Ucuna Telefon Takılı Olmayan Şarj Aleti Elektrik Harcar Mı ?
-
Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı arkadaşlar ? Malumunuz akıllı telefon devrindeyiz telefonları durmadan şarj etmek gerekiyor. Şarj cihazını sürekli prizde bıraksam bir şey olur mu ?
-
serdar kuzuoğlu şey demişti bi keresinde, %100e ulaşınca elektriği kesiyormuş telefonlar. onun dediğine güveniyorum.
-
Prometheus bunu yazdı
serdar kuzuoğlu şey demişti bi keresinde, %100e ulaşınca elektriği kesiyormuş telefonlar. onun dediğine güveniyorum.
Yok hocam sen anlamadın sanırım. Onu bende biliyorum. Benim dediğim telefonu şarj aletinden çekicem şarj aleti prizde kalacak.
-
Telefonun şarjı dolunca telefonu şarjdan çıkarmayın ve kulağınızı sarj aletine yaklaştırın. Viciuuuv diye bi ses geliyor.
Telefon şarj olurken o ses gelmiyor o yüzden harcıyordur diye düşünüyorum. HTC nin ve Sony nin şarj aletlerinde duyuyorum
bu sesi.
-
OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
Telefonun şarjı dolunca telefonu şarjdan çıkarmayın ve kulağınızı sarj aletine yaklaştırın. Viciuuuv diye bi ses geliyor.
Telefon şarj olurken o ses gelmiyor o yüzden harcıyordur diye düşünüyorum. HTC nin ve Sony nin şarj aletlerinde duyuyorum
bu sesi.
genelde eski şarj aletlerinde duyuyorumda yeni şarj aletlerinin hiç birinde o ses yok hocam
-
OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
bu sesi.
Muhtemelen o ses 220 volt şehir elektriğini telefona uygun voltaja düşüren zımbırtının sesidir hocam.
mkyb tarafından 07/Eki/14 21:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Cihaz şarjda iken batarya dolarsa eğer telefon batarya ya giden akımı keser ve cihaz gerekli enerjiyi sarj aleti üzerinden sağlamaya devam eder.Sarj da uzun süre kalmasının pil için bir zararı olmaz sarjda uzun süre kalmasının tek zararı aslında sadece şarj aletinin kullandığı elektriktir.
EmRee tarafından 07/Eki/14 21:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Lotus bunu yazdıOnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
bu sesi.
genelde eski şarj aletlerinde duyuyorumda yeni şarj aletlerinin hiç birinde o ses yok hocam
olabilir biri 3 senelik diğeri 2 senelik şarj cihazları
@Mustafa
Hocam telefon şarj olurken o ses yok kesinlikle, telefon şarji tam dolmuşsa var.
Hatta eski PSP'min şarjıda tam dolduğunda dolduğunda ses çıkarmaya başlıyor
hatta psp nin şarj aleti ucu boşta olsa da sesi çıkartıyor.
OnLyGoDCaNStoPMe tarafından 07/Eki/14 21:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben sürekli bırakıyorum her zaman takılı prizde, bi sıkıntı olmaz, güç harcamayacağı için ısınma falanda yapmaz
-
Eğer içinde kondansatör varsa (ki vardır) hiçbirşey bağlı olmasa bile çok küçük bir miktar enerji harcar. Aynı şekilde içinde trafo bulunduran her elektronik cihaz boşta çalışmada enerji harcar.
-
benim sarj aleti boştayken bile ince bi ses yapıyor. ses enerji demek. demekki harcıyor bişiler