folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ülkemize Özgü . . .



Ülkemize Özgü . . .

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2008
    Erkek

    tosun bunu yazdı:
    -----------------------------

    Kuymakda deniliyor doğrudur.Ama iyi pişme sürecinden sonra o dediğin tavanın altında kalan kısmı kalır.İyi pişiremezsen altı tavaya yapışır ve çıkaramazsın :D 

    o yüzden alın size tarif


     bu 2 kişilik tarif malzemeyi ona göre artırabilirsiniz


    (1 su bardagi misir unu , 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 kahvaltı tabağını dolduracak şekilde tel peynir(kaşar ya da beyazla olmaz) 


    1 ya da 1.5 su bardağı kaynamış su )

    yapılışı 

    Tereyagini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökün, tereyagi ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla pismesini saglayın. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave edin, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. sonra tereyağının muhlamanın üstüne cıktgnı göreceksn bakarak zaten hazır olp olmadgnı anlarsnız.yanına bide salata yaptınmı (zeytinyağlı) tadından yenmez :D

    afiyet olsun 
     
     


    -----------------------------

    Bizim burda da buna benzer bişi yapıyolar hocam içine peynir koyuyolarmı tam bilmiyorum ama burda kaçamak diyolar üstüne pekmez döküp yerler..

Toplam Hit: 7309 Toplam Mesaj: 42