Ülkemize Özgü . . .
-
hayret kimse recep tayyip erdoğan dememiş :D
mantı bize özgü bir yiyecektir hocam.
-
Kızlarımız hocam, kaprisleri ve götü kalkıklıkları başka bir yerde yok.
Hediye olarak kız yolla delirsinler.
-
bulgur yolla bulgur bide rakı yolla paketin içinede ciğ köfte tarifini yaz yolla gitsin :D
-
casey bunu yazdı:
-----------------------------
tosun bunu yazdı:
-----------------------------
Bunun adı "muhlama" Türkiyeden başka bi yerde bulamazsın.Bildiğim kadarıyla karadeniz dışında pek bilen yapan tadan da yok.
Özel tarifimden yararlanmak isteyen olursa mesaj atsın.Çok fena yaparım parmaklarınızı yersiniz o derece :D :D
Hocam bilmeyenler için düzeltelim buna kuymak da deniyor :) şahsen orjinal yaparım :D mısır unlu güzel oluyor. -
Ceviz sucuğu
-
Sezpanhe bunu yazdı:
-----------------------------
casey bunu yazdı:
-----------------------------
tosun bunu yazdı:
-----------------------------
Bunun adı "muhlama" Türkiyeden başka bi yerde bulamazsın.Bildiğim kadarıyla karadeniz dışında pek bilen yapan tadan da yok.
Özel tarifimden yararlanmak isteyen olursa mesaj atsın.Çok fena yaparım parmaklarınızı yersiniz o derece :D :D
Hocam bilmeyenler için düzeltelim buna kuymak da deniyor :) şahsen orjinal yaparım :D mısır unlu güzel oluyor.
-----------------------------Bizdede kuymak deniliyor özellikle bunun dibi son kalan kazınıp yenilen yerindeki lezzeti hiçbirşeyde bulamadım
-
Damacana zükmek türk'e mahsustur :)
-
Kuymakda deniliyor doğrudur.Ama iyi pişme sürecinden sonra o dediğin tavanın altında kalan kısmı kalır.İyi pişiremezsen altı tavaya yapışır ve çıkaramazsın :D
o yüzden alın size tarif
bu 2 kişilik tarif malzemeyi ona göre artırabilirsiniz
(1 su bardagi misir unu , 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 kahvaltı tabağını dolduracak şekilde tel peynir(kaşar ya da beyazla olmaz)
1 ya da 1.5 su bardağı kaynamış su )
yapılışı
Tereyagini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökün, tereyagi ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla pismesini saglayın. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave edin, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. sonra tereyağının muhlamanın üstüne cıktgnı göreceksn bakarak zaten hazır olp olmadgnı anlarsnız.yanına bide salata yaptınmı (zeytinyağlı) tadından yenmez :D
afiyet olsun
-
tosun bunu yazdı:
-----------------------------
Kuymakda deniliyor doğrudur.Ama iyi pişme sürecinden sonra o dediğin tavanın altında kalan kısmı kalır.İyi pişiremezsen altı tavaya yapışır ve çıkaramazsın :D
o yüzden alın size tarif
bu 2 kişilik tarif malzemeyi ona göre artırabilirsiniz
(1 su bardagi misir unu , 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 kahvaltı tabağını dolduracak şekilde tel peynir(kaşar ya da beyazla olmaz)
1 ya da 1.5 su bardağı kaynamış su )
yapılışı
Tereyagini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökün, tereyagi ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla pismesini saglayın. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave edin, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. sonra tereyağının muhlamanın üstüne cıktgnı göreceksn bakarak zaten hazır olp olmadgnı anlarsnız.yanına bide salata yaptınmı (zeytinyağlı) tadından yenmez :D
afiyet olsun
-----------------------------Aga canım istedi be :D
-
:D Babannem Düzceli o çok iyi yapıyordu ya xS özledim şimdi babannemi :S