Uçaklar Erzurum Hava Alanına Neden Sekiz Çizerek İniyor?
-
Neden direkt inemiyor?yoksa coğrafi koşullar mı neden oluyor buna evet bu konuyla bilgisi olan arkadaşlarımdan ricam bilgilerini paylaşsınlar .
-
Belki havaalanını ortalamak için yapıyorlardır..
-
coğrafi koşullardandır ama ilk defa senden duyuorum 8 çizerek uçağın indiğini.
-
hocam emin misin ucakların 8 çizerek indiğini hani iniş için 0 çizse anlarım da 8 çizdiğini ilk defa duyuyorum...
-
aranız da pilot olup erzuruma boeing indirmiş olanınız var mı?
-
cassana indirdim o olurmu hocam.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
ben genelde airbus a380 indiriyorum -
pilotun kafası güzel olduğunda 8 çizerek iniyor diğer zamanlarda farklı rakamlar kullanıyor
-
http://img184.imageshack.us/my.php?image=adszuk6.jpg
-
DestinatioN bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
ben genelde airbus a380 indiriyorum
abé onda virajları nasıl alıyosunuz bana da öğretsene yaw böyle sekiz dokuz çizerken -
Ucağın en tehlikeli anı iniş kalkışlardır...
Çünkü teker koyma sürati, perdövites süratine yakındır ve kanatlardaki kaldırıcılık en aza inmiştir.
İniş ve kalkış için belli prosedürler vardır, yani, bir ucağın her zaman için rüzgarın içine inmesi ve rüzgarın içine doğru kalkaması gerekmektedir. Onun haricinde ucağın yan ve burundanve arkadan alacağı rüzgarın belli limiltleri vardır, akti taktirde o ucak iniş kalkış yapamaz...
Özellikle yan ve arka rüzga alımı sırasında bircok kaza vardır planörcülükte, çünkü bir çekiş yok..
Uzun lafın kısası, orada bunu yapmalarının sebebi sanıyorum rüzgar kontrolu.
Birde ucaklar iniş paternine girince, belirli sıralara koyulurlar, aynı anda2 ucak geldiyse hangisinin daha önce ineceği belli prosedürlere bağlıdır, işte bu durumda o inerken diğeri hava tur atmaya başlar, bunu fark ediyor olabilirsin...