folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ücretsiz Öğrenci Pasaportu Çıkartmak (Rehber)

Ücretsiz Öğrenci Pasaportu Çıkartmak (Rehber)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Öncelikle mobilden yazdığımı belireyim bazı yazım kusurlarını görmezden gelin :)   

Herşeyi okumadan önce 10 yıla kadar ücretsiz pasaport için önemli 2 koşulu bildireyim 25 yaşı tamamlamamış olmak ve aöf (açık öğretim Üniversitesi) dahil bir yerde öğrenci olmak. not 25 e girdiyseniz 6 ay verdikleri için direk ücretli pasaport alın ben öyle yaptım. 

1. edevlet üzerinden öğrenci belgesi çıktısı alıyoruz. Şifrenizi hatırlamıyorsanız herhangibir bankanın online işlemler bölümünden e devlet kapısına girin. 

2. 2 adet yeterli olacak ama 4 veya 8 adet biyometrik fotograf çektiriyoruz 14tl 

3. kesinlikle başvuru kimlik ile yapıldığı için kimliğimizi yanımıza alıyoruz(ben ilk gün ehliyet ile gittim eli boş döndüm) 

4. vergi dairesinden veya anlaşmalı bankalardan pasaport defteri parası yatırıyoruz 87 tl sakın ödemeyi online yapmayın makbuzun ıslak imzalı 1.nushası sizde kalacak ve kesinlikle banka yada vergi dairesi tarafından tahsil edilmiştir kaşesi vurulmak zorunda onlar unutuyor siz hatırlatın ve vurdurun yoksa boşa gider paranız. 

5. sıra meselesi epasaport sitesi üzerinden randevu sorgulatmanız gerekiyor bazı büyük şehir ilçe emniyetleri sadece randevusu olan kişilere bakarken bodrum gibi orta ölçek yerlerde sabah randevusuzlara öğlen de randevululara bakarlarken datça gibi küçük yerlerde randevu yok direk sıraya girip işlemlerinizi yaptırıyorsunuz.  evraklar teslim edildikten 1 veya 2 hafta içinde pasaport size teslim ediliyor. 

ödeme alan bankalar ve ücretli pasaport için tüm fiyat bilgileri ( HARÇ BEDELİ ÜCRETLİ ÇIKARTACAKLAR İÇİN )  öğrenci sadece defter parası yatıracaktır. 

https://epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/harclar.aspx

e_Pasaport.png (685×715)

PanxeR tarafından 26/Eyl/16 14:00 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Önemli noktalar. geliyor

biyometrik fotografınız kesinlikle düz gülümsemeden bakarken çekilmeli bazı yerler vesikalık çeker gibi çekiyor geçersiz pasaport memuru kabul etse bile vize başvurusunda reddedilebilir. 

ücretsiz pasaporu maksimum 10 yıllık 25yaş sonuna kadar alabilirsiniz yani şuan 15 yaşındaki biri 25 yaşına kadar 23 yaşındaki biri de 2 yıllık yani yine 25 yaşının bitimine kadar alabilir benim gibi 25 yaşın içindeyseniz 6 aylık veriyorlar onada sadece yunan kapı vizesi verir başka ülke kabul etmez oyüzden ben 530 tl daha verip normal ücretli pasaport aldım ancak kız arkadaşın 93lü olduğundan o 3 yıllık ücretsiz aldı. 

randevusuz alan yerler için sabah 8 de emniyette olun 8i10geçe 30 kişi birikmiş oluyor 

işlemler kişi başına 10_15dk sürüyor eğer daha önce ehliyet almış yani parmak izi vermişseniz işiniz daha hızlı bitiyor çünki hiç sistemde parmak izi olmayan kişilerden parmak izi almaları 10dk uzatıyor işi. 

kesinlikle defter parası yatırmak zorundasınız şuanda 87 tl ve bankadan da olsa vergi dairesinden de olsa tahsil edilmiştir damgası vurulmak zorunda

tüm evrakları teslim ettikten sonra ptt kargo ile geliyor pasaport sdresinize yada iş yerinize

PanxeR tarafından 26/Eyl/16 09:55 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hocam ben 92 eylül 5 doğumluyum. alabiliyor muyum 10 yıllık :S

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Meliksah bunu yazdı

hocam ben 92 eylül 5 doğumluyum. alabiliyor muyum 10 yıllık :S

25 yaşın bitimine kadar veriyorlar 1 yillik verir sana

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

son bir haftadır benim de aklımda idi bu konu, net bilgiler için teşekkür ederim. kısmetse bu hafta alıyorum ben de

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ücretli pasaport nekadara maal oluyor hocam. alınca geçerlilik süresi ne kadar oluyor

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Defter parasını geri vermiyorlar değil mi?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Bugün yarın pasaport çıkaracaktım ve haberim yoktu, teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

ücretli pasaport nekadara maal oluyor hocam. alınca geçerlilik süresi ne kadar oluyor

https://epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/harclar.aspx

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Defter parasını geri vermiyorlar değil mi?

verilmiyor hocam defter parasını her türlü alıyorlar

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ilk posta bazı sorular için eklemeler yapılmıştır.

Toplam Hit: 4198 Toplam Mesaj: 31
pasaport edevet bedava pasaport