folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkler Yabancılar Tarafından Nasıl Tanınıyor?

Türkler Yabancılar Tarafından Nasıl Tanınıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

Bugün babam bana forward maillerden okuduğu bir olayı anlattı. Anlattığına göre norveçlilerin diline yerleşmiş bir deyim varmış. Onlar zor durumda olan, sıkıntı çeken insanlara "atatürk gibi düşün" derlermiş.
    Ama bana pek inandırıcı gelmedi çünkü yabancılar Türkleri bildiğimizin aksine barbar olarak nitelendirir ve hatta pek sevmezler. Hemen olayı google da araştırdım. Ben önce bu durumu merak edenler olmuş ve hatta yabancı forumlarda konu açmışlar.
    http://forum.wordreference.com/showthread.php?t=1260116
    http://www.topix.com/forum/world/norway/TM4E8B9VDAIHLG040
    Yorum yazan norveçliler bu cümleyi hayatlarında hiç duymadıklarını söylüyorlar. Hatta onlarda bu durumu merak edip cümlenin norveççesini google a yazmışlar. Ve hiçbir sonuç bulamamışlar. Dolayısıyla bunun bir internet efsanesi olduğu ortaya çıkmış.
    Ama foruma yazan norveçliler Türkler hakkında arada sırada kullandıklar bir deyimleri olduğunu ama bununda çok iyi bir anlama gelmediğini söylüyorlar.Onların arada sırada kullandığı deyim "sint som en tyrk" yani "Türk gibi sinirli". sinirli bir norveçli gördüklerinde ona bu deyimi söylüyorlar.

Bu meraktan yola çıkıp birçok kaynaktan Türklerin nasıl tanındığını araştırmaya başladım. Osmanlının çok büyük bir coğrafi bölgeye sahip olması yabancıların Türkler için fazla sayıda deyim üretmelerine sebep olmuş. Hatta etnik yapıya sahip atasözlerinin çoğunun bizimle alakalı doğrudan ve dolaylı olarak alakası varmış. Ama ne yazık ki bu atasözleri ve deyimler çokta iyi manalar için kullanılmıyor. Bunun birinci sebebi tabiki kuyruk acısı.
    Bulduğum ilk kaynak bir wikipedi sayfası oldu.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Turkism
    Hakkımızda yazılanların bazıları:
    -Türk kelimesi barbar ve vahşi kelimelerinin anlamlarına çok yakındır ve bazen onlar yerine kullanılabilir. Türk kelimesinin bazı sözlüklerde anlamı şöyle geçer.
    Websters New Collegiate Sözlüğü: Zalim kişi.
    Concise Oxford Sözlüğü: Vahşi, zalim, yönetilemez kişi.
    Random House Dictionary: Acımasız, zalim ve baskı yapan insan.

-İtalyanlar "Türk gibi yemin ediyor" deyimini arasıra kullanırlarmış. (bestemmia come un Turco)
    -İtalyanlar tehlikeli bir durumda "Türkler geliyor" deyimini kullanırlarmış. (Mamma li Turchi!)
    -Romanyalılar cahil ve birşeyi idrak etmekte zorlanan kişiler için "türksün" derlermiş. (Măi, turcule)
    -Fransızlar: "Türk gibi acımasız" deyimini kullanırlarmış. (C'est un vrai Turc)
    -
    Avusturyalı çocukların bir oyununda "Hava karardı, Türkler geliyor, Türkler geliyor." cümlesi yer alıyormuş. (Es ist schon dunkel. Türken kommen. Türken kommen)
    -Yunanlılar sinirli gördükleri insanlara "türk gibi oldun" derlermiş.

