folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türklerin Mason Locası Olarak Kabul Edilen ‘‘40‘Lar Meclisi‘‘



Türklerin Mason Locası Olarak Kabul Edilen ‘‘40‘Lar Meclisi‘‘

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Temmuz/2007
    Erkek

    Türkçü ve Türkolog kimliği ile tanınan Mehmet Kömen Hocama saygılarımla...

    Tarih kadar eski olan Türk Milletinin zor zamanlarında, savaş kıtlık veya esaret durumlarında bu denli hızlı hareket edip sonuç almasının gizemleri yavaş yavaş aralanıyor. Türk siyaset tarihinin gizemlerini, Timur'un neden Çağatay Hanlığını yıktığından, Metehan'ın neden Çin'i sadece vergiye bağladığına, Otrar faciasının neden engellenemediğine kadar bir çok olayın arkasında 40'lar Meclisi isimli Bilgeler Kulübü olduğunu belgeleyen Mehmet Kömen; 40'lar Meclisi için ''Onları masonlara benzetmek büyük bir talihsizlik olur. Çünkü onlar daha çok Bilge Tonyukuk gibi, Korkut Ata gibi, Gazneli Mahmud gibi oldukça aklı başında ileri siyaset bilgisine sahip insanlardı. Türk tarihinde gücün el değiştirmesinde ki rolleri inkar edilecek gibi değil. Örneğin askeri ve ekonomik gücün başsız kalan Türklerden, akrabaları olan Moğollara entegre edilmesi, yani Uygurlar aracılığı ile Moğolların kalkındırılması ve bunun sonucunda Temuçin'in (Cengiz Han) dünyaya hakim olması sağlanmıştır. Türk siyasetinde adı çok geçen Turan'ı 40'lar Meclisi 6 kez gerçekleştirmeyi başarmıştır. Yani avrupa birliği kurulmadan 4000 yıl önce. Ortak para birimi, ortak akıl, ortak dil, ortak hareket demektir Turan ve bunu gerçekleştirdiler. Sadece bu açıdan bakıldığında bile büyük israil devletini kurmak isteyen siyonistlerden 6 kat daha başarılıdır diyebiliriz. Merak edenler mutlaka olacaktır. Turan en son 1511'de gerçekleşti. O dönem tüm güç Osmanlı ile birlikteydi, Osmanlı'da tüm imkanları ile Dünya Türklerinin yanında. ll. Beyazıd'ın Çin'e elçi yollattığı ve Uygur-Özbek-Kazak gibi boyların koruyucusu olduğunu bildirmiştir. Peki bu mektubu ll. Beyazıd'a kim yazdırdı? Yavuz'un tahta çıkışı ve Türk Dünyasında yaratılan Şii-Sünni ayrımı ise başka bir dönüm noktasıdır...''böyle devam ediyor Kömen'in Haziran'da vitrinlerde olacak kitabı.

    Mehmet Kömen - 40'lar Meclisi (Türk Bilgeler Kulübü)

    Yeterli ilgiyi çekermi bilmiyorum ama okuyanların bilgilenecekleri kesin.

    Saygılarımla


    kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sagukn
    sagukn's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2008
    Erkek
    Sağolasın üstad

    Deli sevdalarım vardır benim çünkü ben Al Bayrağımın aşığıyım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ulutoyun
    Ulutoyun's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2010
    Erkek

    Çekti.Bilgilendirme için teşekkür ederim.


    Ayağın topal olsun yüreğin olmasın lenk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kut
    kut's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Kasım/2010
    Erkek

    Çentik.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sosyopat
    Sosyopat's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2008
    Erkek

    gereksiz bilgi: Alevilerde de böle bir meclisin olduğuna dair inanç vardır ;) denk gelmişti bir yerde tam bilgisini google'dan bulmak lazım


    Eğer En İyisi Olmak İstiyorsan Sana Saygı Duymalarını Sağla, Saygı Duymalarını İstiyorsan Kimseye Saygı Gösterme, Kimseye Saygı Göstermezsen Saygıyı Sen İcat Ettin Zannederler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SMYRNA
    SMYRNA's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2010
    Erkek

    Kardeşim benim çok ilgimi çekti teşekkür ederim kendi adıma ve mutlaka okuyacağım...Ayrıca o güzel yazılarınıda özledik fırsat bulunca sitene giriyorum ama burada da görmek isterim...Kal sağlıcakla...


