Ucuna Telefon Takılı Olmayan Şarj Aleti Elektrik Harcar Mı ?
-
MustyKTE bunu yazdınoname bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
serdar kuzuoğlu şey demişti bi keresinde, %100e ulaşınca elektriği kesiyormuş telefonlar. onun dediğine güveniyorum.
Öyleyse %100 den sonra şarjın azalması gerek ama ben 24 saat de çıkarmasam %101'i zorluyor...
evet , bu da benim hep aklıma gelen soruydu..
abi burda olay farklı bir boyut kazanıyor ama , hepimizin cebindeki telefon li-ion bataryaya sahip , burda olay pilin özelliğinde ve cc-cv şarj methodunda bitiyor.
sabit gelirim ve sürekli düşen akım ile , sen yüzde yüzde tutsan bile(3.7v pil) o an stanby durumdaki telefon 3640mv görse hala devam edecek.
-
kullanmadığınız bir şarj aletinin kafa kısmını kesin pille gerekli bağlantıları yapın. (ac dc olayına hiç girmiyorum.) kestiğiniz şarj aletinin uc kısmına bir şey bağlamayın. bilin önceki ve sonraki değerini voltmetre ile ölçün farkı görebilirsiniz. kapasitör olmasa bile tel direnci pilden bir şeyler alacak. az alacak ama alacak yani. sonuç olarak prize takılı ucu boş her fiş az da olsa elektrik harcar.
-
Herhangi bir load olmadığından transformatörün ilk sargısından geçen akımı hesaba katacağız sadece. Harcanan elektrik kaybedilen enerji kadar olacaktır. Faturaya yansıyacağını sanmıyorum (önemsenecek miktarlarda). Yanlışım varsa düzeltin. Eğer idealistsen, sadece senin evinde değil, dünya çapında prizde olan bütün şarj aletlerini düşününce; hiç bir işe yaramayıp bir sürü enerjiyi boşa harcadıklarından çıkarmayı düşünebilirsin.
-
yeni nesil şarj cihazlarında trafo yok zannedersem bu da demek oluyorki devrenin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol eden bi devre var yani çok azda olsa enerji tüketimi vardr diyorum ben