Türkler Yabancılar Tarafından Nasıl Tanınıyor?
-
Baranbcx bunu yazdı:
-----------------------------alexelebek bunu yazdı:
-----------------------------
, aksi halde avrupanin icinde hic bir millet digerleriyle bas edecek ozellige sahip degil.
-----------------------------Zaten baş edemiyoruz ki :)
ediyormuyuz sence?
Ekonomiyi takip edelim biraz
bizi afedersin azalta azalta s..yorlar
Haci inan cok guzel basediyoruz. Bircok Avrupa ulkesinde Turk kokenlilere dis gecirebilen( kotuluk acisindan) hic kimse yok. Araplardan, afrikali zencilerden cok korkarlar, ama onlar bile Turklerle karsilasmaktan gercekten cekiniyorlar. is konusuna gelince Fransanin bir cok bolgesinde insaat isi bizde. Ve ayrica yine bu Fransizlarin soyledigi bir soz var; " Eger seni sokakta bir zenci takip ediyorsa, cantani calacaktir, eger bir arap takip ediyorsa, hem cantani calacak hemde seni oldurecektir, eger bir Turk takip ediyorsa s....ecektir."
-
iskorpitx bi aralar türkün gücünü göstermeye çalışıyordu ama :D
sonra noldu bilmiyorum ahahaah :)
-
alexelebek bunu yazdı:
Baranbcx bunu yazdı:
-----------------------------alexelebek bunu yazdı:
, aksi halde avrupanin icinde hic bir millet digerleriyle bas edecek ozellige sahip degil.
-----------------------------Zaten baş edemiyoruz ki :)
ediyormuyuz sence?
Ekonomiyi takip edelim biraz
bizi afedersin azalta azalta s..yorlar
Haci inan cok guzel basediyoruz. Bircok Avrupa ulkesinde Turk kokenlilere dis gecirebilen( kotuluk acisindan) hic kimse yok. Araplardan, afrikali zencilerden cok korkarlar, ama onlar bile Turklerle karsilasmaktan gercekten cekiniyorlar. is konusuna gelince Fransanin bir cok bolgesinde insaat isi bizde. Ve ayrica yine bu Fransizlarin soyledigi bir soz var; " Eger seni sokakta bir zenci takip ediyorsa, cantani calacaktir, eger bir arap takip ediyorsa, hem cantani calacak hemde seni oldurecektir, eger bir Turk takip ediyorsa s....ecektir."
-----------------------------Hocam kaba kuvvetle bi yere gelinmez
siyasi,ekonomik olarak ezmek lazım
yoksa gerisi yalan
-
kavgacı olarak tanırlar:

-
-
Liquid bunu yazdı:
-----------------------------Kuyruk acıları uydurdukları aşalayıcı kelimerin sebebidir zaten
Türkler dışardan fakir cahil barbar pis asabi fesli sakallı bıyıklı müslüman kokan çarşaflı olarak bilinir.Çok gördüm "hiçte anlatılan (ya da hayal ettiğimiz) gibi değilmiş" diyenleri.Özellikle futbolcular derya...Yaşamayı düşünmezdim ama şimdi hayran oldum diyen.
Türklerin bide yurtdışında yaşanları pek ortama ayak uydurmaz kendi ortamlarını yaratırlar o yüzden göze batar.Suç işleyeni çoktur.Türklerin sevilmemesinin en büyük nedeni dişlerini Türklere geçirememiş olmaktır.Bunu bilmeyenlerde anne babasından arkadaşlarından gördüklerine inanır ona göre yorumlar.
-----------------------------Hocam tebrik ederim, cok ilginc bir bakis acisi yakalamisin. Yabancilarla iletisime gecmis oldugun belli... Ama iste yeni yeni gencler taniyor aciliyor birseyler yapiyor anca asil sorunu anliyorsun. Yani biraz da deneyim meselesi, dusun bu acilimi orta dogu;da en iyi yapan ulke de Turkiye ki sen ben goruyoruz. Ilginc vesselam:)
-
Birde olağan şüpheliler isimli bir film vardı. Filmin en merak edilen en babayiğit dolandırıcı bi Türk olarak tanıtılıyordu. Ama adam tabi uyuşturucu satıcısı felan. İçinde Türk kelimesi geçen 10 film varsa 8 i uyuşturucu hakkında felandır mskym.
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
Birde olağan şüpheliler isimli bir film vardı. Filmin en merak edilen en babayiğit dolandırıcı bi Türk olarak tanıtılıyordu. Ama adam tabi uyuşturucu satıcısı felan. İçinde Türk kelimesi geçen 10 film varsa 8 i uyuşturucu hakkında felandır mskym.
-----------------------------tam bu dediginle alakali ayrintili bir arastirma dokumani, dili ingilizce...
"Representation of Turkishness in American Cinema"
link; http://www.brown.edu/Students/Turkish/old/Gelenler/Turkishness_in_Hollywood.pdf
-
Okullarda b.ku 1 karış veletler hala padişahlar hakkında atıp tutarken,Osmanlı ya şöyle böyle sallarken daha çok küfür yer yurdum insanı..
Cumhuriyet dedik Devrimler dedik v.s ama geçmişe biz ne kadar önem verdikki elin gavuru önem versinde bilsin.
Ben canlı yaşadım veledin biri 2 sene önce kalktıda padişahlar aptal gibi bişeyler mırıldandı hocanın sesi çıkmadı, ohoooo
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
elminster bunu yazdı:
-----------------------------ek bilgi;
Almanlar da çok sigara içenlere "Türk gibi sigara içiyorsun" diyorlar...
aynı cümleyi italyanlarda kullanıyor. bunu yazmayı unutmuştum. Teşekkürler. :)
hocalar olayın aslı fransızlardadır, ve çok acele apar topar iş yapan adama, türkün sigara içmesi gibi iş yapıyorsun derler..
ya da çok ve hızlı sigara içene de sizin dediğiniz gibi "türk gibi sigara içmek" deyimini kullanırlar
bkz : fumer comme un turc..