folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ücretsiz Öğrenci Pasaportu Çıkartmak (Rehber)

Ücretsiz Öğrenci Pasaportu Çıkartmak (Rehber)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Defter parasını geri vermiyorlar değil mi?

verilmiyor hocam defter parasını her türlü alıyorlar

Zaten 10 yılllık var bende :P

Konuda "yoksa paranız boşa gider" yazınca merak ettim geri mi veriyorlar diye

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

şimdi ben de 25 yaşın içindeyim. yani senin gibi 530 tl vermem gerekiyor bu 6 aylık pasaport için doğrumu hoca?

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    geberlan bunu yazdı

şimdi ben de 25 yaşın içindeyim. yani senin gibi 530 tl vermem gerekiyor bu 6 aylık pasaport için doğrumu hoca?

hocam 25 in içinde isen 530 artı defter parasına normal pasaport alirsin 10 yillik öğrenciyi unut sen

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

33yaşındayım 2, üniversiteye kayıt oldum dün, bende defter parası verip pasapaort alabiliyormuyum. Sırf can sıkıntısından sordum pasaport lazım değil.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    NetBABA bunu yazdı

33yaşındayım 2, üniversiteye kayıt oldum dün, bende defter parası verip pasapaort alabiliyormuyum. Sırf can sıkıntısından sordum pasaport lazım değil.

25 yaşa kadar hocam malesef sen 530 + 87 tl ödersin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Hocam haftaya salı randevum var. 

İlk önce vergi dairesine gidin harç ücreti ödememek için evrak alın gibisinden bişeyler yazmışlar.

Bankaya gidip defter parasını yatırıp öğrenci belgemizle randevumuza gitsek pasaportumuzu çıkartabiliyoruz demi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    Sserkan bunu yazdı

Hocam haftaya salı randevum var. 

İlk önce vergi dairesine gidin harç ücreti ödememek için evrak alın gibisinden bişeyler yazmışlar.

Bankaya gidip defter parasını yatırıp öğrenci belgemizle randevumuza gitsek pasaportumuzu çıkartabiliyoruz demi.

Evet hocam o harçsız pasaport olayı önceden okuldan alıncaydı.şimdi öğrenci belgen yeterli.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

mevcut pasaportun süresi bittiği için yenisini cuma günü randevu aldım. Emniyete gitmeden önce;

1- 3 adet biyometrik fotoğraf götürüyorsunuz. Tabi fotoğrafçıya 50 mm x 60 mm ebatlarında gülümsemeden fotoğraf çektiriyorsunuz (gözlüklü olanlar gözlüksüz çekilecek emniyet kabul etmiyor sıkıntı çıkartıyorlar) 6 adetlik paket halinde veriyorlar kütahya fiyatı 10 TL :)

2- Mevcut eski pasaport varsa onu da götürüyorsunuz.

3- Emniyete gitmeden anlaşmalı bankalara gidiyorsunuz e-pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedeli ayrı ayrı (tek bir dekont olursa alt alta yazdırıyorsunuz) vergi alındı makbuzu ıslak imzalı, kaşe ve tahsil eden kişinin kaşeside olacak.

4- Nüfus cüzdanı fotokopisini de çekiyorsunuz.

en son emniyete gidiyorsunuz daha önce parmak izi verdiyseniz belge istemiyorlar fakat vermiş mi diye parmak izini kontrol ediyorlar sistemden :) ne iş yaptığınızı, ev ve iş yeri adresinizi soracaklar. En son pasaportun hangi adrese gelmesini istiyorsun diye soracaklar adresi veriyorsunuz. işiniz bitiyor :)

Bugünde vakit varken mevcut ehliyeti çipli ehliyet olarak değiştirmek için evrakları hazırladım :) Avrupaya kendi arabamla veya akrabanın arabayı kullanırsam lazım olacak veya araba kiralarsak..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    essan bunu yazdı

mevcut pasaportun süresi bittiği için yenisini cuma günü randevu aldım. Emniyete gitmeden önce;

1- 3 adet biyometrik fotoğraf götürüyorsunuz. Tabi fotoğrafçıya 50 mm x 60 mm ebatlarında gülümsemeden fotoğraf çektiriyorsunuz (gözlüklü olanlar gözlüksüz çekilecek emniyet kabul etmiyor sıkıntı çıkartıyorlar) 6 adetlik paket halinde veriyorlar kütahya fiyatı 10 TL :)

2- Mevcut eski pasaport varsa onu da götürüyorsunuz.

3- Emniyete gitmeden anlaşmalı bankalara gidiyorsunuz e-pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedeli ayrı ayrı (tek bir dekont olursa alt alta yazdırıyorsunuz) vergi alındı makbuzu ıslak imzalı, kaşe ve tahsil eden kişinin kaşeside olacak.

4- Nüfus cüzdanı fotokopisini de çekiyorsunuz.

en son emniyete gidiyorsunuz daha önce parmak izi verdiyseniz belge istemiyorlar fakat vermiş mi diye parmak izini kontrol ediyorlar sistemden :) ne iş yaptığınızı, ev ve iş yeri adresinizi soracaklar. En son pasaportun hangi adrese gelmesini istiyorsun diye soracaklar adresi veriyorsunuz. işiniz bitiyor :)

Bugünde vakit varken mevcut ehliyeti çipli ehliyet olarak değiştirmek için evrakları hazırladım :) Avrupaya kendi arabamla veya akrabanın arabayı kullanırsam lazım olacak veya araba kiralarsak..

hocam yeni ehliyetler çipli mi ? ilk çıktığında aldım da çip yok diye biliyorum sadece ab standartlarına uygun.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    essan bunu yazdı

hocam yeni ehliyetler çipli mi ? ilk çıktığında aldım da çip yok diye biliyorum sadece ab standartlarına uygun.

yeni kmilikler çipli ehliyette çip yok hocam bide arkadaşın dediği gibi ne iş yapyon nerde yaşıon felan sormadılar : )

Toplam Hit: 4199 Toplam Mesaj: 31
pasaport edevet bedava pasaport