Ücretsiz Öğrenci Pasaportu Çıkartmak (Rehber)
-
Öncelikle mobilden yazdığımı belireyim bazı yazım kusurlarını görmezden gelin :)
Herşeyi okumadan önce 10 yıla kadar ücretsiz pasaport için önemli 2 koşulu bildireyim 25 yaşı tamamlamamış olmak ve aöf (açık öğretim Üniversitesi) dahil bir yerde öğrenci olmak. not 25 e girdiyseniz 6 ay verdikleri için direk ücretli pasaport alın ben öyle yaptım.
1. edevlet üzerinden öğrenci belgesi çıktısı alıyoruz. Şifrenizi hatırlamıyorsanız herhangibir bankanın online işlemler bölümünden e devlet kapısına girin.
2. 2 adet yeterli olacak ama 4 veya 8 adet biyometrik fotograf çektiriyoruz 14tl
3. kesinlikle başvuru kimlik ile yapıldığı için kimliğimizi yanımıza alıyoruz(ben ilk gün ehliyet ile gittim eli boş döndüm)
4. vergi dairesinden veya anlaşmalı bankalardan pasaport defteri parası yatırıyoruz 87 tl sakın ödemeyi online yapmayın makbuzun ıslak imzalı 1.nushası sizde kalacak ve kesinlikle banka yada vergi dairesi tarafından tahsil edilmiştir kaşesi vurulmak zorunda onlar unutuyor siz hatırlatın ve vurdurun yoksa boşa gider paranız.
5. sıra meselesi epasaport sitesi üzerinden randevu sorgulatmanız gerekiyor bazı büyük şehir ilçe emniyetleri sadece randevusu olan kişilere bakarken bodrum gibi orta ölçek yerlerde sabah randevusuzlara öğlen de randevululara bakarlarken datça gibi küçük yerlerde randevu yok direk sıraya girip işlemlerinizi yaptırıyorsunuz. evraklar teslim edildikten 1 veya 2 hafta içinde pasaport size teslim ediliyor.
ödeme alan bankalar ve ücretli pasaport için tüm fiyat bilgileri ( HARÇ BEDELİ ÜCRETLİ ÇIKARTACAKLAR İÇİN ) öğrenci sadece defter parası yatıracaktır.
https://epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/harclar.aspx

PanxeR tarafından 26/Eyl/16 14:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Önemli noktalar. geliyor
biyometrik fotografınız kesinlikle düz gülümsemeden bakarken çekilmeli bazı yerler vesikalık çeker gibi çekiyor geçersiz pasaport memuru kabul etse bile vize başvurusunda reddedilebilir.
ücretsiz pasaporu maksimum 10 yıllık 25yaş sonuna kadar alabilirsiniz yani şuan 15 yaşındaki biri 25 yaşına kadar 23 yaşındaki biri de 2 yıllık yani yine 25 yaşının bitimine kadar alabilir benim gibi 25 yaşın içindeyseniz 6 aylık veriyorlar onada sadece yunan kapı vizesi verir başka ülke kabul etmez oyüzden ben 530 tl daha verip normal ücretli pasaport aldım ancak kız arkadaşın 93lü olduğundan o 3 yıllık ücretsiz aldı.
randevusuz alan yerler için sabah 8 de emniyette olun 8i10geçe 30 kişi birikmiş oluyor
işlemler kişi başına 10_15dk sürüyor eğer daha önce ehliyet almış yani parmak izi vermişseniz işiniz daha hızlı bitiyor çünki hiç sistemde parmak izi olmayan kişilerden parmak izi almaları 10dk uzatıyor işi.
kesinlikle defter parası yatırmak zorundasınız şuanda 87 tl ve bankadan da olsa vergi dairesinden de olsa tahsil edilmiştir damgası vurulmak zorunda
tüm evrakları teslim ettikten sonra ptt kargo ile geliyor pasaport sdresinize yada iş yerinize
PanxeR tarafından 26/Eyl/16 09:55 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam ben 92 eylül 5 doğumluyum. alabiliyor muyum 10 yıllık :S
-
Meliksah bunu yazdı
hocam ben 92 eylül 5 doğumluyum. alabiliyor muyum 10 yıllık :S
25 yaşın bitimine kadar veriyorlar 1 yillik verir sana
-
son bir haftadır benim de aklımda idi bu konu, net bilgiler için teşekkür ederim. kısmetse bu hafta alıyorum ben de
-
ücretli pasaport nekadara maal oluyor hocam. alınca geçerlilik süresi ne kadar oluyor
-
Defter parasını geri vermiyorlar değil mi?
-
Bugün yarın pasaport çıkaracaktım ve haberim yoktu, teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.
-
siyahbereli bunu yazdı
ücretli pasaport nekadara maal oluyor hocam. alınca geçerlilik süresi ne kadar oluyor
https://epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/harclar.aspx
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Defter parasını geri vermiyorlar değil mi?
verilmiyor hocam defter parasını her türlü alıyorlar
-
ilk posta bazı sorular için eklemeler yapılmıştır.