Ucuna Telefon Takılı Olmayan Şarj Aleti Elektrik Harcar Mı ?
-
fişte kullanmadığınız ürünleri prizden alınız diye boşa söylemiyorlar
az çok ne farkeder enerji çeker
-
Mustafa bunu yazdıOnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
Telefonun şarjı dolunca telefonu şarjdan çıkarmayın ve kulağınızı sarj aletine yaklaştırın. Viciuuuv diye bi ses geliyor.
Telefon şarj olurken o ses gelmiyor o yüzden harcıyordur diye düşünüyorum. HTC nin ve Sony nin şarj aletlerinde duyuyorum
bu sesi.
Muhtemelen o ses 220 volt şehir elektriğini telefona uygun voltaja düşüren zımbırtının sesidir hocam.
La o dediğin şey şarj aletinin kendisi zaten :D
Soruya geleyim, Apple şarj aletini ölçmüştüm, harcamıyor.
-
Voltaj ölçerli priz olsaydı birinde test ederdik.
-
HolyOne bunu yazdı
İlginçmiş, özet olarak sadece kapasitörün zamanla kaybettiği enerjiyi çekiyor. Transformatör enerji kaybetmez diye düşünüyorum ama bilmiyorum.
Transformatörler her ne kadar yüksek verimli elektrik makineleri olasalar da boşta çalışmada kayıplardan dolayı enerji harcar.
-
harcar ama çok az şöyle hesaplayalım.
şöyleki voltaj regüle edilirken illaki direnç kullanılacaktır.zaten elektronik devrelerde elemanlar ikiye ayrılırlar.
bunlar güç tüketen ve güç depolayan elemanlardır.güç tüketen elemanlar grubunda dirençli komponentler vardır.
biz bunların tümüne direnç diyelim (regülatör devreleri,mosfetler,kapılar "sonuçta azda olsa anahtarlama yaparken elektriğe direnç göstereceklerdir")
depo eden elemanlar ise bobin ve kondansator ve türevleri.
transformatörler çok verimli makinalardır.(bakma oyle sivilceli transformatorlerede makina diyebiliriz.)yani verimleri %99'a yaklaşan hatta daha iyi olan transformatorler vardır.ama dikkat edereniz %100 demedim sonuçta burda sürekli bir güç kayıbı olacak çünkü seconder ucunda illaki bir dirençten akım akmak isteyecek.
literatürde bu akıma sızıntı akımı deriz ve diğer yorumlardaki bir kardeşimin dediği gibi ihmal edilebilecek akımlardır.
konuyu niye bu kadar uzattım onuda bilmiyorum ama harcar.sızıntı falanda olsa harcar ama korkmayın yani ayda cebinizden 5 lira çıkarmaz.tabi mikro boyutlarda durum boyle ama makro boyutlarda düşünürsek olay değişir düşünsenize her evde bir tane şarj aletiprize takılı kalsa 10 milyonun uzerinde hane ederki o zaman bu sızıntı akımların harcadığı enerji belki milli sermayededasdafgafpdsmösğgb sıkıldım.yeter bu kadar.
-
bunu dusunmek icin harcadigin enerjiden daha az harcar.
-
rewolt84 bunu yazdı
fişte kullanmadığınız ürünleri prizden alınız diye boşa söylemiyorlar
az çok ne farkeder enerji çeker
hacı onun sebebi elektrik faturası değil,maksat kaçaktan vs den yangın çıkmasın.
yoksa cücük kadar led in direncin harcadığı enerjiden nolacak
-
Prometheus bunu yazdı
serdar kuzuoğlu şey demişti bi keresinde, %100e ulaşınca elektriği kesiyormuş telefonlar. onun dediğine güveniyorum.
Öyleyse %100 den sonra şarjın azalması gerek ama ben 24 saat de çıkarmasam %101'i zorluyor...
-
noname bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
serdar kuzuoğlu şey demişti bi keresinde, %100e ulaşınca elektriği kesiyormuş telefonlar. onun dediğine güveniyorum.
Öyleyse %100 den sonra şarjın azalması gerek ama ben 24 saat de çıkarmasam %101'i zorluyor...
evet , bu da benim hep aklıma gelen soruydu..
-
trafolu adaptörlerin hepsi olduğu yerde az da olsa elektrik tüketiyor test etmiştim müdür.
örnek: eski nokia şarj cihazları, laptop adaptörleri filan.