folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Twitter Api Çalışma Mantığı

Twitter Api Çalışma Mantığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Twitter api ile ilgili birşeylerle uğraşıyorum bu aralar sormak istediğim 1 kaç soru var twitter api ile ilgili çalışmış olanlara

Şimdi sorumuza geçelim:

Ben GUI li bir program yazmaya çalışıyorum alıştırma amaçlı.Bir pencere olucak kişi buraya twitter id ve parolasını giricek oradan tweet gönderebilicek . Giriş yaptığı kullanıııcı adı ve parolasını localde tutucam ki güvensizlik vs. birşey olmasın bunu da herhangi bi yerde işte ne bilyim bi text dosyasında veya kendi oluşturduğum bi uzantıda yapıcam.Sorun şu ki ben bu kişinin uygulamaya izin verip vermediğini nerden anlayabilirim yani böyle birşeye gerek var mı ? Veya her kullanıcıya farklı bir token key felan mı vericek ben bunu otomatik olarak nasıl ekliycem programa ? 

Kafam karışık yazıda anlayamadığınız yer olursa affola 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

şimdi bunun 2 yöneti var.

Birincisi bildiğin bot yazmaz güvenlik protokollerini aşarsan ki zorlar.

2.cisi ise developer twetter a üye olmak ve bir aplication oluşturmak. 

Bu aplication u oluşturunca twitter api kodları üzerinde twitter ın izin verdiği şeylere istediğin gibi çekip kullanabilirsin.

Ben php yazılımcı olduğum için twitter bize bi php kütüphanesi hazırlamış vermiş, sende app code numaraları ve auth kodları ile bu php dosyasından doğru twitter a login oluyorsun. 

Kişilerde aynısını yapıyor yani sen programlamada şunu söyleyeceksin, id ve şifre girince api ile twitter a gidecek senin uygulamana izin verecek ve bunun karşılığında twitter o kişiyi senin db ne diyim artık ekleyecek.

Bundan sonra sen o adam için twitter attırmak istiyorsan kendi aplication ın üzerinden twitter attıracaksın.

Abi gecenin bu saatinde inan cümleleri bile zor topluyorum.

Farklı bir fantezi değilde yine yapman gereken.

1. twitter developer a üye ol

2.application oluştur kendi adına ( senden web sitesi felan isteyecektir) ÖR : www.asd.com/twitter/

3.Sana app kodlarını verecek artık neler veriyor görürsün ekranda. Auth code, App number gibi şeyler

4. Hangi programlama ile yapıyorsan onun api entegre yazılımını indireceksin bizde php mesela github da var.

5. bunun içini sana verilen bilgilerle doldurduktan sonra twitter ile bağlantı kurabiliyorsun.

5. adam senin programında id ve şifre girdikten sonra kendi sitene yani www.asd.com/twitter/  buraya yollatıp senin uygulamana izin vermesini sağlarsın

6. bundan sonra sunucu üzerinde ki işlemler için kendine bir api oluşturursun çünkü artık adamdan onun duvarını görme, onun adına twit atma gibi iznleri aldın bunlar senin app üzerinde tanımlı

7. adam senin programdan twit yaz diyince onun kullanıcı adını kendinde tutacan tabi yukarıda yazmayı unuttum. Kendi sunucundaki api ye göndereceksin.

8 apide adam adına web ortamında api ile twitter üzerinden paylaşacak.

masa üstü yazılımda bilgim olmadığından yarım edemiyorum 

bilen birileri varsa yazar zaten kolay gelsin.

umarım yardımcı olmuştur. 

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

SnipeTR hocam güzel bilgiler vermiş. Bende birkaç birşey eklemek istiyorum.

Öncelikle hocam SnipeTR'nin dediği gibi Twitter'da application oluşturup kullanmanda fayda var. Öbürtürlü bot yazma geyiğine girersin ve randıman alamazsın.

API kullandığında taktirde çeşitli Authorization methodları var. OAuth, XAuth benim baktımlarım. OAuth'da kullanıcıdan şifre almadan direk application olarak eklettirdikten sonra sana verilen Token ile o kullanıcı için o application ile Read/Write yetkisiyle (yada oluşturduğun application hangi yetkilere sahip olacaksa, bu sana kalmış) işlemler yapabiliyorun. OAuth kendi içinde ikiye ayrılıyor, Web-Desktop diye. Desktop uygulamada Callback özelliği (twitter ile sign-in oluyor aynı zamanda bu) olmadığı için, açılan bir web penceresinde yetki verdikten sonra sana verilen PIN ile Authorization işlemini tamamlıyorsun. Eğer Web yazıyorsan Callback url'sinde belirlediğin adrese Twitter'dan geri dönüyor kullanıcı ve Authorization bu aşamada tamamlanmış oluyor. XAuth'da ise kullanıcıdan Twitter Kullanıcı adı ve şifresi alman gerekiyor. Tabi bu durum güvenlik açısından sakıncalı filan diyordu dokümantasyonda.

