folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Ucuna Telefon Takılı Olmayan Şarj Aleti Elektrik Harcar Mı ?

Ucuna Telefon Takılı Olmayan Şarj Aleti Elektrik Harcar Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı arkadaşlar ? Malumunuz akıllı telefon devrindeyiz telefonları durmadan şarj etmek gerekiyor. Şarj cihazını sürekli prizde bıraksam bir şey olur mu ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

serdar kuzuoğlu şey demişti bi keresinde, %100e ulaşınca elektriği kesiyormuş telefonlar. onun dediğine güveniyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

serdar kuzuoğlu şey demişti bi keresinde, %100e ulaşınca elektriği kesiyormuş telefonlar. onun dediğine güveniyorum.

Yok hocam sen anlamadın sanırım. Onu bende biliyorum. Benim dediğim telefonu şarj aletinden çekicem şarj aleti prizde kalacak.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek

Telefonun şarjı dolunca telefonu şarjdan çıkarmayın ve kulağınızı sarj aletine yaklaştırın. Viciuuuv diye bi ses geliyor.

Telefon şarj olurken o ses gelmiyor o yüzden harcıyordur diye düşünüyorum. HTC nin ve Sony nin şarj aletlerinde duyuyorum

bu sesi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı

Telefonun şarjı dolunca telefonu şarjdan çıkarmayın ve kulağınızı sarj aletine yaklaştırın. Viciuuuv diye bi ses geliyor.

Telefon şarj olurken o ses gelmiyor o yüzden harcıyordur diye düşünüyorum. HTC nin ve Sony nin şarj aletlerinde duyuyorum

bu sesi.

genelde eski şarj aletlerinde duyuyorumda yeni şarj aletlerinin hiç birinde o ses yok hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

bu sesi.

Muhtemelen o ses 220 volt şehir elektriğini telefona uygun voltaja düşüren zımbırtının sesidir hocam.

mkyb tarafından 07/Eki/14 21:35 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmRee
    EmRee's avatar
    Erkek

Cihaz şarjda iken batarya dolarsa eğer telefon batarya ya giden akımı keser ve cihaz gerekli enerjiyi sarj aleti üzerinden sağlamaya devam eder.Sarj da uzun süre kalmasının pil için bir zararı olmaz sarjda uzun süre kalmasının tek zararı aslında sadece şarj aletinin kullandığı elektriktir.

EmRee tarafından 07/Eki/14 21:35 tarihinde düzenlenmiştir

http://i.hizliresim.com/Eby6gB.gif
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

bu sesi.

genelde eski şarj aletlerinde duyuyorumda yeni şarj aletlerinin hiç birinde o ses yok hocam

olabilir biri 3 senelik diğeri 2 senelik şarj cihazları

@Mustafa

Hocam telefon şarj olurken o ses yok kesinlikle, telefon şarji tam dolmuşsa var.

Hatta eski PSP'min şarjıda tam dolduğunda dolduğunda ses çıkarmaya başlıyor

hatta psp nin şarj aleti ucu boşta olsa da sesi çıkartıyor.

OnLyGoDCaNStoPMe tarafından 07/Eki/14 21:38 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Ben sürekli bırakıyorum her zaman takılı prizde, bi sıkıntı olmaz, güç harcamayacağı için ısınma falanda yapmaz

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Eğer içinde kondansatör varsa (ki vardır) hiçbirşey bağlı olmasa bile çok küçük bir miktar enerji harcar. Aynı şekilde içinde trafo bulunduran her elektronik cihaz boşta çalışmada enerji harcar.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

benim sarj aleti boştayken bile ince bi ses yapıyor. ses enerji demek. demekki harcıyor bişiler

memento mori.
Toplam Hit: 4258 Toplam Mesaj: 35