Ve bunlar gibi 3-5 tane daha örnek bulunabilir. Türklerin tarihin hiçbir döneminde ezici, baskı yapıcı bir devlet olduğunu düşünmüyorum. Fransız devrimi gibi milliyetçi akımların etkisiyle Osmanlının himayesindeki etnik gruplara verilen haklı bir kaç cevap. Türkleri sinirli, acımasız ve zalim olarak tanıtmış.
    Yabancıların bizler hakkında bu deyimleri kullanması bizim ne kadar büyük bir coğrafi alana hükmettiğimizi kanıtlar. Ancak bu deyilmlerin kullanılmasına devam edilmeside bizi yaralar. Sanırım birazda Türklerin bı imajını düzeltmek için vakit ayırmalıyız.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocam kim ne derse desin şuana kadar en az 20 kişiye sordum Osmanlıyı biliyor musun diye.Hayır dediler.Ve Osmanlıyı bilmeyenler Bizansıda bilmiyor.

Ispanyol,İngiliz,Avusturalyalı,Alman,Çinli,Danimarkalı kişilere sordum cogu bilmiyorum dedi.Sadece 1-2 tanesi biliyoruz dedi nerde öğrendiniz dedim okulda dediler.

Alın şimdide bir araba sordum buyrun.

___         Bayzin       ™              ____        Tariqat-ul  Tahribat          DCBCKP-24:
    Do you know Ottoman Empire bro ?
    hardy:
    what is it....?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    bunun sorumlusu bence biziz nedense kendimizi reklam yapmayı dış dünyaya tanıtmayı bilmıyoruz yapmıyoruz..

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

Türk insanını kuyruk acılarından dolayı sevmiyorlardır belkide.

Barbar diyenlere bak Norveçlilerin ataları Vikingler barbar olmalarıyla bilinirler bie barbar diyorlar

Yunun itlerini vs. saymıyorum tutturmuşlar megali idea diye yapamıyorlar tabi derler 

Türk insanın vefakarlığı dostseverliği misafirperverliği korumacı yönü takdire şayan dır bunu kimse inkar edemez.

sadece imajımızı düşüren turistlere yılbasında veya tatillerde geldiklerinde yapılan tacizler vs. dir. 

Türk olmakla gurur duyuyorumm!

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek
    ırkımla gurur duydum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

Bu imaj düzelmez hocam,fazla tarihe gitmeye gerek yok

Tecavüz edilen italyan kadın,Kaçırılıp öldürülen Kore'li genç felan daha yeni bunlar

====>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

yalnız italyanların deyimlerinde hiçte kızacak bişi göremiyorum ben :S

"

-İtalyanlar "Türk gibi yemin ediyor" deyimini arasıra kullanırlarmış. (bestemmia come un Turco)
    -İtalyanlar tehlikeli bir durumda "Türkler geliyor" deyimini kullanırlarmış. (Mamma li Turchi!)

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Erkek

Kalıplaşmış kelimeler olabilir ama eskisi gibi bu türlü kelimelerin Türkler için kullanıldığını sanmıyorum,

Araştırma bilim çok gelişti

Cagito ergo sum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi

bizden bazı kesimlerde aslında kendi kök tarihini bilmiyor.yabancılar geçmiş dolayısıyla hala onun ürkekliğini yaşar zaten şuda bi gerçektir ki türkün türkten başka da dostu yoktur

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

ek bilgi;

Almanlar da çok sigara içenlere "Türk gibi sigara içiyorsun" diyorlar...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Kuyruk acıları uydurdukları aşalayıcı kelimerin sebebidir zaten

Türkler dışardan fakir cahil barbar pis asabi fesli sakallı bıyıklı müslüman kokan çarşaflı olarak bilinir.Çok gördüm "hiçte anlatılan (ya da hayal ettiğimiz) gibi değilmiş" diyenleri.Özellikle futbolcular derya...Yaşamayı düşünmezdim ama şimdi hayran oldum diyen.

Türklerin bide yurtdışında yaşanları pek ortama ayak uydurmaz kendi ortamlarını yaratırlar o yüzden göze batar.Suç işleyeni çoktur.Türklerin sevilmemesinin en büyük nedeni dişlerini Türklere geçirememiş olmaktır.Bunu bilmeyenlerde anne babasından arkadaşlarından gördüklerine inanır ona göre yorumlar.

İmzalamazsam ne olcak?
Toplam Hit: 10456 Toplam Mesaj: 53