Ücretsiz Öğrenci Pasaportu Çıkartmak (Rehber)
-
rapidhacker550 bunu yazdıessan bunu yazdı
mevcut pasaportun süresi bittiği için yenisini cuma günü randevu aldım. Emniyete gitmeden önce;
1- 3 adet biyometrik fotoğraf götürüyorsunuz. Tabi fotoğrafçıya 50 mm x 60 mm ebatlarında gülümsemeden fotoğraf çektiriyorsunuz (gözlüklü olanlar gözlüksüz çekilecek emniyet kabul etmiyor sıkıntı çıkartıyorlar) 6 adetlik paket halinde veriyorlar kütahya fiyatı 10 TL :)
2- Mevcut eski pasaport varsa onu da götürüyorsunuz.
3- Emniyete gitmeden anlaşmalı bankalara gidiyorsunuz e-pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedeli ayrı ayrı (tek bir dekont olursa alt alta yazdırıyorsunuz) vergi alındı makbuzu ıslak imzalı, kaşe ve tahsil eden kişinin kaşeside olacak.
4- Nüfus cüzdanı fotokopisini de çekiyorsunuz.
en son emniyete gidiyorsunuz daha önce parmak izi verdiyseniz belge istemiyorlar fakat vermiş mi diye parmak izini kontrol ediyorlar sistemden :) ne iş yaptığınızı, ev ve iş yeri adresinizi soracaklar. En son pasaportun hangi adrese gelmesini istiyorsun diye soracaklar adresi veriyorsunuz. işiniz bitiyor :)
Bugünde vakit varken mevcut ehliyeti çipli ehliyet olarak değiştirmek için evrakları hazırladım :) Avrupaya kendi arabamla veya akrabanın arabayı kullanırsam lazım olacak veya araba kiralarsak..
hocam yeni ehliyetler çipli mi ? ilk çıktığında aldım da çip yok diye biliyorum sadece ab standartlarına uygun.
ben ehliyetleri çipli diye biliyorum hocam ve bu yeni ehliyetler 84 ülkede geçiyor.. Bu yıl avrupaya gezmeye gitme ihtimalim var o yüzden yurtdışında da araba kullanabilelim.
-
tüh yaşlanmışız alamıyoruz yav
-
ve 3 gün geçmeden çok kolay oldu sanki :)
Adiniza duzenlenen pasaport 27.09.2016 16:41 de 2605xxxxxxxxxxx barkod numarasi ile kabul edilmistir. Gonderinizin teslimi hakkinda ayrica bilgilendirileceksiniz.
-
Arkadaşlar yaşınız daha genç, bir gün sonrası ne olur bilinmez.belki yurtdışından bir iş bulursunuz,gitmek isterseniz, yurtdışında öğrenci pasaportu ile çalışamazsınız.Çalışma izni alamazsınız.özellikle 1-2 yıllık öğrenci pasaportu için hiç uğraşmayın derim.
-
candemirhalil bunu yazdı
Arkadaşlar yaşınız daha genç, bir gün sonrası ne olur bilinmez.belki yurtdışından bir iş bulursunuz,gitmek isterseniz, yurtdışında öğrenci pasaportu ile çalışamazsınız.Çalışma izni alamazsınız.özellikle 1-2 yıllık öğrenci pasaportu için hiç uğraşmayın derim.
benim bildiğim kadarıyla normal pasaportu öğrencilere indirimli olarak veriyor bu uygulama, öğrenci pasaportu diye ekstra bir pasaport yok zaten? var mı?
-
candemirhalil bunu yazdı
bildiğin normal pasaport hocam sadece harcı yok
-
PanxeR bunu yazdıMeliksah bunu yazdı
hocam ben 92 eylül 5 doğumluyum. alabiliyor muyum 10 yıllık :S
25 yaşın bitimine kadar veriyorlar 1 yillik verir sana
Ben şuan öğrenciyim 25 yaşım dolmadan okul biterse geçerliliği devam ediyor mu yoksa öğrencilik bitti diye geçerlilikde sonmu buluyor
-
Kafamda 2 soru
1)- 25.01.2017 Tarihine randevu aldım pasaport için
Birazdan gidip e-devletten açık öğretim lisesine okuduğuma dair çıktı alacağım öğrenci belgesi
Ve bugün de 94 tl gibi bir defter bedeli var gidip akbank'ın içinden vezneden yatıracağım.
Bugün alacağım defter bedeli makbuzunu 10 gün sonra randevuya götürmem sorun olur mu ? 10 gün süre geçti diye
2)- Bu pasaportu öğrenciyiz diye parasız aldık ya
Turist olarak, gezmeye gideceğimizi bir ay kalacağımızı beyan edeceğimiz bir ülke'de sorun olur mu ?
Hani " Öğrenci iken aldın öğrenim amaçlı kullanabilirsin ! " Gibi bir durum var mıdır ?Affeyleyin teşekkür ediyorum şimdiden
-
Çentik...
-
Speedyy bunu yazdı
Kafamda 2 soru
1)- 25.01.2017 Tarihine randevu aldım pasaport için
Birazdan gidip e-devletten açık öğretim lisesine okuduğuma dair çıktı alacağım öğrenci belgesi
Ve bugün de 94 tl gibi bir defter bedeli var gidip akbank'ın içinden vezneden yatıracağım.
Bugün alacağım defter bedeli makbuzunu 10 gün sonra randevuya götürmem sorun olur mu ? 10 gün süre geçti diye
2)- Bu pasaportu öğrenciyiz diye parasız aldık ya
Turist olarak, gezmeye gideceğimizi bir ay kalacağımızı beyan edeceğimiz bir ülke'de sorun olur mu ?
Hani " Öğrenci iken aldın öğrenim amaçlı kullanabilirsin ! " Gibi bir durum var mıdır ?Affeyleyin teşekkür ediyorum şimdiden
hocam pasaportu nasıl aldıgına kaça aldıgına gavur devlet bakmaz.
sen paranı yatır randevuna git öğrenci belgesi makbuz ve belgeyle al normal pasaporttan hiç bir farkı yok alacağın pasaportun