Uçağa Lazer Tutan Kim ?
-
noname bunu yazdıXanTos bunu yazdı
İlk linkteki planör hocam, tabi ki onun pilotuna zarar verebilir :) Çok yükseğe çıkamıyor sonuçta.
İkinci link ise yakın mesafe.. Ve dikkat dağıtacak kadar ışık hissedilmiyor gördüğüm kadarıyla.
Müridim o resmi temsili koymuşlar. Haberi okursan, 3 yılda 4500'den fazla ihbar gelmiş pilotlar tarafından. Uçaklar ve helikopterler için ciddi bir problem oluşturduğu yazıyor haber başlığında.
-
mesafe uzaklaştıkça o gördüğünüz gibib küçücük nokta olarark kalmıyor o ışık uzaktan tutulduğundan tüm uçağın camının kapladığına eminim...
-
SeRDaR bunu yazdı
mesafe uzaklaştıkça o gördüğünüz gibib küçücük nokta olarark kalmıyor o ışık uzaktan tutulduğundan tüm uçağın camının kapladığına eminim...
Hocam lazer bu el feneri değil :) Eğer yayılırsa, çok daha az etkiler zaten. Ne kadar küçük bir noktada toplanırsa o kadar belirgin olur..
-
noname bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Hocam lazer bu el feneri değil :) Eğer yayılırsa, çok daha az etkiler zaten. Ne kadar küçük bir noktada toplanırsa o kadar belirgin olur..
Hiç lazer tutmadığın belli 300- 400 metre oteye bir arkadaşın gitsin sende bir duvara tut sonra o duvarda lazerin boyutunu işaretlesin bakalım 5 m yakına tuttuğun boyutla aynımı el feneri olmadığının biliyorum ama ne kadar nokta ışının yaysada mesafe artınca ister istemez ışıkta büyüme meydana geliyor kaldı ki bir insan başı kadar ışığın büyyümesi bile yeterli uçağı etkilemesinde.
SeRDaR tarafından 26/Ara/12 17:27 tarihinde düzenlenmiştir -
serdar doğru söylüyor haberlerdede çıktı zaten lazer ışığın mesafe arttıkça boyutunun büyüdüğünü 10.000 tl para cesası ile yargılanacaklar
-
Uçağa Lazer Tutan Kim ?
Turkiye'de davardan cok ne var. kit beyniyle eglendigini sanan ahmak, ote yandan 250-300 kisinin hayati ile oynadiginin farkinda degil.
Karbonhidrat agirlikli beslenen toplumda zeka seviyesi ancak bu kadar oluyor.
-
Buna benzer bir olay birkaç sene önce avustralyada yaşanmıştı adamlar havaalanının önünde hemde kalkan uçaklara lazer tutuyorlardı pilotlardan biri haber verdi yakalandılar ve adamlar Türk çıktı 2 tane 20-24 yaş arası 2 Türk genci lazer tutuyorlardı uçaklara yakalandıktan sonra ne oldu bilmiyorum serbest mi kalırlar hapse mi girerler artık.