiyorlardi, ayni sekilde esirlerdende asker olusturulmaya calisildi,  talas savasi öncesini iyice didiklersek bunu görebiliriz, topraklar zaten araplar tarafindan isgal edilmis vaziyette. üstelik araplarinda halifelik - komutanlar arasindada sıkıntılar, vs cikmistir. işte bu zor dönemde türkleri benimsemek zorunda kaldilar, üstün askeri basairlari yüzünden halifeyi bile korumak icin tutuldular, bir cok arap komutanlarida korumalik olarak kücük ordu gruplari tuttular kendilerine bunlar hep türk idi, böylece ale aile yerlesmeye baslanildi araplarin yanina, ayrica karluklar o dönem en kalabalik türk toplukluklarinda oldugunuda söylersek islamiyete gecisi kitlesek kılmıstır bu aileler yüzünden. VE  ta ki araplain karsisina eski düsmanimiz ÇİN çıkasiya kadar.. azimsanacak degildir. dünya tarihi kitabinda o dönemdede Çin in cok kuvvetli oldugu yazar. zaten olay burda kopuyor.. o savas kazanildiktan sonra Türklere sempati oldu gitgide.. gerisini anlatmama gerek bile yok. bir cok dünya tarihini okudum farklılıklar var tabiki dogaldir, hic bi ülke tarihinden utanmak istemez. bazi seyleri gecistirmek zorunda kalinir.. türklerin islamiyete gecisini sippadak anlatildigi gibi okullarimizda:)


    -----------------------------

    doğrudur hocam.islamiyet'e bi anlık bir aksiyonla geçilmediğini biliyordum zaten.ama bu zulüm ve sömürme olayını pek bilmiyordum.tarihe biraz hastalığım var.araştırabileceğim kadar araştıracağım bu konuyu.eminönünde arşivlerde falan bir kaç kenarda köşede kalmış, konuyla ilgili kitap bulabilirsem tabi...

    cevap için teşekkürler.


    -----------------------------

    ankaradaki kütüphaneler bak. birde kücük kütüphaneler vardir böyle bilirsin oralardada bazen manyak kitaplar cikiyor eski, ankaraya uzun zamandir gitmedim simdi yer tarifide zor ederim. ama istanbulda bulman cok zor.. devlet arsiv kütühanesi diye birsey varmi acep:) cok işimize yarardi cok.. aslinda bu konuyu devlet arsivleri dairesine bi sormak lazim böyle biseyi. belkim vardir belli mi olur.. tarih yokedilemiyor bilyorsun.

Toplam Hit: 4333 Toplam Mesaj: 42