Daha fazla bilgiyi Twitter Developer sayfasında bulabilirsin, en azından API dokümantasyonunu. Yazacağın dil'e göre kütüphaneler var piyasada onlardaki example'lara bakarak mevzuyu çözebilirsin. Benim bu aşamada en zorlandığım kısım Authorazition ve Authentication kısmıydı aslında OAuth standartı uygulanıyor ancak hiç kullanmamış birisi için karışık olmuştu.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Hocalar tesekkur edrrim bu vakitte yazdiginiz icin app olusturdum zaten anlayamadigim her user icin farkli access token keyler mi var yoksa programda on kayitli olarak gelenler yani benim yaptiklarim yeter dimi hepsini tam okuyamadim yaticam yarin okurum .

Teldeyim yazim yanlisi varsa affola

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

mesaları okumadım sadece son yazdığına cevap verirsem, her user için bir access token değil de her bağlantı için bunu vermen gerekiyor. twitter api de nasıl alınıyor hatırlamıyorum ama facebookta desktop app yaparken bir webbrowser kullanarak bu token ı alıp api de öyle kullanıyorduk, belki değişmiştir api versiyonu.

kullanıcı sisteme giriş yaptığında access token ı alıyorsun, bu access token aynı kullanıcı sonradan tekrar giriş yaptığında dahi değişiyor, yani kişiye özel değil de bağlantıya özel bir şey.. bilmem anlatabildim mi

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

mesaları okumadım sadece son yazdığına cevap verirsem, her user için bir access token değil de her bağlantı için bunu vermen gerekiyor. twitter api de nasıl alınıyor hatırlamıyorum ama facebookta desktop app yaparken bir webbrowser kullanarak bu token ı alıp api de öyle kullanıyorduk, belki değişmiştir api versiyonu.

kullanıcı sisteme giriş yaptığında access token ı alıyorsun, bu access token aynı kullanıcı sonradan tekrar giriş yaptığında dahi değişiyor, yani kişiye özel değil de bağlantıya özel bir şey.. bilmem anlatabildim mi

hocam bu token kullanıcıya özel ve kalıcı (o application'a izni kaldırmadığını varsayarak) olmazsa kullanıcı adına twitter hesabından paylaşımlar vs. nasıl yapılacak?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

twitter apisi ile ilgili sadece bi kere çalıştım hocam,o da bi arkadaşın projesinde yardım etmiştim.

facebookta bu access token desktop uygulamada webbrowser üzerinden login olduğunda alınıyor hocam yani dinamik bir şey 

From what I can see you are supplying an incorrect access token. Since you haven't provided the code with regards to obtaining the access token, may I suggest you take a look at this link which explains how to build a Facebook application, including obtaining an access token via a WebBrowser control.

twitterda yapı farklı olabilir emin değilim işleyişini hatırlamıyorum. fb apisiyle hem desktop hem android uygulama yaptığım için daha kalıcı olmuş bu bilgi belki çok uğraştığım için böyle kaldı aklımda

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

twitter api ile yapmaya başlayıp yarım bıraktığım bi proje var c # yazılmış istersen gönderiyim ? aslında amacım belli hash tagı sürekli sorgulatıp db ye kayıt etmekti ama tivitır api kullanma hevesim geçince rafa kaldırmıştım.

not : prjede tweetsharp dll ini kullanmıştım

Sharp tarafından 17/Ara/13 09:27 tarihinde düzenlenmiştir

www.yesilgrow.com - Growshop
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Gönderirsen iyi olur hocam :)

Gerçi ben pythonda geliştirme yapmaya çalışıyorumda unbalanced hocam eğer senin dediğin gibiyse bu iş baya meşakatli bir işmiş.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam facebook un böyle bi şeyi vardı, izin vermiyordu diğer türlü access token almaya, son versiyonları farklışamış olabilir, ben en son fb uygulamasını 2 yıl önce yaptım :) api ler zor değil, sadece biraz uğraşmak gerek ondan sonra hallolur her şey, zaten yığınla kaynak var. codeplex de vardır python ile yazılmış örnekler onları indirip inceleyebilirsin, aynı şekilde diğer diller için de bakabilirsin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

linux uygulaması olan Gwibber'ın kaynak koduna bakıcam  hocam bakalım :) sağolasınız önerileriniz ve yorumlarınız için .

Codeplex de python tag'ı altında bulamadım öyle birşey:) 

0x656e tarafından 17/Ara/13 12:48 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3687 Toplam Mesaj: 26