    İzmirin denizi kız, kızı deniz Sokakları hem kız hem deniz kokar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    Çok iyi. şu 2 3 satırı okurken bile nasıl etkilendim ya.Biliyordum böyle bir oluşumunu ve faliyetlerini. mesela Atatürk'ü Atatürk yapan birilerinin olduğunu gibi.

    Çok merak ettiğim konulardan biridir. Ama bir önemli konuda 21.yy da 40 lar meclisi var mı? Varsa kimler? ne yapıyorlar? Nasıl seçiliyorlar filan. Kurtlar Vadisi'nde geçen İhtiyarlar mı yoksa bu gün ergenekoncu diye nitelendirilen kişilerinde bağlantılı olduğu bir oluşum mu? Eğer 2. dediğim ise son dönemlerde yaşananlar 40lar meclisinin gücünü yitirdiğini mi göstermekte yoksa farklı bir strateji mi oluşturmaktadırlar.

     

     

    Sosyopat bunu yazdı:
    -----------------------------

    gereksiz bilgi: Alevilerde de böle bir meclisin olduğuna dair inanç vardır ;) denk gelmişti bir yerde tam bilgisini google'dan bulmak lazım


    -----------------------------

     

    Hocam o bilginin kaynağı Alevilerin Türkmen oluşundandır.Biz sünni müslümanlar gibi arap kültürü ile tarihsel benlikleri ve Türk örf ve adetleri yozlaştırılmamıştır ya da daha az etkilenmişlerdir.

    gereksiz bilgi : Her Aleviyim diyeni Alevi sanmayın.Anadolu ve Ortaasya Türk'ü olan Şiiler Alevidir diğerleri sadece Şii dir.


    << Nitrous@TahriBaT.com >>
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2008
    Erkek

    çizik


    Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek
    Kendisininde yazdığı gibi mason locasına benzetmek yanlış. Bu arada ilk defa Sofu Bayazid'in Çinle temas kurduğunu duyuyorum. Takip etmek lazım. Anlaşılan bir çok bilmediğim-bilmediğimiz bilgiler mevcut kitapta.

    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2009
    Erkek

    çok alakasız olacakta olsa direk aklıma south parktaki super adventure club geldi (:

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2007
    Erkek

    İyi diyosun güzel diyosun ama onca şeyden sonra ne oldu onlara bence önemli olan bu? Öncelikle bir kurumu birlikte tutan şey nedir? millet? din? dil?........ hayır sadece para. Ortak kazanım getirecek paradır altındır. Bu tür birlikler muhakkak imparatorluklar bünyesinde çeşitli dönemlerde dünyanın heryerinde hemde farklı dinlerin milletlerin birleşmesiyle kurulmuş ancak hiçbiri tek devleti tek hükümlülüğü yaratamamış çıkarlar çerçevesinde parçalanmış genelde içteki çıkar ayrılıklarıyla paramparça olmuştur. Türklerde islam öcesi ve islamdan sonra belli bir döneme kadar yine bu birlikler hep olmuştur. aile-aşiret-Boy birliği ile kurulan Devlet ve kurultaylar bunun en tipik örneğidir. Osmanlıda ilkel-komünal yaşamın yerini tefeci-feodal yapının yer almaya başlaması, islami devlet yapısının kabululü bunları yok etmiş yerine merkezde devleti yöneten tefeci-bezirgan-padişah yönetici sınıfının doğmasına neden olmuştur. O noktadan sonra halkı ile bütün olabilmiş bir yönetlici kalmamış, sanayi  devriminin yaşanmaması ise modern çağda sadece yönetilen insan yığınları olmamıza neden olmuştur.

    Eskiden bunların olması şimdide gelip sizi kurtaracaklarını düşündürmesin artık tek gerçek bizlerin elindeki gelecektir. piyonuz ama olmamak için çalışıp yok edilmektense sistem gibi davranıp örgütlenmeliyiz. kimse bana günümüzde siyonist birlikten daha çok çalışan daha çok düşünen daha verimli iş yapan(kendileri  için tabiiki) bir kurum gösteremez.

    Bu araştırmalar bizim gazımızı almak yerine bize ilham vermeli lütfen yanlış taraflı idealist-hayalci düşünmeyelim ve tarihsel-maddeci gerçeğe uygun çözümlerle planlayarak, verimli, gerçekçi işler yapalım artık araştırma güzel, tahlil yanlış ve sonuç yanıltıcı. Paylaşım için teşekkürler...


    http://emorcraft.blogspot.com.tr/
Toplam Hit: 8738 Toplam Mesaj: 40